Bakan Çelik: "Milletimize nefer, kalkınma için seferber olduk" - - Son Dakika
Politika

Bakan Çelik: "Milletimize nefer, kalkınma için seferber olduk" -

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Başta başbakanımız olmak üzere onun çalışma arkadaşları olarak ne söz verdiysek onu yerine getirdik.

09.02.2014 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Başta başbakanımız olmak üzere onun çalışma arkadaşları olarak ne söz verdiysek onu yerine getirdik. Gece gündüz demeden milletimize nefer, kalkınma için seferber olduk" dedi.

Çelik, partisinin Şanlıurfa Spor Salonu'nda düzenlenen belediye başkan aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, yerel seçimlerin Şanlıurfa ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

AK Parti olarak 11 yılda 3 genel seçim, 2 referandum ve 2 yerel seçime katıldıklarını hatırlatan Çelik, bunların tamamından başarıyla ayrıldıklarını ifade etti.

Aynı başarıyı 30 Mart yerel seçimlerinde de tekrarlayacaklarını aktaran Çelik, Türkiye ve Şanlıurfa'nın her defasında AK Parti'ye sahip çıktığını, millete verdikleri her sözü yerine getirdiklerini dile getirdi.

- "Hastaneler cefa kapısı olmaktan çıktı"

İktidarları döneminde çok büyük işlere imza attıklarını anlatan Çelik, şunları kaydetti:

"Başta başbakanımız olmak üzere onun çalışma arkadaşları olarak ne söz verdiysek onu yerine getirdik. Gece gündüz demeden milletimize nefer, kalkınma için seferber olduk. Şimdi 11 yılda o kadar çok şeyler yaptık ki bir çoğunu unuttunuz. Paradan 6 sıfırı attık, enflasyonu 35'lerden tek haneli rakamlara indirdik, duble yollar yaptık. Ak kadrolar hızlı treni ülkede yaygın hale getirdi. Hastaneler cefa kapısı olmaktan çıktı bizim dönemimizde şifa kapısı oldu."

AK Parti kadroları olarak IMF'yi kapı dışarı ettiklerini vurgulayan Çelik, "Yatırımlarda doğu batı ayrımını kaldırarak Türkiye'nin her yerine yatırım yapılması için milli beraberliği, kardeşliği sağladık. 'Temel at git Ankara'da yat' demedik. Temel attık geldik Abide Kavşağı'nda 8 ay sonra açılışını yaptık. Marmaray'ı bu iktidar yaptı. 9 yılda Türkiye'de 6 milyon vatandaşımıza iş verdik" diye konuştu.

Çelik, ana dilde konuşma ve başörtüsüyle ilgili de önemli atılımlar gerçekleştirdiklerini aktardı.

- "Gün fitnelere 'dur' deme günüdür"

Türkiye'de, Başbakan Erdoğan üzerinden çeşitli oyunlar oynandığını ifade eden Çelik, milletin bu duruma sandıkta cevap vereceğini belirtti.

Yerel seçimde herkesin sandığa gitmesi gerektiğini vurgulayan Çelik şöyle devam etti:

"Oynanan oyunları görüyorsunuz. Başbakanımızın önünü kesmek için yaşanan hadiseleri izliyorsunuz. Onun için bu seçimler son derece önemli. Gün şahsi hesaplar günü değil birlik beraberlik günü. Gün ayrışma günü değil bütünleşme günü. Gün Türkiye'yi sevenleri sevindirme günü, gün fitnelere 'dur' deme günüdür. Bunun için inşallah 30 Mart'ta hep beraber sandıklara koşarak, sandıklara sahip çıkarak, gümbür gümbür AK Parti'li belediye başkanlarını koltuklara oturtarak başaracağız."

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç de tüm belediye başkanlarıyla birlik ve beraberlik içinde çalışarak, Şanlıurfa'yı kalkındırmak istediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından, AK Parti'nin 14 belediye başkan adayı katılımcılara tanıtıldı.

Toplantıya, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Mehmet Kasım Gülpınar, Abdülkadir Emin Önen, Mahmut Kaçar, Seyit Eyyüpoğlu, Mehmet Akyürek, Halil Özcan ve Abdulkerim Gök ile çok sayıda partili katıldı.

