Bakan Elvan Ray Kaynağı Yaptı - Son Dakika
Güncel

Bakan Elvan Ray Kaynağı Yaptı

'Butik Metro' olarak adlandırılan Levent-Hisarüstü metro hattının son ray kaynağı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından yapıldı.

11.09.2014 19:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yapımında sona yaklaşılan ve 'Butik Metro' olarak adlandırılan Levent-Hisarüstü metro hattının törenine katıldı. Aralık ayında hizmete açılması beklenen Levent-Hisarüstü metro hattının son ray kaynağı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından yapıldı. Hisarüstü’ndeki Boğaziçi Üniversitesi istasyonundan metroya inen Bakan Lütfi Elvan, "gökkuşağı" renklerinde yapılan tünelden yürüdü.

Metronun Aralık ayında açılacağı müjdesini veren Bakan Elvan, “2013 yılında başladığımız bu projeyi rekor bir hız ile tamamlayacağız. Kasım ayı içinde test yürüyüşlerine başlayacağız. Aralık sonunda da açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.

Elvan, “Hisarüstün’den Taksim’e gitmek isteyen bir öğrenci, 6 dakikada ulaşacak. Yenikapı’ya gitmek istiyorsa 23 dakikada ulaşacak” şeklinde konuştu.

Seyrantepe metrosunun Türk Telekom Arena bağlantısının yeterli olmadığını belirten Elvan, “ Türk Telekom Arena’daki karşılaştırmalarda seyirciler için yeterli değildi. Üçüncü bir tüp yapılmasına karar verdik. 50 bin seyirci iki saatte bir çıkartılıyor. Bununla beraber bir saatte 50 bin kişinin stattan çıkarılması sağlanacak. Mart 2015 itibari ile bunu tamamlayacağız” dedi.

Levent-Hisarüstü Metro hattı ile 16 dakikada Taksim'e, 23 dakikada Yenikapı'ya, 33 dakikada ise Üsküdar'a ulaşılabilecek. Ayrıca her 4 dakikada bir sefer yapılacak.

YUSUF MELİKOĞLU 

Bakan Elvan Ray Kaynağı Yaptı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Elvan Ray Kaynağı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement