Bakan Arzu Reisbey'i Törenle Hizmete Açtı - Son Dakika
Güncel

Bakan Arzu Reisbey'i Törenle Hizmete Açtı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yaptırılan REİSBEY isimli Su Ürünleri Kontrol Botu yapılan törenle hizmete başladı.

09.11.2015 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Törene Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve bölgede faaliyet gösteren balıkçıların yanında Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu törende yaptığı konuşmada deniz ürünlerinin kontrolünün sürdürülebilirlik açısından çok önemli olduğunu belirtti Bakan Arzu; Türkiye'de 2002 yılında üretilen su ürünleri miktarının 61 bin ton olduğunu hatırlatarak 'İzmir, tek başına 2014 yılında 75 bin ton deniz ürünü üretti. Yani 10 yıl önce Türkiye'de üretilen toplam deniz ürününü tek başına %10 da fazlasıyla üreten bir il oldu.' diye konuştu.

İzmir'in yalnız su ürünlerinde değil tarımın her alanında çok ilerlemeler kaydettiğini kaydeden Arzu; 'İzmir'in Tarımsal Gayri Safi Milli Hasılası 2002 de 2,3 milyar idi. Bugün ise bu rakam 8,2 milyardır. İzmir, Bitkisel üretimde olduğu gibi hayvancılıkta da büyük ilerlemeler kaydetti. İzmir'in hayvancılıktaki Tarımsal Gayri Safi Milli Hasılası 10 yıl önce 810 Milyon iken, bugün 4 Milyar dolayındadır. İzmir'in ihracatı da bu süre içinde 3 kat arttı. Daha önce İzmir'den 800 milyon TL lik tarımsal ihracat yapılırken bugün 2,5 Milyar TL tarımsal ihracat yapılıyor. İzmir'in bu çalışmaları ülke ekonomisine de yarıyor' dedi.

Arzu; İzmir Tarımsal Anlamda Dünya'da Örnek Gösteriliyor

Türkiye'de tarımsal kalkınma alanında yapılan birçok çalışmanın İzmir'den başlayarak diğer illere yayıldığını işaret eden Arzu, 'İzmir'de kooperatifçilik başta olmak üzere yapılan birçok çalışma diğer iller tarafından örnek alınıyor. Hatta yaptığımız çalışmaların bir kısmı da uluslararası kuruluşlar tarafından başka ülkelere örnek gösteriliyor.' dedi. Arzu; 'bu çalışmaların daha da fazlası yapılacaktır' diye konuştu.

Törende konuşma yapan İzmir Valisi Toprak; Su Ürünlerinin üretiminin önemli olduğu kadar sürekliliğinin sağlanması ve denetimi de önemlidir. 'Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Su Ürünleri Denetim ve Kontrol Botu'nun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' dedi.

Açılış konuşmalarından sonra, Güzelbahçe Balıkçı Barınağı'nı hizmete açan Bakan Kutbettin Arzu, Nükhet Hotar, Vali Mustafa Toprak, Binali Yıldırım ve diğer protokol üyeleri "Su Ürünleri Denetim ve Kontrol Botu" REİSBEY'i de hizmete açtı.

REİSBEY ile Vali Mustafa Toprak ve İl Müdürü Ahmet Güldal'la birlikte bir süre körfezde gezen Bakan Kutbettin Arzu, zaman zaman dümene de geçerek botu kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bakan Arzu Reisbey'i Törenle Hizmete Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement