Bakan Çelik Adana'da - Son Dakika
Politika

Bakan Çelik Adana'da

Bakan Çelik Adana\'da

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Suriyelilere yönelik saldırılarla ilgili olarak, "Bu misafirlerimize millet olarak tarih boyunca diğer halklara açtığımız gibi kucağımızı açtık. Bu trajediden kurtuluncaya kadar misafirimiz olacaklar" dedi.

16.07.2014 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Suriyelilere yönelik saldırılarla ilgili olarak, "Bu misafirlerimize millet olarak tarih boyunca diğer halklara açtığımız gibi kucağımızı açtık. Bu trajediden kurtuluncaya kadar misafirimiz olacaklar" dedi.

Bakan Çelik, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin MHP'li Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret etti. Başkan Sözlü tarafından karşılanan Bakan Çelik, şeref defteri imzaladıktan sonra açıklamalarda bulundu. 30 Mart seçimlerinden sonra belediye başkanlarının makamlarına geçtiklerini, bugün de Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü başta olmak üzere ilçe belediye başkanlarını ziyaret edeceğini belirten Çelik, "Kendilerine hayırlı olsun dileklerimi ileteceğim. Sayın büyükşehir belediye başkanımıza seçimdeki başarısından dolayı tebriklerimizi iletiyoruz. Adana her zamanki gibi olgun bir seçim geçirdi. İstikrar ve güven içerisinde bir seçim geçirdi. Ufak tefek hadiseler haricinde vatandaşlarımızın iradesi tecelli etti. Bir takım istisnalar haricinde büyük oranda centilmence bir seçim oldu. Bundan sonrasında hepimiz Adanalıyız. Adana'ya hizmet etmeye çalışacağız" dedi.

Bütün belediye başkanlarıyla hep birlikte Adana'nın hizmetinde olacaklarını ifade eden Bakan Çelik, "Hepimiz şunu biliyoruz; bugün biz buralardaysak, bu konumlarda bulunuyorsak bu Adanalıların sayesindedir. Hepimiz için en büyük şeref levhası Adana'mıza nasıl hizmet ettiğimiz olacaktır. Sayın başkana, mesai arkadaşlarına ve ailelerine hayırlar getirmesini diliyorum. İnşallah bundan sonra bütün belediye başkanlarımızla birlikte, bütün siyasilerimizle, kamu kurumlarımızla birlikte en iyisini nasıl yaparız diye hep birlikte koşturacağız" diye konuştu.

"TRAJEDİ SÜRDÜĞÜ MÜDDETÇE BU İNSANLAR BİZİM MİSAFİRİMİZDİR"

Basın mensuplarının Suriyelilere yönelik saldırılarla ilgili sorularını yanıtlayan Bakan Çelik, şunları dile getirdi:

"Suriye'de maalesef milyonlarca insan yer değiştiriyor. Daha bundan 100 yıl evvel kardeşçe aynı imparatorluğun çatısı altında kardeş topluluklar olarak yaşadığımız insanlar büyük bir trajediden kaçıyorlar. Büyük milletimiz her zaman olduğu gibi kendisine sığınanlara kucağını açmıştır. Şunu unutmamak gerekir ki ülkemiz büyük bir millettir. Kendisine sığınanlarla ekmeğini paylaşır. Bugün de karşı karşıya bulunduğumuz durum budur. Bu insani trajedi sürdüğü müddetçe bu insanlar bizim misafirimiz olacaklardır. Kardeşlerimiz olarak topraklarımızda bulunuyorlar. Çeşitli yerlerde bir takım asayiş olayları oluyor. Daha sonra bunlar 'Suriyeliler şöyle yaptı' diye bir etiketin altına sokulmaya çalışılıyor. ya da bir takım küçük hadiseler çok büyük çatışmalar gibi gösterilmeye çalışılıyor. Tabii ki her zaman bu gibi olayların arkasına sığınmaya çalışan, bu işlerden istikrarsızlık üretmeye çalışan provokatifler olabilir. Buna karşı dikkat etmek gerekir. Benim buradan vereceğim mesaj şudur; bu misafirlerimize millet olarak tarih boyunca diğer halklara açtığımız gibi kucağımızı açtık. Bu trajediden kurtuluncaya kadar misafirimiz olacaklar. Bu tip hadiselerle karşılaştığımızda lütfen kimse meseleyi kendi halletmeye kalkmasın. Bir sorun olduğunda derhal emniyet birimlerine başvursun. Her hangi bir sorun gördüğünde meseleyi bu şekilde halletmeye çalışsın. Kendileri müdahale etmesinler. Özellikle de misafirlerimize karşı toplu bir takım saldırılar olduğunda vatandaşlarımız muhakkak müdahale etsinler. Emniyet ile işbirliği yapsınlar."

DİYARBAKIR'DAKİ SALDIRI

Diyarbakır'daki ABD'nin Adana Konsolosluğunun iftar çadırına yönelik saldırıyla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Bakan Çelik, "Büyükelçiler ve başkonsoloslar bizim ülkemizde güvenlikleri devletimiz tarafından temin edilen misafirlerimizdir. İftar gibi çeşitli faaliyetlerde bulunabilirler. Olayın ayrıntısını bilmiyoruz fakat konuklarımız büyükelçiler ve başkonsoloslar güvenlikleri devletimiz tarafından temin edilmiş misafirlerimizdir. İftar verebilirler çeşitli faaliyetlerde bulunabilirler. Onların temsil ettiği ülkelere dönük vatandaşlarımızın bir tepkisi protestosu olacaksa bu da tabiidir. Ama bu protestoların nasıl olacağı kanunlarla belirtilmiştir. Bunların çadır yakma gibi son derece vahim ve provokatif bir eyleme dönüşmemesi gerekir. Zaten Diyarbakır halkı her zaman olduğu gibi sağduyulu davranmıştır. Bu çadır yakma eylemini reddetmiştir. Herkese geçmiş olsun" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Frank Ricciardone'nin yerine aday gösterilen John Bass'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirileriyle ilgili soruya da şu yanıtı verdi:

"Bu tip ifadeler bazı senatörler tarafından kullanılıyorsa da bunlar ABD gibi müttefik bir ülkenin resmi görüşünü yansıtmaz. Şunu unutmamak lazım orada büyükelçiler atanırken senatonun onayı gerekiyor, oradaki prosedür farklı. Ama biz şunu ifade etmek isteriz, hiç kimsenin bunu ifade eden senatörler varsa şunu tavsiye ederiz. Hiç kimsenin Türkiye'nin demokratik standartlarına hukuk devleti standartlarını eleştirmek gibi bir hakkı olamaz. Bu senatörlerden beklentimiz. Onlara şu soruyu sorarız. Gazze'deki durum hakkında ne düşünüyorsunuz diye sorarız bu konudaki görüşlerini merak ederiz." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Çelik Adana'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • EDELER: sayın bakan adamlaın coğu yerinde savaş yok siz maaşa bağladınız adamların hepsi gelmek istiyor misafirlikleri bitti artık daha da gelen ler var 0 0 Yanıtla

Advertisement