Bakan Arslan, Ulaştırma Bakanlığı Personeliyle İftarda Bir Araya Geldi - Son Dakika
Genel

Bakan Arslan, Ulaştırma Bakanlığı Personeliyle İftarda Bir Araya Geldi

Bakan Arslan, Ulaştırma Bakanlığı personeliyle iftarda bir araya geldi - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: - "Kurtköy-Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yolunu 4 Temmuz'da açıyoruz" - "26 olan aktif havaalanı sayısını 55'e çıkardık, uçağa binmeyen insanımız kalmadı" -...

23.06.2017 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Arslan, Ulaştırma Bakanlığı personeliyle iftarda bir araya geldi

- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan:

- "Kurtköy- Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yolunu 4 Temmuz'da açıyoruz"

- "26 olan aktif havaalanı sayısını 55'e çıkardık, uçağa binmeyen insanımız kalmadı"

- "Denizi bilmeyenlerin elinde küçülen denizcilik sektöründen, 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülkenin hakkını veren bir Türkiye haline geldik"

-"5A ve 5B uygularını fırlatacağız, milli ve yerli olarak 6A uydusunu da ülkemizde yapacağız"

ANKARA - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bakanlığının personeliyle iftarda bir araya geldi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı personeliyle iftar yemeğinde buluştu. Ankara Demirspor Havuzbaşı Restoran'da gerçekleştirilen programa çok sayıda bakanlık personeli ve bakanlığın ilgili kurumlarının temsilcileri katıldı. İftar yemeğinden sonra bir konuşma gerçekleştiren Bakan Arsan, "Türkiye'nin ulaşım tarihinde özellikle son 14 yılda destan yazan bir ekibin mensupları olarak" tanımladığı geleneksel iftar programında bulunmanın memnuniyetini dile getirdi. Dünden bugüne bakanlığın tescil edilmiş bir başarısı olduğunu belirten Arslan, "En son 2016 yılında yapılan memnuniyet anketlerinde ulaştırma sektörü yüzde 78 üzerinde 'memnunum' diyen vatandaşların tescillediği bir sonuçtur bu başarı. O yüzden bu başarıda hepinizin emeği var, 240 bin kişiyi bugün buraya toplama şansımız yoktu ama bütün kurumlarımızdan temsilciler bu akşam burada. Allah hepinizden razı olsun. Bakanlığımız dünden bugüne Sayın Cumhurbaşkanımız da dahil olmak üzere ekip ruhuyla hareket eden, birlikte çalışan bu ülkenin her tarafını erişilebilir ve ulaşılabilir hale getiren, demiryolunda, deniz kara ve havayolunda ve haberleşme sektöründe bu ülkeye çağ atlatan sizlere çok çok teşekkür ediyorum. Daha yapacak çok işi olan bu ülke, daha çok şey yapacak. Özellikle bizim ilgi alanımızda çok şey yapmak zorundayız. İnsanımızın hayatını kolaylaştırmak, insanımızı eriştirmek, ulaştırmak adına yapmalıyız ancak çok daha önemsediğimiz şey; ecdadın, uğrunda kan dökerek ve şehit olarak bizlere vatan olarak bıraktıkları bu toprakları imar etmek adına ve bu ülkeyi kalkındırmak adına aldığımız bir sorumluluk var, o sorumluluğun gereğini yerine getirmek adına, sorumluluk sahibi olduğumuz her işte geldiğimiz noktayı yeterli bulmayıp, bu ülkeyi daha yukarıya taşımak ve ülke ekonomisinin kalkınmasının olmazsa olmazı olan ulaştırma alt yapılarında çağ atlatmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"240 bin kişilik Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme ekibi olarak büyük şeylerin altına imza attık"

Türkiye'de havacılık, denizcilik, karayolları ve demiryolları başta olmak üzere yaşanan gelişmelerden bahseden Bakan Arslan, şunları kaydetti:

"Bu ülke 14 yılda önce demir yolu sektöründe yüksek hızlı tren ile tanıştı. Avrupa'da 6'ncı, dünyada 8'inci yüksek hızlı tren işletmecisi haline geldik. Karayollarında 80 yılda 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapmışken, 14 yılda üzerine 19 bin kilometrenin üzerinde yol koyarak, bölünmüş yolu 25 bin kilometrenin üzerine çıkarttık. Bu ülke sadece şehir giriş çıkışlarında sıcak asfaltı tanıyorken, bugün 21 bin kilometrenin üzerinde sıcak asfalt yol karışımı olan bir ülke haline geldi. ve yine bir 3 kilometrelik Bolu Dağı Tüneli'ni 17 yılda bitiren ülkeden, yılda 68 kilometre tünel yapan bir ülke haline geldik. Ovit Tüneli bitmek üzere, 14 buçuk kilometre olan Zigana Tüneli de devam ediyor. ve yine bu ülke havacılık sektöründe birçok havalimanı olmakla birlikte sadece 26 tanesinin aktif olabildiği bir ülkeden, 55 havalimanı aktif olan bir ülke haline geldi ve havacılıkta 'havayolu halkın yolu olacak' düsturu çerçevesinde uçağa binmeyen kalmadı. Ülkenin her yerinden her yerine havayoluyla gidilebilir hale geldi. Denizi bilmeyenlerin elinde küçülen denizcilik sektöründen, 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülkenin hakkını veren bir Türkiye haline geldik. Türk sahipli deniz ticareti filomuz yaklaşık 3 kat arttı, marinacılıkta yat bağlama kapasitemiz yaklaşık 2 buçuk katına çıktı. Gemilerimiz dünyadaki limanlara giderken her seferinde hem denetleniyor hem de bağlanıyorlardı, bu ülke ticaretinde de çok önemli bir sekteye uğruyordu, onun yerine kara listeden beyaz listeye geçen bir ülke haline geldik. Denizcilikle uğraşanlar ve deniz ticareti yapanlar, bunu ne anlama geldiğini çok iyi biliyorlar. Bilişim ve haberleşme sektöründe de geniş bant internet deyince tam 22 bin abonemiz vardı, bu rakamdan şimdi 64 milyona geldik, kıyaslamak bile haksızlık. Bu ülke 3G ve 4.5G ile de tanıştı, erişim hizmeti sunabilen bir ülke haline geldik, bu teknolojiden yararlanan abone sayımız da 56,4 milyona geldik. Artık dünyada uydular üzerinden hizmet alan değil, başka ülkelere hizmet veren bir ülke haline geldik. 240 bin kişilik Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme ekibi olarak büyük şeylerin altına imza attık. İmkansız denilen Marmaray'la yetinmeyip Avrasya Tüneli'ni de yaptık, Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve birçok tünel, köprü ve viyadük yaptık. Denizin üzerine havalimanı yaptık, Ordu-Giresun Havalimanı yapılamaz denilmesine rağmen bu projeyi de gerçekleştirdik."

"Dünyanın gıpta ile izlediği yeni projeler geliyor"

Yapılması gereken çok daha fazla şey olduğunu belirten Arslan, yeni projelerden bahsetti. Dünyanın gıpta ile izlediği İstanbul Yeni Havalimanı, 1915 Çanakkale Köprüsü, denizin üzerinde 25 metre deniz doldurularak yapılacak olan Rize-Artvin Havalimanı projelerinin devam ettiği bilgisini veren Arslan, "Ankara- İzmir, Ankara- Sivas, Konya'dan Mersin, Adana ve Şanlıurfa'ya kadar devam edecek olan yüksek hızlı tren çalışmalarımız var ve bununla da yetinmiyoruz yakın zamanda bitireceğimiz Bakü Tiflis Kars gibi dünya çapında projelerimiz var. Dünyanın gıptayla izleyeceği İstanbul'da 3 katlı, büyük İstanbul Tüneli'ni de yine bu ekip gerçekleştirecek. Bu ekip dünyanın çekemediği, kıskandığı, engellemek için elinden geleni yaptığı bir projeyi daha yapacak. Süreçleri devam eden Kanal İstanbul'u yapacak inşallah. Bu ülkenin ve 80 milyonun hedefleri var, ve biz biliyoruz ki omuzlarımızda 15 Temmuz şehit ve gazilerinin yüklediği ilave bir sorumluluk var. Başka bakanlıklardan farkımız, bayramda herkes tatil yaparken biz insanlarımızın seyahatini kolaylaştırmak adına görevimizin başında olacağız, bizim tatili düşünme lüksümüz yok. Bayramdan sonra da koşturmaya devam edeceğiz. Hemen bayramdan sonra şuan devam eden 3 bin 400 projemizin bitmesi için gecemizi gündüze katıp çalışmaya devam edeceğiz. 5A ve 5B uygularını fırlatacağız, milli ve yerli olarak 6A uydusunu da ülkemizde yapacağız. Demiryolu sektöründe hızlı treni, lokomotifi ve vagonu da yerli ve milli olarak yapacağız. ve bayramdan sonra ülkemizde Yeşil Liman Sertifikası vererek, çok daha çevreci liman hizmeti veren bir töreni gerçekleştireceğiz. Aynı hafta Kabotaj Haftası olması nedeniyle 2 Temmuz'da Çıldır Gölü'nde, Kars'ta Ardahan'da iskeleler açacağız, gemiler hizmete sunacağız ki Kabotajı ve Denizcilikte farkındalık oluşturalım. Kurtköy-Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yolunu da 4 Temmuz'da açıyoruz. Ülkemizin ve insanımızın hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz. 14 yıldır yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır" diye konuştu.

Bakan Arslan, Ulaştırma Bakanlığı Personeliyle İftarda Bir Araya Geldi
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Bakan Arslan, Ulaştırma Bakanlığı Personeliyle İftarda Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kocaeli'de Tarımsal Kalkınma İçin Yüzde 50 Hibeli Gübre Desteği
    09 Nis Kocaeli'de Tarımsal Kalkınma İçin Yüzde 50 Hibeli Gübre Desteği

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi amacıyla meyve sebze yetiştiricilerine yüzde 50 hibeli katı organomineral gübre desteği sağlıyor. Üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği desteğin başvuruları tamamlandı ve gübre dağıtımı Ramazan Bayramı'ndan sonra başlayacak.

  • Gaziantep'te Bayram Öncesi Kolonyalara Yoğun İlgi
    09 Nis Gaziantep'te Bayram Öncesi Kolonyalara Yoğun İlgi

    Gaziantep'te Ramazan Bayramı öncesi çarşıda büyük yoğunluk yaşanırken vatandaşlar doğal kokulardan oluşan kolonyalara ilgi gösteriyor. Kolonya, geleneksel ziyaret kültürünü yaşatmanın yanı sıra dezenfektan özelliğiyle de tercih ediliyor. Kolonya alırken kaliteye dikkat edilmesi gerektiği vurgulanırken, fiyatlar litre başına 120-150 TL arasında değişiyor.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ESHOT personeliyle bayramlaştı
    09 Nis İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ESHOT personeliyle bayramlaştı

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kurumlarda görev yapan personelle bayramlaşma programına ESHOT ile başladı. Başkan Tugay, personele hitaben, 'Büyük bir sorumluluk duygusu ile iyi hizmet sunuyorsunuz. Bunu daha da kaliteli hale getirmek için hep birlikte çalışacağız. Sizleri tanıdığım ve aynı ortamda çalışma fırsatı bulduğum için büyük mutluluk duyuyorum' dedi.

  • AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

  • Oltulu kadın girişimci Ayşe Avcı, Azerbaycan'a arı ürünleri ihracatı gerçekleştirdi
    09 Nis Oltulu kadın girişimci Ayşe Avcı, Azerbaycan'a arı ürünleri ihracatı gerçekleştirdi

    Oltu Organize Sanayiinde faaliyet gösteren Ayşe Avcı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından sağlanan 20 milyonluk destekle açtığı arı ürünleri fabrikasının ilk ihracatını Azerbaycan'a gerçekleştirdi. Avcı, projeye başlamasında ve üretim sürecinde kendisine destek olanlara teşekkür etti ve fabrikasında bal mumu, fondan şekeri, arı yemi maddesi, arı invert şurubu, kovan ve çerçeve üretimi yapıldığını belirtti.

  • Yavuz Ağıralioğlu,
    09 Nis Yavuz Ağıralioğlu, "İYİ Parti'ye dön" diyenlere kapıyı kapattı: Altyapısını tamamladığımız siyasi hazırlığın içerisindeyiz

    27 Nisan'da düzenlenecek olan İYİ Parti kurultayı öncesi, teşkilatın Yavuz Ağıralioğlu'na dönmesi için baskı yaptığı konuşuluyordu. Ancak Ağıralioğlu, sosyal medya üzerinden İYİ Parti'ye dönmeyeceğini ve yeni bir parti kurma hazırlığında olduğunu açıkladı.

  • Aydın'da Jandarma Ekipleri Tarafından Uyuşturucu Kullanan 5 Şüpheli Yakalandı
    09 Nis Aydın'da Jandarma Ekipleri Tarafından Uyuşturucu Kullanan 5 Şüpheli Yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, Germencik İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yakalanan B.D., M.C.S., A.B., İ.Ç. ve G.Ö. isimli 5 şüpheli, sağlık kuruluşunda yapılan testlerde uyuşturucu madde kullandıkları tespit edildi. Şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Lapseki Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Lapseki Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, yeni seçilen Belediye Başkanı Atilla Öztürk başkanlığında ilk Belediye Meclisi toplantısı yapıldı. Toplantıda gündem maddeleri görüşüldü ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu tartışıldı.

  • Başkentteki bayram telaşı havadan görüntülendi
    09 Nis Başkentteki bayram telaşı havadan görüntülendi

    Ramazan Bayramı öncesi Ankara'da oluşan trafik ve alışveriş yoğunluğu havadan görüntülendi. Ulus semtinde uzun araç kuyrukları oluşurken alışveriş merkezleri insanlarla doldu taştı. Ankaralı vatandaşlar bayram coşkusunu ve hazırlıklarını gözler önüne serdi.

  • VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı güne düşüşle başladı
    09 Nis VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı güne düşüşle başladı

    Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,1 azalışla 10.684,00 puandan başladı. Nisan vadeli endeks kontratı, açılış seansında önceki normal seans kapanışın yüzde 0,1 altında 10.684,00 seviyesinden işlem gördü. Analistler, küresel pay piyasalarında, yarın ABD'de açıklanacak enflasyon verileri öncesi temkinli bir seyir izlendiğini belirterek, bugün yurt içinde Ramazan Bayramı tatili öncesi Borsa İstanbul'da yarım gün işlem gerçekleştirileceğini söyledi.

  • Türkiye Genelinde Hava Durumu Tahmini
    09 Nis Türkiye Genelinde Hava Durumu Tahmini

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, Türkiye genelinde parçalı yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tokat çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların özellikle Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Bitlis, Muş, Şırnak, Van'ın güney ve doğusu ile Hakkari'de kuvvetli olması tahmin ediliyor. Marmara'nın güney ve doğusu ile Batı ve Orta Karadeniz'de yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı ise iç ve doğu kesimlerde artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak ve genel olarak mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğudan esecek, yurdun doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette olacak. Marmara'nın güneybatısı ve Ege kıyılarında ise kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) bekleniyor. Bazı illerde ise hava durumu şu şekilde olacak: Ankara parçalı bulutlu 22, İstanbul parçalı ve az bulutlu 20, İzmir az bulutlu 25, Adana parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18, Antalya parçalı ve çok bulutlu, iç ve doğu kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24, Samsun parçalı ve çok bulutlu 15, Trabzon parçalı ve çok bulutlu 14, Erzurum çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı, yüksekleri karla karışık yağmurlu 14, Diyarbakır çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18.

  • Tekirdağ Valisi Recep Soytürk'ten Ramazan Bayramı mesajı
    09 Nis Tekirdağ Valisi Recep Soytürk'ten Ramazan Bayramı mesajı

    Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Soytürk, bayramların birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının yoğun olarak yaşandığı günler olduğunu belirterek, vatandaşların trafik kurallarına uymalarını ve dikkatli olmalarını temenni etti.


Advertisement