Bakan Çelik: "Milletimize nefer, kalkınma için seferber olduk" -
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bakan Çelik: 'Milletimize nefer, kalkınma için seferber olduk' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da 31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçiminde 1 milyon 629 bin 959 seçmen oy kullanacak
    11:20 Adana'da 31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçiminde 1 milyon 629 bin 959 seçmen oy kullanacak

    Adana'da 31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçiminde 5 bin 164 sandıkta 1 milyon 629 bin 959 seçmen oy kullanacak. Adana'nın ilçelerinde ise toplamda 1 milyon 629 bin 959 seçmen oy kullanacak.

  • Edirne'de 159 düzensiz göçmen yakalandı
    11:18 Edirne'de 159 düzensiz göçmen yakalandı

    Edirne'de bir haftada yasa dışı yollarla yurda girdiği belirlenen 159 düzensiz göçmen yakalandı. Güvenlik güçleri denetimlerini sürdürerek göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 1'i tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Milli Savunma Bakanı: Savarona Haziran Ayı Sonunda Seyir Yapabilir Hale Gelecek
    11:14 Milli Savunma Bakanı: Savarona Haziran Ayı Sonunda Seyir Yapabilir Hale Gelecek

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi mirası Savarona'nın haziran ayı sonunda deniz eğitimleri ve tanıtım faaliyetleri kapsamında seyir yapabilir hale gelebilmesinin planlandığını bildirdi. Bakan Güler, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan'ın 'Savarona Yatı ve Ertuğrul Gemisi'nin müze haline getirilmesi' hakkında yazılı soru önergesini yanıtladı.

  • Eskişehir'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
    11:14 Eskişehir'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

    Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy'un başkanlığında yapılan toplantıda, 2023 yılında ilimizde yapılan çalışmalar değerlendirilerek 2024 yılı için yapılması gereken konular ele alındı. Vali Aksoy, aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede etkinliğin en üst noktaya çıkarılmasını hedeflediklerini belirtti.

  • Çanakkale'de 9 düzensiz göçmen yakalandı, bir kişi tutuklandı
    11:14 Çanakkale'de 9 düzensiz göçmen yakalandı, bir kişi tutuklandı

    Çanakkale'de polis ekipleri tarafından yapılan kontrolde bir araçta Afganistan uyruklu 9 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı suçundan gözaltına alınan bir kişi ise tutuklandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi. Kontrolde, bir araca, bir çocuk can yeleğine, bir el hava pompasına, sekiz şambrel ve 11 bin 400 TL'ye el konuldu.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Sosyal Medyada Yarışıyor
    11:12 Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Sosyal Medyada Yarışıyor

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayları, seçim sürecinde sosyal medya platformlarını aktif olarak kullanarak halka ulaşıyor. İYİ Parti'nin adayı Turhan Çömez, en fazla takipçiye sahip olan aday olarak öne çıkıyor.

  • Özdemir Manavoğlu, ÇMO Antalya Şubesini Ziyaret Etti
    11:11 Özdemir Manavoğlu, ÇMO Antalya Şubesini Ziyaret Etti

    Cumhur İttifakı'nın Muratpaşa Belediye Başkan adayı Özdemir Manavoğlu, Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Antalya Şubesi'ni ziyaret etti. Manavoğlu, toplantıda Antalya'nın sorunları ve çözüm önerilerini paylaşarak, kente değer katan projeler yapacaklarını belirtti.

  • Erdem Karakoç, Topkapı Suriçi Sosyal Tesisleri'nde iftar verdi
    11:10 Erdem Karakoç, Topkapı Suriçi Sosyal Tesisleri'nde iftar verdi

    Milliyetçi-Ülkücü camianın tanınan isimlerinden Erdem Karakoç, Topkapı Suriçi Sosyal Tesisleri'nde iftar verdi. Karakoç, konuşmasında 31 Mart yerel seçimlerine az bir zaman kaldığını belirterek, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Ülkücü hareketin Türk milletinin milli ve manevi değerlerine bağlı olduğunu belirten Karakoç, bölücülüğe ve emperyalizme karşı olduklarını ifade etti. İftar programında diğer Ülkücü isimler de konuşmalar yaparak Ülkücülerin davasını ve mücadelesini anlattılar.

  • Seren Serengil, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu destekliyor
    11:10 Seren Serengil, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu destekliyor

    Seren Serengil, 31 Mart Pazar günü yapılacak seçim öncesi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceğini açıkladı. Serengil, İstanbul'un güzelliğini gölgeleyen her şeyden arındırılması gerektiğini belirterek, İmamoğlu'nun rakibinin olmadığını ve kesinlikle kazanacağını söyledi.


Advertisement