Bakan Arslan: Avrasya Tüneli'nde Cezalı Geçişler 9 Haziran İtibarıyla Sms Bildirimi ile... - Son Dakika
Güncel

Bakan Arslan: Avrasya Tüneli'nde Cezalı Geçişler 9 Haziran İtibarıyla Sms Bildirimi ile...

BAYRAMDA, 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ, FATİH SULTAN MEHMET KÖPRÜSÜ ÜCRETSİZYAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ, AVRASYA TÜNELİ VE OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ İSE ÜCRETLİ OLACAKANKARA - ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Avrasya Tüneli'ndeki geçişlerde bakiye yetersizliğiyle ilgili,...

21.06.2017 20:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BAYRAMDA, 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ, FATİH SULTAN MEHMET KÖPRÜSÜ ÜCRETSİZ

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ, AVRASYA TÜNELİ VE OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ İSE ÜCRETLİ OLACAK

ANKARA - ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Avrasya Tüneli'ndeki geçişlerde bakiye yetersizliğiyle ilgili,  "Avrasya Tünelinde cezalı geçişler 9 Haziran itibarıyla SMS bildirimi ile gönderiliyor. Sürücülerimiz kendi bakiyelerini kontrol etsinler" dedi.

Bakan Arslan bazı köprü ve otoyolların bayramda yani 24-28 Haziran tarihleri arasında ücretsiz olduğunu duyurdu. Buna göre; 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Ramazan Bayramı'nda ücretsiz geçiş sağlanacak. Ancak, Yap işlet devret modeli ile yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli ve Osmangazi Köprüsü ise ücretli olacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Geleneksel Ulaştırma Muhabirleri ile iftar yemeğine katıldı ve 2017 yılının ilk yarısını değerlendirdi. Bakan Arslan, kamu olarak işlettikleri köprü ve otoyolların, 23 Haziran Cuma gününü 24 Haziran'a bağlayan gece yarısından, 28 Haziran sabah saat 07.00'ye kadar ücretsiz olacağını söyledi.

"YAP İŞLET DEVRET MODELİ VE ÖZEL SEKTÖR MARİFETİ İLE ÇALIŞTIRILAN TÜNEL, KÖPRÜ, OTOYOLLAR ÜCRETSİZ OLMAYACAK"

Arslan,  "Yap işlet devret modeli ile yaptığımız ve özel sektör marifeti ile çalıştırılan tünel ve köprü ve otoyollar hariç. Kamu olarak işlettiğimiz köprü ve otoyollar cumayı cumartesiye bağlayan geceden çarşamba sabah 07'ye kadar ücretsiz olacak.  Yap işlet devret modeli ile yaptığımız ve özel sektör marifeti ile çalıştırılanlar ücretsiz olmayacak" dedi.

"500'Ü ANA PROJE OLMAK ÜZERE 3400 PROJEMİZ DEVAM EDİYOR"

Bakan Arslan,  "500'ü ana proje olmak üzere 3400 projemiz devam ediyor. Son 14 yılda, ülkemizin erişilir ve ulaşılabilir olması adına biz tam 347 milyar lira yatırım yaptık. Şu an devam eden projelerimiz için 227 milyar liralık daha yatırım yapacağız" dedi.

"AVRASYA TÜNELİNDE CEZALI GEÇİŞLER 9 HAZİRAN İTİBARIYLA SMS BİLDİRİMİ İLE GÖNDERİLİYOR"

Bakan Arslan Avrasya Tüneli'ndeki geçişlerde bakiye yetersizliğiyle ilgili,  "Avrasya Tünelinde cezalı geçişler 9 Haziran itibarıyla SMS bildirimi ile gönderiliyor. Avrasya Tüneli yazılımında görünen o ki uyarı, gitmemiş. Bunun da sıkıntılara sebep olduğunu vatandaşımızın kaçak geçmiş demeyelim de HGS'sinde yeteri kadar bakiyesi yokken geçmesi ve fazla tekrarlaması sonuncunda bildirimler yapınca gördük ki çok ciddi rakamlara ulaşmış durumda. SMS bildiriminin Avrasya Tüneli sisteminde de olması ile ilgili işlemler tamamlandı. 9 Haziran itibariyle orada da geçen sürücülerimize artık SMS'ler gidiyor. SMS'leri gönderiyoruz ama sürücülerimiz kendi bakiyelerini kontrol etsinler. Ceza ile muhatap olmasınlar. Önemli olan 9'u öncesi bir vaka. Sizin söylediğiniz büyük rakamlara gelince belli ki bir iki üç kere değil" dedi.

"16 BİN LİRALIK RAKAMI BEN DE İNCELEYECEĞİM"

Arslan, "Geriye dönük ceza işlenmiş olanlar var. Diğer otoyollarda köprülerde karşılaştıkları cezalar var. Bakanlık olarak bir yetkimiz yok cezaların affedilmesi için kanuni düzenleme gerekiyor. Geçmişte benzer düzenlemeler yapıldı cezaların affı ile. Bakanlık olarak yapabileceğimiz hükümet olarak tartışmak, istişare etmek. Geri ye dönük olur mu diye. 16 bin liralık rakamın ayrıntılarını ben de inceleyeceğim" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Arslan: Avrasya Tüneli'nde Cezalı Geçişler 9 Haziran İtibarıyla Sms Bildirimi ile... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi
    19:24 Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi

    Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin'in Haynan Adası'nda düzenlenen Boao Asya Forumu'nda Türkiye-Çin ilişkileri, Yeniden Asya Girişimi ve Asya'daki bağlantılık projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor
    19:23 Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor

    6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan Ebrar Sitesi B Blok'ta 109 kişinin ölümü, 3 kişinin yaralanmasına ilişkin 6 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanıklar SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Mahkeme, tutuksuz sanık Mehmet Akif Özgüler'in adli kontrol kararını kaldırdı. Sanıklar, binanın yasalara uygun olarak yapıldığını savundu. Duruşma 13 Haziran'a ertelendi.

  • Edirne'de terörle mücadele kapsamında 13 şüpheli yakalandı
    19:19 Edirne'de terörle mücadele kapsamında 13 şüpheli yakalandı

    Edirne'de jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen terörle mücadele çalışmaları kapsamında 8 FETÖ ve 5 PKK-KCK üyesi olmak üzere toplam 13 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında yasal işlemler başlatıldı.

  • THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı
    19:17 THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı

    Türk Hava Yolları (THY), Mitiga Uluslararası Havalimanı'na ilk uçuşunu gerçekleştirerek Trablus'a yeniden uçmaya başladı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, törende yaptığı konuşmada, Libya'ya tekrar sefer başlatmanın mutluluğunu dile getirdi ve Afrika'yı kültürlerle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, THY misafirleri için özel fiyatlarla seyahat imkanı sunulacak ve Trablus seferleri haftada 3 gün icra edilecek.

  • Manisa'da Jandarma Operasyonu: 198 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
    19:11 Manisa'da Jandarma Operasyonu: 198 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

    Manisa'nın Salihli ilçesinde jandarma ekipleri tarafından durdurulan 2 şüphelinin üzerinde yapılan aramada toplam 198 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler tutuklandı.

  • Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı
    19:08 Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, Mısır uyruklu 9 kaçak göçmen yakalandı. Ayrıca, 1 organizatör ve göçmen kaçakçılığında kullanılan bir araç da ele geçirildi. Yakalanan göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edildi.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.


Advertisement