Bakan Elvan'dan 'Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü' Değerlendirmesi - Son Dakika
Güncel

Bakan Elvan'dan 'Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü' Değerlendirmesi

Bakan Elvan\'dan \'Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü\' Değerlendirmesi

Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan, Hz. Mevlana’nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri, Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü hakkında yaptığı açıklamada, “Tüm dünyanın Hz. Mevlana’yı daha iyi anlaması ve okuması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

07.12.2014 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan, Hz. Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri, Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü hakkında yaptığı açıklamada, "Tüm dünyanın Hz. Mevlana'yı daha iyi anlaması ve okuması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Bu yıl "Feyizler, safalar ziyade ola…" temasıyla gerçekleştirilecek etkinlikler, Mevlana Celaleddin Rumi ile Şems-i Tebrizi'nin buluştuğu Alaaddin Tepesi ile Mevlana Caddesinin birleştiği yerde Kandil Uyandırma töreniyle başladı. Törene, Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Hz. Mevlana'nın 22. kuşak torunu Esin Çelebi Bayru, askeri ve sivil erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu eşliğinde Mevlana Caddesi'nden Konya Valiliği önüne kadar "Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü" gerçekleştirildi. Valilik önünde Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği'nin verdiği konserin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan, son derece duygulu anlar yaşadıklarını söyleyerek, "Bu yıl Hz. Mevlana'nın 741. vuslat yıldönümü. Kandil uyandırma merasimi Şems hazretleriyle Hz. Mevlana'nın buluşmasını simgeleyen bir tören. Sevgi yürüyüşüne devam edeceğiz. Sevgi, hoşgörü, barış denildiği zaman ilk akla gelen isim Hz. Mevlana. Hele hele bugünkü dünyamızda bugünkü yaşanan olayları dikkate aldığınızda sadece Türkiye'mizin değil tüm dünyanın Hz. Mevlana'ya, onun düşüncelerine ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Gerçekten Hz. Mevlana gönülden gönüle bağ kuran bir büyüğümüz. Bugünlerde buna daha çok ihtiyacımız var. Tüm dünyanın Hz. Mevlana'yı daha iyi anlaması ve okuması gerektiğini düşünüyorum. Bu tür törenlerle bir farkındalık ortaya konuluyor." - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Elvan'dan 'Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü' Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement