Bahçeli'nin Eski Danışmanı Davutoğlu'na Başdanışman Oldu - Son Dakika
Güncel

Bahçeli'nin Eski Danışmanı Davutoğlu'na Başdanışman Oldu

MHP lideri Bahçeli'nin eski başdanışmanı ve MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı oldu.

31.10.2014 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin eski başdanışmanı ve MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı oldu.

2010 yılında MHP Genel Başkanlığı başdanışmanlığından ve MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyeliğinden partinin izlediği politikalar nedeniyle istifa eden Vedat Bilgin, Akil İnsanlar Heyeti'nde yer alıyordu.

VEDAT BİLGİN KİMDİR?

1954 Bayburt doğumlu Bilgin, Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde yüksek lisans ve doktora yapan Bilgin, 1990-2000 yılları arasında Gazi Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalıştı. 2000'de Başbakanlık Baş Danışmanlığı görevinde bulunan ve 2002 yılına kadar TCDD Genel Müdürlüğü yapan Bilgin, 2003 yılından beri Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyeliği yapıyordu.

Demiryollarının Bugüne ve Geleceği, Mesleklere Göre Aile Araştırması, Gençlik Sorunları ve Genç İşçiler Araştırması, Dünya'da ve Türkiye'de Özelleştirme, Haberleşme Sektöründe Özelleştirme Sorunu, Türk Otomotiv Sanayinin Yapısı ve Sorunları gibi araştırmalara imza atan Bilgin, 2013 yılında kurulan Akil İnsanlar Komisyonu'nda yer alıyordu.

BUGÜN GAZETESİ KÖŞE YAZARIYDI

Bugün Gazetesi köşe yazarlarından olan Bilgin, 17 Aralık sonrasında gazetenin yayın politikası ile görüşlerinin uyuşmaması nedeniyle bir veda mesajı yayınlayarak ayrılmıştı.

Bilgin, veda mesajında şöyle demişti:

"Bugüne kadar hayatım boyunca uğruna fikir düzeyinde mücadelesini verdiğim, dış müdahalelere karşı milli bağımsızlığımızı, militarist vesayete karşı milli irademizi, fikir özgürlüğünü ve bu topraklardaki bin yıllık Türk –İslam medeniyetini ve kardeşliğimizi bir dava bilinciyle savunabileceğim bir fikir platformu oldu Bugün Gazetesi benim için. Yazdığım yazıların milletimden karşılığını, yankısını gördüğümde benim için daha fazla yazma şevki oluşmuştu…

Dünya ve Türkiye bu kadar hızlı değişirken, ortaya çıkan olaylar karşısında birlikte yola çıkanların, birçok benzer görüşü paylaşanların, bu uzun yolda farklılaşmaları, hatta birbirleriyle çelişen siyasal ve fikri tavır almaları anlaşılabilir bir şeydir. Bugün gazetesinde de buna benzer bir farklılaşmanın yaşandığına şahit olmak şaşırtıcı olmamalıdır.

Bugün Gazetesinin yönetimiyle, yaşanan son gelişmeler karşısında farklı tutum ve düşünceye sahip olduğumuz ortaya çıkmıştır. Bu durumun gazete yönetimince şahsıma bildirilmesi beni bu veda yazısını yazmaya götürmüştür.

Demokratik değerleri savunan milliyetçi bir siyaset anlayışına sahip birisi olarak, ülkeme ve tarihe karşı olan sorumluluğumu her zeminde demokrat bir tavrı kararlılıkla sürdürmeme bundan sonra da devam edeceğim. Bu vesileyle Bugün camiasına ve okuyucularıma Allah'a ısmarladık diyorum."

Bahçeli\'nin Eski Danışmanı Davutoğlu\'na Başdanışman Oldu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Bahçeli'nin Eski Danışmanı Davutoğlu'na Başdanışman Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • sabırsız: ÜLKÜCÜ GENÇ FİKİR DEĞİŞTİRİRSE DAVA SATAR BÖYLE BÖYÜKLER GEÇERSE KONJÖKTÜR OLUR SANA BAŞ DANIŞMAN SEÇECEĞİN İNSAN BAŞKA PARTİYE GEÇİYOR YUHHHH DİK DURUŞ DİYENLER ŞİMDİ KENDİLERİ BİR HARF DEĞİŞTİRİP DURUŞ SERGİLİYORLAR 11 5 Yanıtla
  • alieren: eeee adam baktı bahçeli koltuğu bırakmıyor hiç olmazsa güçlünün yanında olayım dedi. Bence doğru yağmış hepsini akpye bekliyoruz. 5 11 Yanıtla
  • gezgin: akp bitmiştir, fer iştahını danışman yapsalar fark etmez. 12 yıldır oy veriyordu artı koy verdim. bütün sülalemin de oy vermemesi için çaba göstereceğim. 8 6 Yanıtla
  • uzlett: aklın yolu birdir. zamanı geldiği zaman bahçeli de kılıçdaroğlu da ak parti saflarına geçecek ak partiye oy verecek. şimidilerde bakmayın siz partizanlık yaptıklarına. maksat etraflarındaki köhnemiş zihniyetleri poh pohlamak :) 7 7 Yanıtla
  • dervis kurtoglu: KISA VE OZ AL BIRINI VUR OTEKINE 10 4 Yanıtla
  • SERDAR: NORMALDIR AKP MHPNİN TABANIDIR. . DAVRANIŞLARI DA MHP TÜZÜĞÜDÜR. AMA DÜNYA DAN ÇEKİNİYOR UYGULAYAMIYOR VE YAPAMIYOR. . 6 5 Yanıtla
  • YORUM: İLERİ DEMOKRASİDE BAŞBAKANLAR GÖKTEN ZEMBİLLE İNİYOR SEÇİM OLSUN SEÇİLSİN BAŞBAKAN DİYELİM YOKSA SADECE HALKA HİKAYE ANLATMIŞ OLUR, DANIŞMANIDA BÖYLE BİR ABİ OLUR. 0 0 Yanıtla
  • Bilecik'te asker eğlencesi adı altında havaya ateş açan şüpheli yakalandı
    11:32 Bilecik'te asker eğlencesi adı altında havaya ateş açan şüpheli yakalandı

    Bilecik'te düzenlenen asker eğlencesi sırasında havaya ateş açan şüpheli şahıs, polis tarafından yakalandı. Şahsın üzerinde bulunan tabanca ise el konuldu.

  • Denizli'de Samanlıkta Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
    11:32 Denizli'de Samanlıkta Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

    Denizli'nin Sarayköy ilçesinde bulunan bir samanlıkta çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında can kaybı yaşanmazken, maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedeni ise itfaiye ekiplerinin yapacağı çalışmaların ardından belirlenecek. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Motosikleti yatarak kullandı, canını hiçe saydı
    11:31 Motosikleti yatarak kullandı, canını hiçe saydı

    Bursa'da bir genç trafiğe çıktığı motosikletini yatarak kullandı. Canını hiçe sayan sürücünün o anları kameraya yansıdı. Bursa'da akıllara durgunluk veren olay Mudanya yolu üzerinde yaşandı. Anayola çıkan sürücü seyir halindeki iki tekerlekli aracı yatarak sürmeye başladı. Dakikalarca bu şekilde ilerleyen sürücü hem kendi, hem de trafikteki diğer sürücülerin canını hiçe saydı. Yürekleri ağza getiren görüntü vatandaşların kamerasına yansırken, polis olayla ilgili çalışma başlattı.

  • 100 Yılın 100 Sinema Eseri İstanbul Dijital Sanat Festivali'nde Sergilenecek
    11:30 100 Yılın 100 Sinema Eseri İstanbul Dijital Sanat Festivali'nde Sergilenecek

    Cumhuriyetin birinci asrında üretilen sinema eserlerinden hazırlanan '100 Yılın 100 Sinema Eseri' adlı çalışma, İstanbul Dijital Sanat Festivali'nde ziyaretçilerle buluşacak. Festivalde, Anadolu Ajansı'nın yayımladığı kitaptan yola çıkılarak yapay zekayla üretilen görsel eserler sergilenecek. Ayrıca, festivalde Türk filmlerinin yanı sıra Azerbaycan sinemasının klasik filmlerinin de yapay zeka ile canlandırılması gösterilecek. Festivalde farklı kategorilerde eserlerin yanı sıra çocuk ve yetişkin atölyeleri de yer alacak. Festival, diji-fiziksel olarak gerçekleştirilecek ve sergilenen eserlerin metaverse versiyonu da festival sonrasında deneyimlenebilecek.

  • Safranbolu'da elektrik trafosunda çıkan yangın söndürüldü
    11:29 Safranbolu'da elektrik trafosunda çıkan yangın söndürüldü

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki elektrik trafosunda çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

  • Çanakkale'de 16 düzensiz göçmen yakalandı, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı
    11:29 Çanakkale'de 16 düzensiz göçmen yakalandı, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı

    Çanakkale'de Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları ile İstihbarat şube müdürlüklerine bağlı ekiplerin çalışmaları sonucu 2 araçta Afganistan uyruklu 16 düzensiz göçmen yakalandı. Operasyonda araçların yanı sıra el hava pompası, şambrel, 3 yağmurluk, çocuk can yeleği ve 19 bin 100 lira ele geçirildi. Düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi. İnsan kaçakçılığı iddiasıyla gözaltına alınan araç sürücüleri M.T. ve A.B'nin ise emniyetteki işlemleri sürüyor.

  • Ataşehir Belediyesi 23 Nisan'da Çocuk Bayramı Etkinlikleri Düzenliyor
    11:28 Ataşehir Belediyesi 23 Nisan'da Çocuk Bayramı Etkinlikleri Düzenliyor

    Ataşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel birbirinden eğlenceli etkinlikler hazırladı. Atapark'ta düzenlenecek bayram kutlamasında çocuklar sokak oyunları oynayacak, gösterilere ve yarışmalara katılacak. Ücretsiz etkinlikler arasında MC, balon, jonglör, sihirbaz, kostümlü animasyon şovları, sanal gerçeklik alanı, oyun alanı ve şişme oyun parkurları, yüz boyama, karikatürist, vantrolog, kukla tiyatrosu, ahşap oyun atölyeleri ve dublaj atölyesi yer alacak.


Advertisement