Bakan Çelik: 9 Bardak Çay Parasına SGK Binası Yaptık - Son Dakika
Güncel

Bakan Çelik: 9 Bardak Çay Parasına SGK Binası Yaptık

Bakan Çelik: 9 Bardak Çay Parasına SGK Binası Yaptık

Bakan Faruk Çelik, parada bol sıfırlı günlere hatırlatarak, "Bugün 9 bardak çay parasına SGK binası yaptık." dedi. Bakanın esprisi, salonda kahkahalara neden oldu.

25.01.2015 18:36  Güncelleme: 20:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik 2002 yılından önce Türk Lirasında bol sıfırların olduğunu söyleyerek " Parada o kadar çok sıfır vardı ki bir çay bir milyon liraydı. 9 çay 9 milyon liraydı. Biz şimdi Kütahya Sosyal Güvenlik Kurumu binasını 9 milyona, 9 çay parası karşılığında yaptık bitirdik" dedi.

Bakan Faruk Çelik Kütahya Dumlupınar Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti İl kongresine katıldı. Kongrede konuşan bakan Çelik, "Kongreler başka partilere göre bir koltuk kapma yarışı arenası olabilir ama Ak Partililer için tazelenmek, yakıt ikmali, akünün yeniden şarj edilmesi yenilenme süreçleridir" dedi.

CEZALAR ARTIRILIYOR

Genel sağlık sigortası ile 7'den 70'e herkesin sağlık sigortası kapsamına alındığını ifade eden Faruk Çelik, iş sağlığı güvenliği ile ilgili de önemli bir yasayı Meclisten çıkartarak yasalaştırdıklarını belirtti. Bu gelişmelere rağmen işverenin kazanma hırsı ve işçilerin de ihmali nedeniyle kazaların meydana geldiğini söyleyen bakan Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Son dönemde özellikle Soma'daki Ermenek'teki meydana gelen kazalarda, İstanbul'daki asansör kazalar ne yazık ki yalnız çalışma hayatına değil Türkiye'ye de ciddi gölge düşürdü. Bunların önlenmesiyle ilgili cezai müeyyide uygulamak istemiyorduk. Mevzuata uyulsun dedik ama ne yazık ki işverenin aşırı kazanma ihtirası, işçi kardeşimizin bazen gösterdiği tedbirsizlikler neticesinde mecbur kaldık şimdi çeşitli müeyyideler getirmeye. Şuanda mecliste yasa var. O yasada cezaları artırıcı düzenlemeler ne yazık ki getirmiş bulunuyoruz, bunların bir daha yaşanmaması için."

"İŞVERENLERE SESLENİYORUM"

Özelleştirilen Seyitömer Linyit İşletmeleri'nde yaşanan sorunlarla ilgili özelleştirmelerden dolayı yaşanan sıkıntılar olduğunu belirten Faruk Çelik, "Buradan işverenlere sesleniyorum. Burası demokratik bir ülke. Bir işçinin hakkını, hukukunu gözetmeden kazanmaya göz dikerseniz o kazandığınız midenizde ateş olur" dedi.

PARADA ÇOK SIFIR VARDI

Bakan Faruk Çelik 2002 yılından önce Türk Lirası'nda çok sıfırın olduğunu belirterek "Parada o kadar çok sıfır vardı ki bir çay bir milyon liraydı. 9 çay 9 milyon liraydı. Biz Kütahya Sosyal Güvenlik Kurumu binasını 9 milyona, 9 çay parası karşılığında yaptık bitirdik. Paranın getirildiği hale bakınız" diye konuştu. Bakanın esprisi, salonda kahkahalara neden oldu.

YA ZEYTİNDEN YANA OLACAKSIN YA SİLAHTAN

Çözüm sürecine herkesin destek vermesini isteyen Faruk Çelik bir elde silah, diğer elde zeytin dalının olmaması gerektiğini söyledi. Çelik şunları kaydetti:

"Terörden hep beraber çok çektik. Şehitler geldi. 5 bin 10 bin asker ve polisimiz şehidimizi burada törenlerle gözyaşları ile defnettik. Her gelen şehit için burada kin oluştu kin. Aynı şekilde öldürülen teröristler oldu. Onlar da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kayıtlı. Onlar da teröristleri götürürken kin oluştu. Kin ve kan neticesinde Türkiye bir açmaza geldi. Oysa biz Çanakkale'yi beraber almıştık. Orada Kürt yoktu, Boşnak yoktu, Türk yoktu. Hep beraber millet olarak seferber olduk. Bu millete kendi evlatları üzerinden plan yapanlara dur demeliyiz. Silaha umut bağlayanlara da buradan sesleniyorum. Bir elinde silah diğer elinde zeytin dalı tutacaksın. Böyle yok. Ya zeytinden yana olacaksın ya silahtan."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Çelik: 9 Bardak Çay Parasına SGK Binası Yaptık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (32)

  • havası suyu başka izmir: bu zat ülkenin en çok yalan söyleyen maskarası, 28 0 Yanıtla
  • zilo: bu milletin zekasıyla yeterice alay ettiniz artık kafa bulma aşamasına geçtiniz 22 2 Yanıtla
  • hey hey: Bu defa size oy veririsem Allah belamı versin. . :((((((((((((((( 23 0 Yanıtla
  • Nedd: Milletin parasıyla yapılan kamu binaları yatırımlaı ile hava yapmayın Bilader. 'Yaptık' değil, aracı olduk demen gerek 17 4 Yanıtla
  • Orhan: Hep boş laf Saçmalamış 6 13 Yanıtla
  • wehrmacht: Adam bildiğin dalga geçiyo milletle 17 1 Yanıtla
  • Harun: Basimizda ne bakanlar var Konusmalarinda bile insanlik yok 15 3 Yanıtla
  • HELAL OLSUN BAKAN: DOGRU DEDİ, ALLAH BU AKLI SELİM İNSANLARI BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN. . AMİN. . HÜKÜM ALLAHINDIR. . . CELLLALAH 5 12 Yanıtla
  • felix: paradan sıfırı attınızda ne oldu paramız çok mu değer kazandı. attığınız sıfırlardan birini emeklinin, işçinin maaşının sonuna ekleseydiniz. 14 3 Yanıtla
  • arin: hey siz oy verenler! sizle dalga geçiyor farkında mısınız? gece çalıştırma süresini arttırdılar, sizin aklınız ermez okumamışsınızdır da ne olup bittiğini. Ben söyleyeyim size, artık gece postalarında daha fazla saat çalıştıracaklar sizi, iş kazaları daha da artacak 14 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement