Türk-Katar Uluslararası Üniversitesi Kuruluyor! Suriyeliler de Girecek - Son Dakika
Güncel

Türk-Katar Uluslararası Üniversitesi Kuruluyor! Suriyeliler de Girecek

Türk-Katar Uluslararası Üniversitesi Kuruluyor! Suriyeliler de Girecek

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gaziantep'te Türk-Katar Uluslararası Üniversitesi kurulacağını açıkladı. Suriyeliler için de ek kontenjan alımı yapılacak.

12.05.2015 22:57  Güncelleme: 23:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı Tevfik İleri Salonunda, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türk- Katar Uluslararası Üniversitesi kurulacağını açıkladı.

"5 SAAT TÜRKÇE DERSİ VERİLİYOR"

Bakan Nabi Avcı, konaklama merkezlerinde bulunan Suriyeli mültecilerin çocuklarına verilen eğitime ilişkin bir soru üzerine, kamplarda belediyelerin ve STK'ların açtığı okullarda, Türkiye'nin hassasiyetlerine göre gözden geçirilen Suriye müfredatı ile haftada 5 saat Türkçe dersi okutulduğunu dile getirdi.

"SURİYELİLER İÇİN EK KONTENJANLA ALIM YAPIYORUZ"

Daha çok okula ve yüksek öğretim görenler için üniversitelerde kontenjana ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Avcı, "Türk öğrenciler girdikten sonra ayrıca Suriyeliler için oluşturduğumuz ek kontenjanla alım yapıyoruz. Kimse şu dedikoduyu yapamaz, muhalefette öyle eğilimler gördüğüm için söylüyorum. 'Türk öğrenciler dururken, Suriyeliler eğitim alıyor.' Hayır, Suriyeliler için bilahare kontenjan oluşturuluyor" diye konuştu.

TÜRK-KATAR ÜNİVERSİTESİ GELİYOR

Bakan Avcı, Gaziantep'te öncelikli olarak Suriyeli öğrencilerin okuyacağı Türk-Katar Uluslararası Üniversitesi kurulacağını da kaydetti.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Türk-Katar Uluslararası Üniversitesi Kuruluyor! Suriyeliler de Girecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (39)

  • a.ercan: Heryer de her kurumda suriyeliler..okullarda suriyeliler is yerlerinde suriyeliler..milliyetcilik irkcilik anlaminda degil evet zulumden kacan ve bize siginan bir millet biyerde kucak acmamiz gerekiyor fakat kendi milletimiz iş bulamaz oldu..ucuz iş gücü ve farkli bir yapiya sahipler..bence bundan bi 3 yada 4 sene sonra bu arkadaslarin bizim ulkemize verecegi katkidan ziyade ne capli olduguna emin olamadigim bi krize yol acacaklarini dusunuyorum..insaallah ulkemizin yararina biseyler olur da ben ve benim dusuncemde olan vatandaslar haksiz cikariz 71 2 Yanıtla
  • sercan: Ülkemizde ikinci vatandaş olduk 26 2 Yanıtla
  • Zulfu Yuksel: Turk milleti uyan .. Bak bu yezidilerin ellerine , sahte kimlikler verildi , Turk ehloyetleri , vatandaslik numaralari , yahu bu adamlar zaten yurt disina gonderildi , bunlara oy kullandirtacaklar , Amerika ya ve onun buyuk ortagina hizmet olsun diye ..... Elcilik ve konsolosluklara doldurduklari adamlari , bunlari makyajliyor , yurt disinda oy verilmesine hiz verilmesi bundan .. Uyan millet .. Memleketin dibi oyuluyor .. Uyanin laaannnn .. .. Uyanin .. 20 2 Yanıtla
  • ahmet tayipoglu: bu amcami universite kuracak milli egitim bakani bilal erdogandan Emir almis 20 2 Yanıtla
  • onur şeref: TESADÜFEN. . . O. . KOLTUĞU. . ZAPTEDEN. . ŞAHSIMUHTEREM. . . . . . . . . KATARDA. AÇTIĞIN. SENİN. OLSUN. . . . . . 19 2 Yanıtla
  • sercan: Ülkemizde ikinci vatandaş olduk 19 2 Yanıtla
  • Gercek: Ya sen neden Noel baba Olmadın ? Arap seviciler sizi 14 5 Yanıtla
  • Antepli: Siz Suriye'de bir halt edemediniz ama yakında Suriyelilerle burda iç savaş çıkartırırsınız çünkü bu şerefsizlere sabrımız kalmadı 15 1 Yanıtla
  • Çakır: Ya suriyeliler Yüzünden ülkemizin Çivisi çıktı. Gaziantep i perişan ettiler. Ortalık pislikten dilenciden geçilmez oldu. Ahlaksızlık fuhuş arttı. Bunları niye tutuyorsunuz hâlâ?bizim hiç mi fakirimiz garibanımız yok?siz önce onlara bakın. Nedendir bu Arap sevdası?yazık valla yazık ülkemizin içine ettiniz bunları Başımıza belâ olarak getirdiniz. 14 1 Yanıtla
  • hayat: Kendi halkindan baska herkese sahip cikan ulke Turkiye. 13 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement