Bakan Elvan'dan Ana Muhalefete Eleştiri - Son Dakika
Politika

Bakan Elvan'dan Ana Muhalefete Eleştiri

Bakan Elvan\'dan Ana Muhalefete Eleştiri

Çorum’da AK Parti’nin 5. olağan kongresine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, ana muhalefete yüklenerek, “Bugün demokrasiden bahseden, özgürlüklerden bahseden, sosyal demokrasiden bahseden ana muhalefet, 1960 darbesinde darbecilerle beraber hareket etti.

25.01.2015 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'da AK Parti'nin 5. olağan kongresine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, ana muhalefete yüklenerek, "Bugün demokrasiden bahseden, özgürlüklerden bahseden, sosyal demokrasiden bahseden ana muhalefet, 1960 darbesinde darbecilerle beraber hareket etti. 1971'de de darbecilerle hareket etti. Bir taraftan özgürlük dedi bir taraftan darbe sonrası sokaklarda nümayiş yaptı darbeyi kutladılar" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Çorum 5. olağan kongresini katıldı. Bakan Elvan burada yaptığı konuşmada muhalefeti eleştirdi. Bu ülkenin kalkınması için şantiyeler kurulduğunda Türkiye'nin önünün kesildiğini dile getiren Bakan Elvan, "12 yıllık sürece baktığımızda zor günler geçirdik. Bizler için kolay olmadı. Sizler içinde kolay olmadı. Önümüzü kestiler partimizi kapatmaya çalıştılar.

367 krizini çıkardılar. Muhtıra vermeye kalktılar. 17 Aralık'ta 25 Aralık'ta darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. 2000'li yıllarda çok sayıda darbe girişimi söz konusu idi ama bunların hepsini millet buldozer gibi ezdi geçti. Millet olarak cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın arkasındayız. Türkiye için önemli bir süreci açtınız. Bu millet milli iradenin hakim olabilmesi için çok partili hayattan bugüne kadar inanılmaz mücadele verdi" dedi.

Türkiye'nin kalkınmaya başlamasıyla birlikte ülkenin önünün kesildiğini anlatan Bakan Elvan, "1960'ta kestiler. 1971'de kestiler. Tek vatan, bayrak, devlet dediğimiz bu ülkemizin gelişmesini istemediler. Ama bu sefer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde ciddi bir mücadele verildi. Başbakanımızla birlikte Türkiye'de ikinci büyük hamle başladı" dedi.

Ana muhalefet partisinin 1960 darbesinde darbecilerle birlikte hareket ettiğini ileri süren Bakan Elvan, "Bugün demokrasiden bahseden, özgürlüklerden bahseden, sosyal demokrasiden bahseden ana muhalefet, 1960 darbesinde darbecilerle beraber hareket etti. 1971'de de darbecilerle hareket etti. Bir taraftan özgürlük dedi bir taraftan darbe sonrası sokaklarda nümayiş yaptı darbeyi kutladılar. Bugün 1960'ta, 1970'te yaşananlara darbe diyemiyorlar. Sol liderlerden birisi diyor ki hukuki ihtilal yaptık diyor. Hukuki ihtilal olur mu? Bunların anlayışı bu. Yeni dönemde milletin güçlü desteği sürecek Türkiye güçlenmeye devam edecek" şeklinde konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Elvan'dan Ana Muhalefete Eleştiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement