Bakan Avcı Eskişehir'de - Son Dakika
Güncel

Bakan Avcı Eskişehir'de

Bakan Avcı Eskişehir\'de

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir ziyareti kapsamında Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi inşaatında ve bir hayırsever tarafından yaptırılan hayratta incelemelerde bulundu.

05.10.2015 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir ziyareti kapsamında Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi inşaatında ve bir hayırsever tarafından yaptırılan hayratta incelemelerde bulundu.

Bakan Avcı, ilk olarak gerçekleştirdiği okul inşaatı incelemesi sırasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Avcı, burada yaptığı konuşmada, Süleyman Çakır Kız Lisesi'nin bina olarak artık miadını doldurduğunu, dolayısıyla da geçici bir süre başka bir yere nakledildiğini söyledi. Önümüzdeki yıldan itibaren lisenin daha büyük ve geniş olarak hizmete açılacağını ifade eden Bakan Avcı, "Şimdi bu yıl içerisinde İnşallah, önümüzdeki aydan itibaren burada Hacı Süleyman Çakır Kız Lisesi, Merhum Hacı Süleyman Çakır'ın vasiyetine uygun olarak hizmetlerine daha da büyümüş, genişlemiş, daha donanımlı olarak devam edecek. Burada toplam 37 derslik var, daha doğrusu 37 ortamda 27 derslik, 2 bilgisayar laboratuvarı, fizik ve kimya laboratuarı, iş atölyesi, 2 tane kütüphane, bu içinde bulunduğumuz konferans salonuyla Eskişehir bin öğrenciye hizmet verecek çok güzel bir okul kazanmış olacak İnşallah" dedi.

"SADECE ESKİŞEHİR DEĞİL, TÜM TÜRKİYE'DE İNCELEMELER DEVAM EDİYOR"

Bakan Avcı, kampus okul projeleriyle ilgili yaptığı konuşmada, sadece Eskişehir'de değil tüm Türkiye'de incelemeler yaptıklarını anlatarak, "Artık kampus okul değil, eğitim külliyesi diyoruz. Biz sadece Eskişehir ile ilgili olarak değil, bütün Türkiye'de onlarla ilgili şu anda bunların büyük bir kısmı yeniden incelemeye alındı. Eskişehir'de de o şekilde Odunpazarı'nda ki yerle ilgili de incelememiz sürüyor" ifadelerini kullandı.

"ESKİŞEHİR'DE PEK ÇOK OKUL HİZMETE GİRECEK"

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir'in eğitim altyapısı bakımından çok sorunu olmayan bir şehir olduğunu belirterek, önümüzdeki yıllarda kente yeni eğitim alanlarını kazandırılacağını müjdeledi. Avcı, "Eskişehir, hem fiziki altyapı bakımından, hem de öğretmen sayısı bakımından Eskişehir çok iyi durumda. Eksiğimiz yok mu? Var ama işte burada da gördüğünüz gibi bunları da zaman içerisinde toparlamış oluyoruz. Eskişehir'de İnşallah önümüzdeki yıl pek çok okulumuzu da hizmete sokacağız. Onları be size zamanı geldiği zaman peyderpey hangi okulumuz nerede? Ne yapıyor? Kaç kişilik? Onların hepsini sizinle paylaşacağım" diye konuştu.

"ÖNÜMÜZDEKİ YIL ESKİŞEHİR'E BÜYÜK BİR YATIRIM PROGRAMI VAR"

Eskişehir'in merkezinde yapılan okul binalarının yanı sıra, ilçelerde de eğitim alanında önemli gelişmeler katledildiğinin altını çizen Avcı önümüzdeki yıl kente çok büyük yatırım programlarının olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:

"Eskişehir'de çok ciddi bir eğitim seferberliği içindeyiz. Sadece merkezde değil, pek çok ilçemizde de yeni okul binalarımızı yaptık. Bazılarının açılışını yaptık, bazılarını ise açılışa hazır hale getirdik. Onların hepsini belki toplu bir açılış ile sizlere duyurmuş olacağız. Ama Eskişehir son 3 yılda, tabi bu konuda epey bir mesafe aldı. Anaokulundan üniversiteye kadar tüm eğitim kurumlarımızda mevcutların iyileştirilmesi, yenilerinin ilave edilmesi babında çok güzel gelişmeler oldu, daha da olacak. Önümüzdeki yılın yatırım programında Eskişehir'in çok ciddi bir payı var. İnşallah önümüzdeki yıl itibari ile Eskişehir, aşağı yukarı bütün fiziki altyapı ihtiyaçlarını karşılamış duruma gelecek."

BAKAN AVCI, BAŞKAN BÜYÜKERŞEN İLE HAYRATTA İNCELEME YAPTI

Bakan Avcı, okul inşaatı incelemesinin ardından makam aracıyla Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı önüne giderek buradan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'i aracına aldı. Daha sonra Bakan Avcı ve Büyükerşen, Odunpazarı bölgesindeki bir parkta bulunan ve hayırseverler tarafından yaptırılan hayratta da incelemelerde bulundu.

KİMYA ÖĞRETMENİNDEN BAKAN AVCI'YA ÖVGÜ

Bunun ardından Bakan Avcı'yı gören Fatih Anadolu Lisesi'nde Kimya öğretmeni olduğunu söyleyen Sema isimli bir öğretmen ise, "Bu kadar donanımlı bir bakanı ilk defa görüyorum. Bunu herkes bilsin. Bu kadar kaliteli ve donanımlı bir Bakanla ilk defa karşılaşıyorum. Sizin kalitenizde bir bakanla şimdiye kadar hiç karşılaşmadım. Hem insan, hem de bakan olarak çok iyi bir insansınız. Gerek siz, gerek valimiz Eskişehir için bir şanssınız" şeklinde konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Avcı Eskişehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement