Bakan Davutoğlu Manisa'da - Son Dakika
Politika

Bakan Davutoğlu Manisa'da

Bakan Davutoğlu Manisa\'da

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 12 yılda Türkiye’de Fetret dönemini bitirdiklerini belirterek, “Ne yaparlarsa yapsınlar bu kervan yürüyecek.

22.03.2014 20:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 12 yılda Türkiye'de Fetret dönemini bitirdiklerini belirterek, "Ne yaparlarsa yapsınlar bu kervan yürüyecek. Türkiye'nin bir cihan devleti, bir küresel güç olmasını engelleyemeyecekler" dedi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi'nin seçim irtibat bürosunun açılışı için Manisa'ya geldi. Yeni Han'da bir süre dinlendikten sonra Hatuniye Camii'nde ikindi namazını kılan Bakan Davutoğlu, Manolya Meydanı'nda Manisalılara seslendi. Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Bakan Davutoğlu, "Bizim 12 yıldır yapmak istediğimizi en iyi Manisalılar anlar. Manisa bir fidan şehirdir. En büyük devlet adamları Manisa'dan yetişmiştir. Buradan yetişen devlet adamları, fidanlar, Fatih Sultan Mehmet gibi, Kanuni Sultan Süleyman gibi ulu Devleti Aliye Osmanlı çınarını kurdular. Onun için en iyi Manisalılar anlar. Fetret'i bitiren Çelebi Sultan Mehmet de Manisa'da bulundu. Aslında 12 yıldır yaptığımız Türkiye Cumhuriyeti'ndeki bir Fetret dönemini bitirmekti. Her alanda Fetret'i bitirdik. Selam olsun Manisa'ya, şehzadeler diyarına" dedi.

30 Mart seçimlerinin sadece mahalli seçimler değil Türkiye'nin de kaderini değiştirecek bir seçim olduğunu kaydeden Bakan Davutoğlu şunları söyledi:

"Son dönemlerde Başbakanımıza, AK Parti'nin kadrolarına, hükümetimize karşı yürütülen kampanyayı takip ediyorsunuz. Gezi'den bu yana. Sebep ne biliyor musunuz? İşte sebep demin söylediğim husus. Türkiye 90'lı yılları, 80'li yılları krizlerle geçirdi. Koalisyon hükümetleri, terör, ekonomik krizler, kardeş kavgaları ile geçirdi, enerjisini harcadı tükendi. Bu devlet üzerine hesap yapanlar o dönemi arzu ederler. Bu devletin onurlu vatandaşları son 12 yıldır süren inşayı, ihyayı biliyor ve bir daha Fetret'in geri dönmesini istemiyor. Bakınız nasıl Osmanlı'nın Fetret'i Manisa'yla bitti. Fatih Sultan Mehmet buradan aldığı feyizle bir cihan devletinin temellerini tahkim etti, yine Kanuni Sultan Süleyman buradan aldığı feyizle o cihan devletini ilelebet sürecek bir devlet haline dönüştürme iradesini gösterdi. Şimdi aynı iradeyi gösterme zamanıdır. 12 yıldır Türkiye kendini topladı. Büyük ekonomik hamleler yaptı. Kardeş kavgalarına son verdi. Bir anlamda Fetret döneminin sonu göründü. Daha önce çok olduğu gibi ilk kez karşılaşmıyoruz. Bizim cihetimizden özgüvenimiz, karalılığımız tamdır. Bizi kimse çıktığımız yoldan alıkoyamazlar. Zannediyorlar ki bu aklı evveller bu kadrolar, halkın ve Hakk'ın rızası için yola çıkmış bu insanlar küçük komplolarla bu oyunlarla bizi dize getirilebilir. Bizi kimse dize getiremez Allah'ın izniyle."

"HALKI KUCAKLAYAN SADECE AK PARTİ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin her bir bölgesinde miting yaptığını ve yapmaya da devam edeceğini kaydeden Davutoğlu, "Bugün Kılıçdaroğlu İzmir'de miting yapıyor. Miting herkesin hakkı. Geçen hafta Van'daydım. Kılıçdaroğlu geldi mi dedim, hayır dediler. Burada miting yapıyorlar mı dedim, hayır burada miting yaparsa kimseyi bulamaz dediler. Yani düşünün ki ana muhalefet partisi güya Türkiye'ye iktidar olma iddiasında ama Türkiye'nin büyük şehirlerinde miting yapacak kudreti kendinde bulamıyor. Şimdi Gündoğdu Meydanı'nda miting yapıyor. Yaptığı mitingi al bayraklarla Van'da, Urfa'da, Konya'da yapamıyorsa hiçbir zaman bu halkla bütünleşemez. Bu halkın geleceğini ancak ve ancak hakla bütünleşenler yapar. Bunu da başaran sadece Başbakanımız. Türkiye'de Fetret dönemini bitirecek budur. Eğer bir lider, bir parti halkın her kesimiyle kucaklaşamıyorsa, dertleşemiyorsa, halleşemiyorsa, Türkiye hakkında bir iddiada bulunamaz, iktidar hevesi taşıyamaz. AK Parti hakkında neden komplolar yapılıyor bu özelliğimizden dolayı. İsteniyor ki 90'lı yıllarda olduğu gibi o parti burada, şu parti burada egemen olsun ve koalisyonlar olsun. Türkiye'ye belirsizlik hakim olsun. İzin vermeyeceğiz. İstiklalimizin sembolüdür İzmir. Nasıl İstiklal Harbi'nde Kocatepe'den İzmir'e doğru yürüyenlerin arasında ülkenin her yerinden fert varsa bizim siyasi hareketimizde de her fert olacak. Bu şekilde hareket edemeyenler istiklal bilincini taşıyamazlar" diye konuştu.

Konuşmasının devamında Kılıçdaroğlu'na yüklenmeye devam eden Bakan Davutoğlu, "Rabia işaretini görünce o mazlumlara sahip çıkmak bizim boynumuzun borcu. Bir yerlerde bozkurt işareti veriyor. Sonra diyor ki 'Bize bir yerde bozkurt, bir yerde Rabia işareti verenler selam veriyor'. Allah aşkına biraz vicdan vicdan. Biz Esma kardeşimize sahip çıkarken Kılıçdaroğlu bizleri eleştirdi. Askeri diktatörlerin yanında durdu. Hiçbir zaman bunlar demokrasiyi benimsemediler. Suriye'de Baas rejimi, Mısır'da askeri rejimin yanında durdular. Çünkü onlar halka güvenerek bir yere gelmeyi düşünemezler. Halkla gönül bağları yoktur. Biz ise nerede olursa olsun halkımızla da dost ve kardeş milletlerle de sadece gönül diliyle konuşuruz. Bu yüzden al bayrak her yerde bir kurtuluş sembolü olarak taşınıyor. Neden rahatsızsınız, neden komplolarla Türkiye'nin biriktirdiği bu gücü heba etmeye çalışıyorsunuz. Ne yaparlarsa yapsınlar aziz Manisalılar bu kervan yürüyecek, inşallah önümüzdeki on yollar aynen Manisa'da doğduğu gibi Osmanlı devletinin Türkiye'nin bir cihan devleti, bir küresel güç olmasını engelleyemeyecekler" dedi.

Bakan Davutoğlu, daha sonra AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi, Yunus Emre Belediye Başkan adayı Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkan adayı Ömer Faruk Çelik ve partililerle birlikte kürsüden seçim irtibat bürosunun açılışını yaptı. Davutoğlu, Manisa'dan ayrılırken de vatandaşlardan büyük ilgi gördü. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Davutoğlu Manisa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement