Ağaç Dikilecek Denmişti, Yanan Ormanlara Otel Yapılıyor - Son Dakika
Ekonomi

Ağaç Dikilecek Denmişti, Yanan Ormanlara Otel Yapılıyor

Ağaçlandırılacak denilmesine rağmen imara açılıp 4 otel için izin verilen Bodrum'un Güvercinlik Koyu'nda ormanı kesene ÇED, otel dikene maliyeti kadar teşvik verildi.

29.08.2015 09:16  Güncelleme: 09:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2008 yılında çıkan yangından sonra dönemin AK Part'li Orman Bakanı tarafından 'otel yapılmayacak, ağaçlandırılacak' denilen Bodrum'un Güvercinlik Koyu'nda inşaatlar tam gaz devam ediyor. Böylece bakanlıkların açıklamalarının tamamının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. 1298 yataklı, 556 odalı Güvercinlik Enternasyonal Otelcilik İnşaat tarafından inşaatına devam edilen Titanic Otel, koyun en güzel noktasında yükseliyor.

60 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

Öyle ki yangın çıkan alanda yapılan otel hizmete girdi. Ancak imar çıkmayan üç parsele daha otel için izin verildi. İnşaatlarla ilgili daha önce açıklama yapan Orman Bakanlığı izinlerin kendileri tarafından verilmediğini belirtmişti. Fakat bakanlığın internet sitesinde Güvercinlik Turizm Ticaret A.Ş.'ye verilen ÇED raporu ve onayı yer alıyor. İşin daha da garibi Maksimum Gayrimenkul isimli şirket tarafından inşa edilen ve 60 milyon liraya mal olacağı açıklanan Ksnata Otel için Kültür ve Turizm Bakanlığı şirkete 40 milyon 565 bin 828 lira turizm teşviki verdi.

Maksimum Gayrimenkul'ün ortağı Enis Ocaklı tarafından inşa edilen Begonia Tatil Köyü yüzünden birçok ağaç kesildi, doğaya zarar verildi.

İKİSİ SÜRÜYOR, YENİSİ YOLDA

İlk olarak Pina Yarımadası'nda Amara Hotel isimli tesisin açılmasından sonra şu an iki otelin inşaatı devam ediyor. 556 oda ve 1298 yataklı Güvercinlik birinci özel parselde devam eden Güvercinlik Otel ve 208 oda 463 yatağa sahip olacak Begonia Tatil Köyü orman içinde yükseliyor. Ayrıca Antalya merkezli Maksimum Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Turizm Ticaret A.Ş.'nin ortağı olan Enis Ocaklı'nın Begonia Tatil Köyü dışında bir de Model Taahhüt İnşaat isimli şirketiyle Ksanta Resort Bodrum projesi de bulunuyor. Bu otel de bittiğinde bölgede toplam 4 otel yükselmiş olacak.

Güvercinlik sahilinin halka açık plajı inşaat firmaları tarafından gasp edildi. Firmalar, inşaat malzemelerini sahile koyarak alanı tamamen kendileri için kullanmaya başladı.

AK PARTİ DÖNEMİNDE BÜYÜK İHALELER ALDI

Dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, durumdan haberdar olmasının ardından bölge eski haline getirilmeden dosya önüne gelse de bakmayacağını söylemişti. Ancak şirket, deniz dolgusunu kaldırmadı ve bölgede ağaçlandırma yapılmadı. Amara Island Bodrum Elite adıyla bugün faaliyette olan arazinin tahsisi Çankırı İnşaat'a devredildi ve bu şirket, Güvercinlik Koyu'nda beş yıldızlı otelini hizmete açtı. Ankara merkezli Çankırı inşaat AK Parti döneminde aldığı kamu ihaleleri ile dikkat çekiyor.

PEYGAMBERİN HADİSİ VAR

İslam peygamberi Hz. Muhammed'in (S.A.V.), "Kıyamet kopmaya yakınken elinizde bir ağaç fidanı varsa ve onu dikmeye vakit bulabilirseniz onu dikin". (Ahmed b. Hanbel, Müsned, III, 184, 191) hadisi rivayet edilir. (Kaynak:Sözcü)

Ağaç Dikilecek Denmişti, Yanan Ormanlara Otel Yapılıyor

Son Dakika Ekonomi Ağaç Dikilecek Denmişti, Yanan Ormanlara Otel Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (73)

  • Bizi Ne Hale Düşürdünüz: belediyeler bu gibi konularda yetki sahibi değiller..10 yıldır yetki hükümette yani bakanlıktadır..yerel belediyeleri suçlayıcı açıklama yapmayın..siz gidin o otellerin sahiplerini araştırın..bakalım ucu nereye dokunuyor..anladınız siz onu.. 62 6 Yanıtla zeyat: 50 kuruşluk eve gazete alıpta okusalar haberleri olacakta bizde okuma kültürü yok,buralara bakanlıklar bakıyor dediğin gibi ama yorumcuları okuyorum belediyeye atıyor topu dünyadan haberleri yok kulaktan dolma kahvede arkadaşlarından duyduğunu gelip yarım yamalak atıyor işte. 2 0
  • Hasan: AKP=RANT...Varmı itirazı olan..Hadi söyleyin..Allah rızası için, allah korkunuz varsa söyleyin..Akp nin ismi neden hep rant la anılıyor 54 4 Yanıtla KONYA...: GÜZEL BİR TESPİT AMA HER ŞEYE RAĞMEN OY VERİYORUZ YAA MALIZ MALLL 0 0
  • ADAM OL: EGEDE AKP BELEDİYESİ NERELERDE VAR YAZIN BİLGİMİZ OLSUN... CHP DEN BU KADARMI KORKUYORSUNUZ HİÇ HABERİNİ BİLE YAPAMIYORSUNUZ.. YAZIKLAR OLSUN SİZİN HABERCİLİGİNİZE 13 25 Yanıtla Bizi Ne Hale Düşürdünüz: bu işlere belediyenin gücü yetmez dostum..tüm yetkiyi hükümet eline geçirdi.sorun burda başlıyor zaten.. 13 0 tahir: seni gidi salak seni ormanın belediyelerle ne ilgisi var izni veren orman bakanlığı,teşvik veren turizm bakanlığı inşaatları yapan yandaşlar,dünyadan haberini yok birde salakça yorum yapıp rezil olma. 1 0
  • KİRİKKALELİ: AL İSTE YİNE YOLSUZLUK YİNE YOLSUZLUK 26 2 Yanıtla KONYA...: YOLSUZLUK=HIRSIZLIK=AKP 1 0
  • KRAL ZAZA: EGER Kİ DEVLET DOĞUDA BASKI YAPMIYORSA BU HALK HALEN OYUNU HDP.YE VERIYORSA.BU HALK HER ŞEYI HAK EDIYOR DEMEKTIR...KOSKOCA TURKIYE DURURKEN...BELIRSIZ BIR TERÖR ÖRGUTÜ PEŞINDEN GİTMEYE BIR ANLAM VEREMIYORUM...KAHROLSUN PKK 21 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement