Çorum'da Çağrı Merkezi Açılışı - Son Dakika
Güncel

Çorum'da Çağrı Merkezi Açılışı

Çorum\'da Çağrı Merkezi Açılışı

Çorum'da çağrı merkezi açılışı yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "2002 yılında Türkiye'de 170 civarında çağrı merkezi bulunurken bugün 1200 çağrı merkezi hizmet veriyor.

25.01.2015 16:24  Güncelleme: 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'da çağrı merkezi açılışı yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "2002 yılında Türkiye'de 170 civarında çağrı merkezi bulunurken bugün 1200 çağrı merkezi hizmet veriyor. 80 bine yakın kişi de bu merkezlerde istihdam ediliyor" dedi.

Çorum AK Parti İl Kongresi'ne katılmak üzere kente gelen Bakan Lütfi Elvan, Türk Telekom'a hizmet veren bir çağrı merkezinin de açılış törenine katıldı. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan çağrı merkezinin açılış töreninde konuşma yapan Bakan Lütfi Elvan, iletişim ve haberleşme alanında yapılan yatırımları anlatarak sadece Türkiye'de değil dünyada bilişim sektöründe önemli gelişmelerin olduğunu belirtti. Bilişim sektörünün artık dünyada lokomotif konumuna geldiğinin altını çizen Bakan Elvan, şöyle dedi:

"Dünyanın büyümesi yüzde üç ise bu sektörde yüzde on civarında. Türkiye'deki bilişim sektörünün performansı ortalama büyüme hızımızın dört katı. Bilişim sektörünün gelişmesi ile yeni sektörler ortaya çıkıyor. Yeni iş alanları ortaya çıkıyor."

Türkiye'de 2002 yılında 170 kadar çağrı merkezi bulunduğunu belirten Elvan, ülkede bugün 1200 çağrı merkezinde 80 bine yakın çalışan ile hizmet verildiğini anlattı.

Çağrı merkezlerinin ülkede geliştirilmesi ve sayılarının artırılması için çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Elvan, şöyle devam etti:

"2023 hedefimiz; 350 bin çalışana ulaşmak. 5 yıl içerisinde şu andaki sayıyı yani istihdam ettiğimiz 80 bin kişiyi 3'e katlamak istiyoruz ve buna da ulaşacağımıza eminim. Katma değeri yüksek bir alan ekonomiye çarpan etkisine baktığımızda büyümeye kendi kapasitesinin 7 katı katkı sağlayan çağrı merkezlerini çok önemsiyoruz. Türkiye'de çağrı merkezlerinin ekonomiye katkısı 1.6 milyar dolardır."

Türkiye'de şu anda 43 ilde çağrı merkezinin bulunduğunu dile getiren Bakan Elvan, hedeflerinin 81 ilde bu merkezleri faaliyete geçirmek olduğunu belirterek, "Bir politika değişikliğine gittik ve 'Bu çağrı merkezleri sadece büyük ve metropol kentlerde olmasın Anadolu'da da olsun, Anadolu'daki gençlerimize de istihdam sağlasın' dedik. Bu konuda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Çalışanlarımızın yüzde 65'i kadın ve genç kızlarımız. Yaş ortalamamız 24 dolayısıyla hem kızlarımız için hem kadınlarımız için önemli iş imkanı sağlanıyor. 81 ilimizde çağrı merkezi olmasını hedefliyoruz. Diğer illermizde de yoğun bir şekilde çağrı merkezleri açmaya devam edeceğiz. Türkiye geliştikçe büyüdükçe ve kalkındıkça bu merkezlerin sayısı hızla artacak" dedi.

Bakan Elvan konuşmaların ardından çağrı merkezinin açılış kurdalesini kesti. Daha sonra çağrı merkezi binasını gezdi. Bakan Elvan, bu sırada çağrı merkezine gelen bir çağrıya da cevap verdi. Telefonla arayan bir kişinin internet paketi satın almak istemesi nedeniyle internet hakkında bilgiler veren Bakan Elvan, konuşma sonunda kendisini tanıtarak satın almak istediği paketi telefonla arayan kişiye hediye ettiklerinin müjdesini verdi.

Bakan Elvan, daha sonra partisinin il kongresine katılmak üzere çağrı merkezinden ayrıldı.

İHTİLALİN HUKUKİSİ OLUR MU?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Çorum AK Parti 5'inci Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen kongrede Bakan Elvan'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, Ak Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ile Ak Parti il teşkilat üyeleri yer aldı.

Bakan Lütfi Elvan, partililere seslenirken kurulduğu andan itibaren partiye, demokrasiye, bu ülkenin kalkınması için her bir partiliye sahip çıktıklarını belirterek, "Kurucu genel başkanımızı yasaklamak isteyelerlere karşı çıktınız. Dimdik ayakta durdunuz. Bu ülkenin istikrarını bozmak isteyenlere, kargaşa çıkarmak isteyenlere fırsat vermediniz. Siz, 'Milletle bütünleşen, milletle paylaşan AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan ve bilge adam Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu'nun arkasındayız' dediniz" dedi.

"ÇOK ZOR GÜNLER GEÇİRDİK"

Geçen 12 yıl içerisinde çok zor günler geçirdiklerini anlatan Bakan Elvan, yollarının kesilmek istendiğini, partinin kapatılmaya çalışıldığını ifade ederken şöyle dedi:

"376 krizini çıkarmaya çalıştılar; Muhtıra vermeye kalktılar. 17-25 Aralık'la darbe girişimi yaptılar. Ama sizler bunları buldozer gibi ezip geçtiniz ve 'AK Parti'nin arkasındayız' dediniz. Siz Türkiye için önemli bir süreci açtınız. Milli iradenin hakim olması için bu güne kadar önemli bir mücadele verildi. 1960'da Menderes'i astılar. 1980'de darbe girişimi ile tek millet, tek bayrak, tek ülke dediğimiz bu ülkenin gelişimini sizlerin önünü kesti. Ama bu sefer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ciddi bir mücadele verdik. Sizin o güçlü desteğiniz sürdükçe bu ülke yeni bir güç olamaya devam edecektir."

"ÖNÜMÜZÜ KESMEK İSTEYENLER OLACAK"

Bakan Elvan, demokrasi, özgürlük ve sosyal demokrasiden bahseden ana muhalefetin 1962 ve 1971'de darbecilerle birlikte olduğunu, o dönemde olanlara 'darbe' diyemediklerini savunurken şöyle konuştu:

"Bize göre bunlar hukuki bir ihtilal' diyorlar. İhtilalin hukukisi olur mu? İnşallah sizlerin desteği bu ülke güçlenmeye devam edeceğiz. Bu yeni dönemde, yeni Türkiye döneminde önümüzü kesmek isteyenler olacak. Mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bakın şu 12 yıllık süreçte bu kadar engellerle karşılaşmamıza rağmen hayal dahi edilemeyen, büyük yatırımlar gerçekleştirdik. Biz 12 yıllık bu süreci 80 yıllık süreçle kıyaslıyoruz. 80 yılda yapılanın tam 3 katı bölünmüş yol yapılmış 80 yılda yapılan tünelin tam 4 katı bu 12 yıllık dönemde yapıldı. Biz böyle çalıştıkça hem içerde hem dışarıda birileri rahatsız oluyor."

'RAHATSIZ OLANLAR VAR'

Bakan Elvan, dünyanın en büyük havalimanını yaptıklarını bu yatırımdan rahatsız olanların bulunduğunu, Londra'yı hızlı tren hattıyla Pekin'e bağladıklarını, kefenleri ile yola çıktıklarını anlatırken, "Yeter ki sizler bizden o güçlü desteğinizi esirgemeyin" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN ROTASINI ÇİZECEK SEÇİM"

Türkiye'nin önünü hiç kimsenin kesemeyeceğini dile getiren Bakan Elvan, "Bizdeki o milli irade, başı dik alnı ak destek oldukça kimse yıkamayacak. Bizim hedefimiz 2023, hedef 2071. Bu seçim Türkiye'nin önünü açacak, rotasını çizecek seçimdir. Bu seçimde çalışmaya, sandıkları patlatmaya hazır mısınız?" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çorum'da Çağrı Merkezi Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.


Advertisement