Bakan Elvan: 3. Köprü Trafiği Çözmeyecek - Son Dakika
Güncel

Bakan Elvan: 3. Köprü Trafiği Çözmeyecek

Bakan Elvan: 3. Köprü Trafiği Çözmeyecek

Bakan Lütfi Elvan, "Avrasya Tüneli'ni de yapsak, üçüncü köprümüz de tamamlansa, İstanbul'un trafik sorununu çözmüş olmayız." dedi.

19.11.2014 00:11  Güncelleme: 00:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'un trafik sorununu üçüncü köprünün de çözemeyeceğini söyledi. Elvan, "Avrasya Tüneli'ni de yapsak, üçüncü köprümüz de tamamlansa, halen İstanbul'un trafik sorununu çözmüş olmayız." dedi.

"TRAFİK SORUNUNU ÇÖZMEK ZORUNDAYIZ"

Bakan Lütfi Elvan, Bakanlığı'nın 2015 bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, İstanbul'un trafik problemini çözmek zorunda olduklarını vurgulayarak, günde 150 bin aracın şehre girdiğini bildirdi. Kocaeli ve Sakarya'da yoğun bir biçimde trafiğin olduğunu anlatan Elvan, mevcut otoyolu ve D-100'ün ihtiyacı karşılamadığını anlattı.

"ÜÇÜNCÜ KÖPRÜMÜZ TAMAMLASA DA..."

İnanılmaz bir sıkışıklığın yaşandığını hatırlatan Elvan, Sakarya Akyazı'ndan başlayıp Kocaeli'nden Yavuz Sultan Selim Köprüsü, oradan Paşaköy-Odayeri-Tekirdağ- Kınalı'ya kadar olan kesimin otoyol projesini bir an evvel bitirmek istediklerinin altını çizdi. Odayeri-Kınalı ve Sakarya Akyazı- Kurtköy arası otoyol ihalesine çıktıklarını açıklayan Elvan, dolayısıyla eski İstanbul yolunu kullanmaya ihtiyaç kalmayacağını söyledi. Bakan Elvan, "Ancak Avrasya Tüneli'ni yapsak, üçüncü köprümüz tamamlansa -ki iki köprümüz daha var- halen İstanbul'un trafik sorununu çözmüş olmayız."

"MARMARA BÖLGESİ'NDE BİR RİNG YAPMIŞ OLACAĞIZ"

Çünkü günde 1,5 milyon insan Asya Yakası'ndan Avrupa'ya, Avrupa'dan Asya'ya geçmektedir. Bununla ilgili önümüzdeki günlerde İstanbul'a yönelik projelerimiz olacak. İstanbul'un yükünü almanın en önemli yollarından bir tanesi, özellikle Ege Bölgesi'nin ve Orta Anadolu'nun yükünü İstanbul üzerinden geçirmeden doğrudan Çanakkale üzerinden Tekirdağ ve Edirne üzerine aktarmak. Bununla ilgili olarak biz Tekirdağ Kınalı'dan Çanakkale Köprüsü'nü geçeceğiz. Çanakkale Köprüsü'nden Balıkesir'e geldiğimiz noktada İstanbul- İzmir otoyolu ile birleşecek. Yani biz Marmara Bölgesi'nde bir ring yapmış olacağız." diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Elvan: 3. Köprü Trafiği Çözmeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Bir dilim ekmek: İndiren indirdi paraları tabi çözmez tabiki 4. Ye başlayın 2 4 Yanıtla
  • erkan: Sehri disa dogru buyutup fabrikalari disa dogru atmak lazim. 3 0 Yanıtla
  • TANKAL: Çanakkale boğazına köprü yapmadan İstanbul trafiği asla çözülmez. . . ! 2 0 Yanıtla
  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Aile Dostunun Ölüm Haberini Alarak Tokat Programlarını İptal Etti
    12:03 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Aile Dostunun Ölüm Haberini Alarak Tokat Programlarını İptal Etti

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tokat'ta bir dizi temaslarda bulunmak üzere iken, AK Parti Ankara Gölbaşı İlçe Başkanı olan aile dostunun ölüm haberini alarak programlarını yarıda keserek Ankara'ya hareket etti. Bakan Tekin, öğrencilere çanta hediye etti ve öğretmenler ile bir araya geldiği ziyaretlerini iptal ederek özel aracıyla Ankara'ya döndü. Aile dostu olan AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın beyin kanaması sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

  • İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu 71 Filistinli daha hayatını kaybetti
    12:01 İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu 71 Filistinli daha hayatını kaybetti

    İsrail'in son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 71 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesi ile 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybı 32 bin 623'e yükseldi. İsrail'in saldırılarına öldürülen gazeteci sayısı ise 137 oldu.

  • Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsveç'te düzenlenecek barış zirvesine katılım şartlarını açıkladı
    12:01 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsveç'te düzenlenecek barış zirvesine katılım şartlarını açıkladı

    Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsveç'te düzenlenmesi planlanan barış zirvesinin Rusya'nın katılımı olmadan ve bazı temelleri değiştirilmeden başarılı olamayacağını belirtti. Lavrov, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'in 'barış formülü' temelinde müzakere yapmaya hazır olduklarını ancak bazı kabul edilemez kavramlara dayanan Ukrayna'nın barış planının anlamsız olduğunu ifade etti.

  • Edirne'de gümrük kaçağı elektronik eşyalar ele geçirildi
    12:01 Edirne'de gümrük kaçağı elektronik eşyalar ele geçirildi

    Edirne'de yapılan bir aramada, gümrük kaçağı 17 oyun konsolu ve 2 robot süpürge ele geçirildi. Sürücü hakkında adli tahkikat başlatıldı. Ayrıca, çalınan motosiklet polis uygulamasında yakalandı. Keşan'da ise ziynet eşyası çalınan kişi polise başvurdu ve uyuşturucu hap ele geçirildi.

  • DSİ, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli'de tarım arazilerini sulamaya kavuşturacak
    12:01 DSİ, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli'de tarım arazilerini sulamaya kavuşturacak

    Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli ilçesinde 247 bin 500 dekar tarım arazisinin borulu şebeke sulamaya kavuşacağını bildirdi. Proje sayesinde yaklaşık 25 bin kişiye istihdam olanağı ile yıllık 635 milyon lira gelir artışı sağlanacak.

  • Beyşehir Gölü hayalet ağlardan temizleniyor
    11:59 Beyşehir Gölü hayalet ağlardan temizleniyor

    Türkiye'nin önemli tatlı su balığı üretim merkezlerinden Beyşehir Gölü, yürütülen çalışmalarla hayalet ağlardan da temizleniyor. Gölde yapılan denetimlerle terk edilmiş veya bırakılmış olan hayalet ağlar temizlenerek göl zemininin kirletilmesi ve kaçak avcılığın önüne geçilmeye çalışılıyor. Ayrıca, göldeki su ürünleri çeşitliliğini artırmak amacıyla balıklandırma çalışmaları da sürdürülüyor.

  • Elazığ'da Kız Meslek Lisesi Öğrencileri Beslenme Desteği Projesiyle Anaokulu Öğrencilerine Hizmet Veriyor
    11:59 Elazığ'da Kız Meslek Lisesi Öğrencileri Beslenme Desteği Projesiyle Anaokulu Öğrencilerine Hizmet Veriyor

    Elazığ'da bulunan kız meslek lisesi öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Beslenme Desteği Projesi kapsamında 1400 anaokulu öğrencisine günlük kahvaltı ve yemek hizmeti sunuyor. Öğrenciler, alan şefi ve usta öğreticilerin eşliğinde, hijyenik ortamda hazırlanan yemekleri okullara ulaştırarak mesleki becerilerini geliştiriyor. Proje sayesinde öğrenciler, hem eğitim harçlıklarını çıkarıyor hem de mesleki açıdan daha donanımlı hale geliyor. Ayrıca, projenin hijyen açısından gerekli tüm kontrolleri yapılarak sağlıklı besinlerin sunulduğu belirtiliyor.

  • Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: Gerçekçiyiz, Milleti Aldatmadık
    11:58 Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: Gerçekçiyiz, Milleti Aldatmadık

    Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen 'Yerel Kalkınmada Belediyelerin ve Esnafın Rolü' programına katılan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, gerçekçi olduklarını ve milleti aldatmadıklarını söyledi. Toplantıda yapılan çalışmalar ve yapılacak projeler hakkında bilgi veren Bilgin, Ankara temasları hakkındaki eleştirilere de cevap verdi.

  • İzmir'de 7. Yaşayan Park Kovankayası hizmete açıldı
    11:57 İzmir'de 7. Yaşayan Park Kovankayası hizmete açıldı

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bayraklı Doğançay'da hayata geçirilen Kovankayası Yaşayan Parkı'nı ziyaret etti. Başkan Tunç Soyer, İzmir'de 7'inci Yaşayan Parkın kullanıma açıldığını belirterek, 'Her biri bulunduğu bölgede yaşayan insanların doğada keyifle bir araya gelebileceği mekanlar oluyor. İzmirlilere hayırlı olmasını diliyorum. Geldiklerinde cennetle karşılaşacaklar' dedi.


Advertisement