Bakan Çelik: "Cumhurbaşkanlığı Seçimini Güven ve İstikrar İçerisinde Geçirebileceğiz" - Son Dakika
Politika

Bakan Çelik: "Cumhurbaşkanlığı Seçimini Güven ve İstikrar İçerisinde Geçirebileceğiz"

Bakan Çelik: "Cumhurbaşkanlığı Seçimini Güven ve İstikrar İçerisinde Geçirebileceğiz"

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, yerel seçimlerin istikrar içinde geçtiğine dikkat çekerek, “Önümüzde bir cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bu süreci de güven ve istikrar içerisinde geçirebileceğiz” dedi.

15.07.2014 22:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, yerel seçimlerin istikrar içinde geçtiğine dikkat çekerek, "Önümüzde bir cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bu süreci de güven ve istikrar içerisinde geçirebileceğiz" dedi.

Adana Valisi Mustafa Büyük'ü ziyaret eden Bakan Çelik'i Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, vali yardımcıları, AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve kamu kurumlarının amirleri karşıladı. Burada valilik şeref defterini imzalayan Çelik, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Çelik, Türkiye'de yerel seçimlerin güven ve istikrar içerisinde geçtiğini kaydederek, "Önümüzde bir cumhurbaşkanlığı seçimi var, gördüğünüz gibi yerel seçimler bir istikrar içerisinde geçti, bu süreci de güven ve istikrar içerisinde geçirebileceğiz. Ülkenin her tarafında vatandaşlarımız özgür bir biçimde iradelerini ortaya koyacaklar. İnşallah bundan sonrasında da bu milletin hep yüzünü güldürecek gelişmelerle karşılaşırız" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili 'yazlıkçılar tıpış tıpış gelip oy kullanacaklar' şeklindeki değerlendirmesini sorması üzerine Bakan Ömer Çelik, şunları söyledi:

"Vatandaşlarımız için öyle bir ifadenin kullanılması doğru değildir. Vatandaşlarımız özgür iradeleriyle sandığa giderler. Hiç kimse vatandaşların iradesine, sandığa gitmesine, gitmemesine, nasıl oy kullanacağına bu ifadelerle ipotek koymamalı. En önemlisi şudur; ülkenin sahibi millettir. Ülkenin sahibi sokaktaki vatandaştır. Bu ülkeyi eskiden olduğu gibi bir takım güç odakları yönetmeyecek, sokaktaki vatandaş yönetecektir. Dolayısıyla bu ülkede en saygıdeğer kavramların kullanılması gereken kesim, vatandaşlarımızdır. Vatandaşlarımızla ilgili, onların özgür iradeleriyle ilgili konuşurken, daha saygılı ve titiz ifadeler kullanılmasını tavsiye ederiz."

Bakan Çelik, bir başka gazetecinin, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Selahattin Demirtaş'ın hesaplarına bağışta bulunmasıyla ilgili sorusuna ise "Arkadaşlar seçim rekabettir, kimsenin kimseye, herhangi bir aday olduktan sonra tavsiyesine ya da herhangi bir maddi yardımına ihtiyacı yoktur. Önemli olan herkes aday olduktan sonra kendi arkasındaki kitleyi ikna etmeye bakmalıdır herkes önüne bakmalıdır" diye cevap verdi.

Açıklamalarının ardından Bakan Çelik, Vali Büyük'ü makamına geçti. Ömer Çelik, basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmenin ardından Yüreğir İlçe Belediyesi tarafından organize edilen Seyhan Nehri üzerindeki tarihi Taşköprü'deki 5 bin kişilik iftar yemeğine katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Çelik: 'Cumhurbaşkanlığı Seçimini Güven ve İstikrar İçerisinde Geçirebileceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement