Bakan Bozkır: "Türkiye, Genç Nüfusuyla Herkesin İmrendiği Yapıya Kavuştu" - Son Dakika
Politika

Bakan Bozkır: "Türkiye, Genç Nüfusuyla Herkesin İmrendiği Yapıya Kavuştu"

Bakan Bozkır: "Türkiye, Genç Nüfusuyla Herkesin İmrendiği Yapıya Kavuştu"

Sivil Toplum Diyaloğu Siyasi Kriterleri Hibe Programları kapsamında düzenlenen Gençlik Zirvesi’ne katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, “Türkiye, genç nüfusuyla herkesin bir anlamda imrendiği, kendi ülkesinde olmasını arzu ettiği bir yapıya kavuşmuş vaziyette” dedi.

20.05.2015 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivil Toplum Diyaloğu Siyasi Kriterleri Hibe Programları kapsamında düzenlenen Gençlik Zirvesi'ne katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, " Türkiye, genç nüfusuyla herkesin bir anlamda imrendiği, kendi ülkesinde olmasını arzu ettiği bir yapıya kavuşmuş vaziyette" dedi.

Dünya Yerel Yönetimler Akademisi Vakfı, Zeytinburnu Belediyesi, Bağcılar Belediyesi, ve Avrupa Birliği(AB) Bakanlığı iş birliğiyle Sivil Toplum Diyaloğu Siyasi Kriterleri Hibe Programları kapsamında düzenlenen Gençlik Zirvesi, Zeytinburnu Kültür Merkezi'nde başladı. Programa AB Bakanı Volkan Bozkır, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve çok sayıda öğrenci katıldı.

"TÜRKİYE GENÇ NÜFUSUYLA HERKESİN İMRENDİĞİ YAPIYA KAVUŞMUŞ VAZİYETTE"

AB sürecinde sivil toplum ve gençler olmak üzere iki unsurun önemli olduğuna dikkat çeken AB Bakanı Volkan Bozkır, Türkiye'nin genç nüfusunun yüksek olmasının sağladığı avantajlara dikkat çekti.

Genç nüfusun ülke geleceği açısından önemli bir güvence sağladığını kaydeden Bakan Bozkır, "Türkiye, yüzde 45'i 25 yaş altında çok büyük bir güce sahip ve genç bir nüfusa sahip. Eskiden genç nüfus handikap olarak görülürdü. Bu kadar insanı nasıl besleyeceksiniz, nasıl eğiteceksiniz, bu kadar insan nasıl iş bulacaksınız sorularıyla neredeyse ömrümüz geçti ama bugün için Türkiye'nin genç nüfusu, Türkiye'nin en büyük güvencelerinden birisini teşkil ediyor. Dünyada bütün nüfus örnekleri, yapıları yaşlanan bir nüfusa doğru giderken Türkiye genç nüfusuyla herkesin bir anlamda imrendiği, kendi ülkesinde olmasını arzu ettiği bir yapıya kavuşmuş vaziyette. Bu genç nüfusumuz çok iyi eğitilmiş çalışma arzusu içerisinde Türkiye'nin geleceğine güvenle bakan bir nüfus olması hasebiyle de hepimizin en çok güvendiği unsurların başında geliyor" şeklinde konuştu.

"DAHA FAZLA GENÇ KARDEŞİMİZİ MECLİSTE YER ALMASINI KIVANÇLA GÖRECEĞİZ"

Gençlerin siyasette daha fazla rol alması için önemli adımların atıldığını da dile getiren Volkan Bozkır, "Bu anlayış doğrultusunda gençlerimize aktif siyasetin yolunu açmak için önemli adımlar atıldı ve seçilme yaşı düşürüldü. İnşallah önümüzdeki dönemde meclisimizde bu dönemde gördüğümüzden çok daha fazla genç kardeşimizi Mecliste yer almasını kıvançla göreceğiz ve bundan da Türkiye'nin geleceği için önemli bir unsur olarak görüyoruz" diye konuştu.

"HEDEF 500 BİN ÖĞRENCİYİ, ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMINDAN FAYDALANDIRMAK"

Yüksek öğrenime ilişkin veriler hakkında da bilgiler veren Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, "10 sene önce 76 olan üniversite sayısı bugün 193 ve bundan iftihar ediyoruz. Yüzde 86'lık yüksek öğretim öğrenci artışı var ve Karadağ'dan sonra Avrupa'da üniversite sayısı olarak en çok artış gösteren ülke Türkiye'dir. Yüksek Öğrenim gören öğrenci sayısı 4 milyon 300 bin öğrenciye ulaştı ve bununla da Avrupa'da ikinci sırada yer alıyoruz. Önemli projelerden bir tanesi de Erasmus Projesi'dir. Geçtiğimiz dönemde 600 milyon Euro kaynak harcayarak 400 bin Türk vatandaşı bundan yararlandırdık. 300 bin gencimiz Avrupa'ya gitme imkanı buldu. Önümüzdeki dönemde 800 milyon Euro kaynağımızı da yine gençlerimizin Avrupa eğitimi alması, değişim programları sayesinde Avrupa'dan gelecek kardeşlerimizle bir araya gelmesi için harcayacağız. 500 bin gencimizi bu projeden yararlandırmak arzusundayız" dedi.

"GENÇLERİMİZİN DÜNYAYA AÇILIMI NOKTASINDA KATKI VERMİŞ OLACAĞIZ"

Projenin genç nesillerin eğitimine büyük katkılar sağlayacağını vurgulayan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ise, "İnanıyoruz ki bu projeyle gençlerimizin dünyaya açılımı noktasında yeni bir ufuk kazanmasına katkı vermiş olacağız. Bu yönüyle projenin içerisinde sizleri aktif olarak yer almanızı arzu ediyoruz. Rabbim yolunuzu açık etsin, projemiz herkese hayırlı olsun" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Bozkır: 'Türkiye, Genç Nüfusuyla Herkesin İmrendiği Yapıya Kavuştu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement