Bakan Elvan, Çorum'da Çağrı Merkezi Açılışı Yaptı (3) - Son Dakika
Güncel

Bakan Elvan, Çorum'da Çağrı Merkezi Açılışı Yaptı (3)

Bakan Elvan, Çorum\'da Çağrı Merkezi Açılışı Yaptı (3)

Yeni İNTERNET DÜZENLEMESİ Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Çorum Valisi Ahmet Kara'yı makamında ziyaret etti.

25.01.2015 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni İNTERNET DÜZENLEMESİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Çorum Valisi Ahmet Kara'yı makamında ziyaret etti. Bakan Elvan, kentte yapılan çalışmalarla ilgili Vali Kara'dan bilgi aldı. Bakan Elvan ziyaret sırasında basın mensuplarının sorularanı da yanıtladı. Bir basın mensubunun yeni internet düzelenmesiyle ilgili sorusuna Bakan Elvan şöyle cevap verdi:

"Yeni internet yasası ile yeni yasaklar geleceği gibi aslı astarı olmayan gerçekle hiç bağdaşmayan, hükümetimizi tamamıyla karalamaya yönelik bir takım marjinal gruplar tarafından haberler yapılıyor. Bunların kesinlikle gerçekle ilgisi yoktur. Şu anda meclis gündeminde olan tek maddelik internetle ilgili husus ulusal güvenliğimiz ve kamu düzeniyle alakalı. Eğer ulusal güvenliğimizi tehdit eden herhangi bir hadise internet ortamında sosyal medyada vuku bulması halinde ulusal güvenliğimizi ilgilendirmesi nedeniyle ilgili bakanlığın bu hususu Telekominasyon İletişim Başkanlığı'na bildirmesi, Telekominasyon İletişim Başkanlığı'nin ise Erişim Sağlaycıları Birliği'ne bildirerek geçici süre engellenmesi sağlanacak. Ama öncelikli olarak burada içeriğin çıkarılması istenecek. İçeriği çıkarılmaması halinde diğer tedbirler uygulanabilecek. Ama eninde sonunda mutlaka mahkeme kararı arıyoruz."

Bakan Elvan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu geçiçi bir karardır. İnterneti yasaklama gibi husus kesinlikle söz konusu değildir. 24 saat içerisinde ilgili taraf mahkemeye başvuracak. Mahkeme kararı ne ise ona göre hareket edecektir. Tüm gelişmiş ülkelerde ulusal güvenlikle ilgili her hadise bu çerçevede ele alınmaktadır. Hatta bizden daha katıdır. Bazı ülkelerde mahkeme kararı bile olmadan uygulama yapılabilmektedir. Yine Avrupa Konseyi'nin kararlarına baktığınızda ulusal güvenlikle ilgili hadiselerde kısıtlama yetkisi verilmektedir. Ama biz her halükarda mahkememe kararını arıyoruz. Böyle bir şey söz konusu değil."

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Bugün arkadaşlarımızın bana aktardığı başka bir haberde bakanlar ve Başbakan kendisiyle ilgili haberlerin erişimini engelleyebilecekler. Böyle bir şey yok. Okumamışlar bile. Maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Açıp o teklifi okusalardı bunu böyle söylemezlerdi. Belki okudular art niyetli olarak bunu yapıyorlar. Burada mesele kamu düzeni ve ulusal güvenlik bunu açıkça ortaya koyuyoruz. Mesela benimle ilgili bir yazı yazılacak ve ben bunu engelleyeceğim böyle bir şey söz konusu değil. Ama hükümeti karalamaya yönelik bir girişimden ibarettir" dedi.

Bakan Elvan'ın konuşmasının ardından ziyaret basına kapalı olarak devam etti. Bakan Elvan ziyaret sonrasında karayoluyla Ankara'ya gitmek üzere kentten ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Elvan, Çorum'da Çağrı Merkezi Açılışı Yaptı (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi
    14:00 Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi

    Adıyaman'da, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi. Adıyaman Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına seçim sürecinde yapılması ve yapılmaması gereken konular hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, vatandaşların daha rahat oy kullanabilmesi için alınan tedbirler ve konteyner kentlerdeki sandık kurulumu gibi konular da ele alındı.

  • Osmaneli'de Öğrencilere Trafik Güvenliği ve Güvenli İnternet Kullanımı Eğitimi Verildi
    13:59 Osmaneli'de Öğrencilere Trafik Güvenliği ve Güvenli İnternet Kullanımı Eğitimi Verildi

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, Hisarcık Beşevler İlkokulu ve Ortaokulu'nda öğrenim gören 176 öğrenciye trafik güvenliği, güvenli internet kullanımı ve mahremiyet konularında eğitim verildi. İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen eğitimlerde, genel trafik kuralları, yayaların uyacakları trafik kuralları, güvenli internet kullanımı ve kişisel güvenlik konuları ele alındı. Program sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

  • Bolu'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 1 Yaralı
    13:59 Bolu'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 1 Yaralı

    Bolu'nun Paşaköy Mahallesi'nde meydana gelen kazada, otomobil ile çarpışan hafif ticari araç devrildi. Kazada hafif ticari aracın sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., Çorum'da Enerji Altyapısını Güçlendiriyor
    13:56 Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., Çorum'da Enerji Altyapısını Güçlendiriyor

    Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ), Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde hizmet veren yaklaşık 3 milyon kişiye kesintisiz ve kaliteli enerji sağlamak amacıyla Çorum'da dev bir yatırım gerçekleştiriyor. Yatırım kapsamında Çorum Zanaatkarlar Sitesi'nde yapılan çalışmalarla enerji altyapısı tamamlanırken, bölgeye toplamda 165 milyon TL yatırım yapıldı. YEDAŞ'ın bu projeleri desteklemesiyle Çorum'da hizmet veren esnafların tek bir çatı altında toplanacağı modern sanayi projesi tamamlanmış oldu.


Advertisement