Bakan Çavuşoğlu'ndan Ermenistan Açıklaması - Son Dakika
Politika

Bakan Çavuşoğlu'ndan Ermenistan Açıklaması

Bakan Çavuşoğlu\'ndan Ermenistan Açıklaması

Antalya’da partisinin Serik İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Ermenistan’a destek verenler de anlayacak ki tarihi çarpıtmakla bir yere varamazsınız. İddialarınıza güveniyorsanız açarsınız arşivleri. Türkiye de kendine güveniyor.

25.04.2015 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da partisinin Serik İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, " Ermenistan'a destek verenler de anlayacak ki tarihi çarpıtmakla bir yere varamazsınız. İddialarınıza güveniyorsanız açarsınız arşivleri. Türkiye de kendine güveniyor. Gelsin, kurulsun komisyon ama Ermenistan yanaşmıyor. Ermenistan attığı iftiraların karşılığı olmadığını biliyor" dedi.

Bir dizi ziyaret için memleketi Antalya'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, partisinin Serik İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. Bakan Çavuşğlu burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşları'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla dün Çanakkale'de düzenlenen törenlerle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde çok sayıda ülkenin yöneticilerinin Çanakkale'ye geldiğini, ortak acılar üzerine dostluk, barış ve kardeşlik mesajları verildiğinin söyledi. Çanakkale'de 100 yıl önce acımasızca bir savaş verildiğini, yokluk, kıtlık içinde gençlerin Türkiye toprakları için mücadele ettiklerini hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, "100 yıl önce savaşmak için gelen ülkelerle bugün dostluk kuruldu. Birileri 100 yıl önceki acılar üzerinden nefret tohumları ekmeye devam etsin, bunun bir faydası yok. Çanakkale'ye 90 civarında ülke geldi. Bu durum Türkiye'nin itibarının ne kadar arttığını göstergesidir" diye konuştu.

"ERMENİSTAN AÇSIN ARŞİVLERİNİ"

Gündemden düşmeyen 1915 olaylarına ilişkin olarak da Bakan Çavuşoğlu,"Ermenistan da, Ermenistan'a destek verenler de anlayacak ki, tarihi çarpıtmakla bir yere varamazsınız. İddialarınıza güveniyorsanız açarsınız arşivleri. Türkiye de kendine güveniyor. Biz de açarız, kurarız komisyonu. Herkes gelsin katkı sağlasın, oradan çıkacak sonucu biz kabul ederiz ama Ermenistan buna yanaşamıyor. Çünkü attığı iftiraların karşılığının olmadığını biliyor" dedi.

"DAHA İLERİYE GİTMELİYİZ"

AK Parti olarak yola çıkarken bir davaya inandıklarını belirten Bakan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin artık eskisi gibi olmaması için mücadele etmeye karar verdik. Türkiye'nin kaderini değiştirmek için adım attık. Ekonomisi kötü, siyasete güven olmayan, IMF kapılarında dolaşan bir Türkiye'yi güçlü bir konuma getirdik. Halkımız bize destek verdi. Türkiye'nin büyümesine vesile oldular. Ama daha güçlü Türkiye için daha fazla çalışmamız gerekiyor. Görevimiz bitti mi, sorumluluğumuz bitti mi? Daha bu ülke için yapılacak çok şey var. Geldiğimiz nokta çok iyi bir nokta ancak buradan geriye değil, daha ileriye gitmemiz lazım."

"YOLA DEVAM EDİLMESİ GEREKİR"

Demokrasi konusunda önemli adımlar atıldığını, adeta devrim yaşandığına dikkati çeken Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin karanlık, derin devlet, mafya ve çetelerin elinden kurtarıldığını ve bu dönemlerin unutulmaması gerektiğini hatırlattı. İktidarları döneminde birçok yatırımı gerçeğe dönüştürdüklerini kaydeden Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye'nin 79 yıllık dönemi ile AK Parti iktidarının olduğu dönemi kıyasladığımız zaman birileri rahatsız oluyor. Avrupa Birliği ülkeleri de Türkiye ile kıyas yapıldığında rahatsız oluyor. Türkiye'nin önünde 2023, 2053 ve 2071 yılı hedefleri var. Bu hedeflere ulaşılması için yola devam edilmesi gerekiyor" dedi.

"SESSİZ KALAMAZDIK"

Türkiye'nin dünyanın en büyük ekonomisine sahip 16'ncı ülkesi olduğunau ve ilk 10'a girmeyi hedeflediğine vurgu yapan Bakan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye kendisine yetebilen ve dünyanın neresinde mazlum varsa onlara yardım eden bir ülke konumuna geldi. İnsani yardımlar konusunda Türkiye dünyanın üçüncü, gelirle kıyaslandığında ise dünyanın birinci ülkesidir. Ülkemize sığınan Suriye vatandaşlarına yaklaşık 6 milyar dolar harcadık, helal olsun. Bunlar katilden kaçıyorlar, zulümden, savaştan kaçıyor, terör örgütünden kaçıyorlar. Kadınlar, çocuklar, gencecik insanlar var. 'Siz orada kalın, ölün' diyebilir miyiz? Duyarsız bir millet miyiz? Değiliz. Yaklaşık 2 milyon insana yardım ediyoruz."

Muhalefet partilerinin vaatlerini eleştiren Bakan Çavuşoğlu, "Boş vaatlerde bulunan, hamaset yapanları görüyorsunuz. Yapabilecekleri bir şey var mı? Bu vaatleri yapmaları mümkün değil, Türkiye'yi 70'li yılların öncesine götürecekler, Cem Uzan'ı geçtiler. Popülizm yapıyorlar. Popülizm yapan partilerin bir şey yapması mümkün değil. Yapabilselerdi belediyelerde görürdük. Defalarca iktidara geldiler. Hizmet verebildiler mi? Bizim boş vaatlerde bulunma, popülizm yapma lüksümüz yok. Ülke sorumluluğu var bizde. Yapabileceğimizi, yapamayacağımızı dürüstçe söylememiz lazım, 'Ne aldatan olacağız, ne aldanan' dedik" ifadelerini kullandı.

"MİLLİYETÇİLİK KAVRAMININ ARKASINA SIĞINIYOR"

MHP'yi ise milliyetçilik kavramının arkasına sığındığını belirterek eleştiren Bakan Çavuşoğlu, "Milliyetçilik lafla değil, icraatla olur. Milliyetçilik ülkeyi yüceltmekle mümkündür. Birkaç hafta önce Moğolistan'a gittik. Milliyetçi geçinen partilerin oraya gittiğini gördünüz mü? Oradaki Türk atalarının anıtlarını gördük. Türkiye buralara hizmet ederek, yol yaparak anıtlara, yazıtlara sahip çıktığını gösterdi. Havalimanı yapılması içinde planlarımız var. Türk halkı atalarının izlerini görebilsin diye, müze yapıyoruz izlerimiz korunsun diye. Milliyetçilik böyle oluyor, lafla olmuyor" diye konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ ONLARA BIRAKAMAYIZ"

Terör örgütünün arkasına sığınan ve çözüm sürecini baltalamaya çalışan partinin de Türkiye'nin partisi olamayacağına işaret eden Bakan Çavuşoğlu, "Bir tarafta bu partiler, diğer tarafta iftira, yalan olmayacak vaatlerde bulunan partiler. Allah korusun. Türkiye'yi bunların eline bırakırsak ne hale geleceğimizi düşünebiliyor musunuz? Bu ülkenin geleceğini riske atamayız. Ana muhalefet partisi marjinalleşti. Böyle bir partinin ülkeye hizmet etmesi mümkün değil" şeklinde konuştu.

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ise Serik halkına güvendiklerini, 7 Haziran seçimlerinde ilçeden başarıyla çıkacaklarını kaydetti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Çavuşoğlu'ndan Ermenistan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement