Bakan Eker: Atçılık Sporu Yeniden Canlandırılmalı - Son Dakika
Güncel

Bakan Eker: Atçılık Sporu Yeniden Canlandırılmalı

Bakan Eker: Atçılık Sporu Yeniden Canlandırılmalı

BURSA'nın Karacabey ilçesinde Hipoterapi Merkezleri ve Restorasyonu biten tarihi mekanların açılışı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in katıldığı tören ile gerçekleştirildi.

20.12.2014 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURSA'nın Karacabey ilçesinde Hipoterapi Merkezleri ve Restorasyonu biten tarihi mekanların açılışı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in katıldığı tören ile gerçekleştirildi. Burada konuşan Bakan Eker, atçılık sporunun geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bursa'nın Karacabey ilçesi, Sultansuyu ve Ankara Beştepe'de yapımı tamamlanan otistik ve rehabilitasyona gereksinim duyan çocukların tedavisinde kullanılacak olan Hipoterapi Merkezleri ve rehabilitasyonu biten tarihi binaların açılışını gerçekleştirdi, ata binen engelli çocuklarla sohbet etti.

Karacabey Harası'nda yapılan törende konuşan TİGEM Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden, TİGEM'in 700 yıllık geçmişiyle atçılık ve tarım faaliyeti yaptığını söyledi. Bilden, TİGEM'in, gerçekleştirdiği yatırımlar ve misyonu ile önemli bir noktaya ulaştığını belirtti.

Törende konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türk kültürünün en önemli unsurunun atçılık olduğunu söyledi. Atçılığa olan ilginin kentleşme ile azaldığını belirten Bakan Eker, TİGEM'in soylu atlar yetiştiren en eski kurum olarak önemli bir misyonu üstlendiğini ifade etti. İnsan ve at ilişkisine farklı bir boyut kazandırmayı hedeflediklerini belirten Eker, "Atçılığı, her kesimin ilgi duyduğu ve yaptığı bir spor haline getirmek istiyoruz. Belediyeler tenis, voleybol sahası yapar gibi atçılık müesseseleri oluşturabilir. Atçılığı yeniden hayatımızda yer tutan bir etkinlik haline getirebiliriz. Özellikle engelli çocukların tedavisinde atla tedavi bilinen bir olaydır. Bu tür merkezler kurarak engellilerin hayatını kolaylaştırabilirsek bu bizim için en büyük mutluluk kaynağı olacaktır. At sadece yarışmak ve yarıştırmaktan ibaret değildir. Atçılık bir kültürdür" diye konuştu.

Tarımı stratejik bir alan olarak gördüklerini ve buna göre politikalar uyguladıklarını söyleyen Bakan Eker, 23 milyar liradan devraldıkları tarım hasıla miktarını, 61 milyar dolar çıkarmalarıyla başarılı bir yol izlediklerinin görüldüğünü kaydetti.

Konuşmaların ardından restore edilen binalar ve atla tedavi merkezlerinin açılış törenleri telekonferans yönetmiyle toplu olarak gerçekleştirildi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Eker: Atçılık Sporu Yeniden Canlandırılmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement