İkinci Doğumu Yapan Anneye Yarım Çalışma Tam Maaş - Son Dakika
Ekonomi

İkinci Doğumu Yapan Anneye Yarım Çalışma Tam Maaş

Çalışma Bakanı Çelik, iş güvenliği uzmanı çalıştıran işverenin 1 yıllık borcunun silineceğini, ikinci çocuğu doğuran annenin de devlet tarafından destekleneceğini söyledi.

09.01.2015 13:40  Güncelleme: 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, iş verenlere borç silme müjdesi verdi. 2 çocuk doğuran annelerinde 4 ay boyunca yarım gün çalışacağını, bunun tam günlük ücretinin devlet tarafından ödeneceğini söyledi.

"İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI ALAN İŞ YERLERİNİN BORCU SİLİNECEK"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bakanlık ile Bursa Sanayi ve Ticaret Odası (BTSO) işbirliğiyle düzenlenen 'İş Sağlığı ve Güvenliği İskele Kurma' seminerine katıldı. İş kazaları konusunda 12 bin lira ceza var, yarın 24 bin lira ceza ile karşılaşabilirsiniz. Ey iş verenler, iş güvenliği uzmanı bulundurun diye gırtlak patlatıyoruz. Şimdi yasa, geriye doğru 1 yıl borcun var, 6 ay içerisinde iş güvenliği uzmanı aldığında geçmiş borçlarını siliyor. Bir cana tüm bu maliyetleri kıyas edemeyiz. Gördük ki acıtmadan bu olayların önüne geçemeyeceğiz. Taraflarla görüşerek bu yasanın düzenlemesini gerçekleştireceğiz. Eski tarz alışkanlıklarla yürüyemeyeceğimiz ortadadır. Eski köye yeni adet getirmek zorundayız. Kolay değil bu işler. Köhne fikirler paslanmış çivi gibidir, sökmesi de zordur. Ama bu mücadeleyi vermek zorundayız."

"2 ÇOCUK DOĞURAN ANNE 4 AY YARIM GÜN ÇALIŞACAK"

Kadın istihdamına yönelik bir çalışma yaptıklarının da altını çizen Çelik, şunları kaydetti:

"Doğumdan sonra yarım gün çalışma getiriyoruz. 2 çocuk doğuran anne doğum izni olarak 4 ay yarı zamanlı çalışacak. Bunun ücretini biz karşılıyoruz. Nüfusun yaşlı nüfusa dönüşmemesinde bir adımdır. İstihdam ve üretimin desteklenmesi ile ilgili Sayın Başbakanımız açıklama yapacak. Suriyelilerle ilgili şu an itibariyle göç yasası çıktıktan sonra 1 milyon 727 bin kişinin geçici kimlik alması ile ilgili bakanlar kurulunda ele alacağız. Bazı iş kolları eleman bulmakta zorlanıyorlar. 2 milyona yakın Suriyelinin istihdamını bakanlar kurulunda ele alacağız. Eleman bulmakta zorlanan alanlarda belli bir oranda Suriyeli vatandaşların istihdamıyla ilgili dengeli olarak çalışmalarımız olacak."

İkinci Doğumu Yapan Anneye Yarım Çalışma Tam Maaş
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İkinci Doğumu Yapan Anneye Yarım Çalışma Tam Maaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • çok nüfüs çok kari çok çocuk eyidir.: biz 17 kardeşiz. 5 tene de kız var ama onları sayma. ben de en az 20 çocik yapacağim. şimdilik 12 tene oğlim vardır. üç karim var güzel teza birini bulursm yine alacağım. kimse alay gaçmesin çok nüfüs çok kari çok çocuk eyidir. 5 23 Yanıtla
  • Lale: Ikinize de diyecek bili bulamıyorum biz akşams kadar çalışmaktan ölelim bide ev hanımın tüm işlerini ekstra yapalım oldu bide bize bişi yok mu diyo 8 1 Yanıtla
  • BIST 100 Endeksi Günü Yükselişle Tamamladı
    18:39 BIST 100 Endeksi Günü Yükselişle Tamamladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,69 değer kazanarak 9.142,40 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,38, holding endeksi yüzde 0,16 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 4,47 ile bilişim, en çok kaybettiren yüzde 1,23 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu. ABD'de kişisel tüketim harcamaları şubatta yüzde 0,8 artış kaydetti. Fed'in faiz indirimine ilişkin belirsizlikler devam ediyor.

  • Havza OSB'de Alan Genişlemesi İçin İnceleme Yapıldı
    18:37 Havza OSB'de Alan Genişlemesi İçin İnceleme Yapıldı

    Samsun Valisi Orhan Tavlı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, Havza OSB'de alan genişlemesi yapılacak sahada inceleme gerçekleştirdi. Havza OSB'nin mevcut alanı 1 milyon metrekareden 10 milyon metrekareye çıkarıldı. Havza OSB, ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlayacak.

  • Martı TAG ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Davası Ertelendi
    18:34 Martı TAG ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Davası Ertelendi

    Martı TAG ile İstanbul Taksiciler Esnaf Odası arasında görülen dava 19 Temmuz'a ertelendi. Duruşma sonrası Martı TAG Kurucusu Oğuz Alper Öktem, 'Martı TAG uygulamamız aynen devam etmektedir, erişim engeli söz konusu değil. İstanbul'un en büyük ulaşım camiasıyız, davamızı kazanacağız' dedi.


Advertisement