Bahçeli : Komplo Kuruyorlar, Önümüzü Kesmeyi Planlıyorlarmış, Vız Gelir (1) - Son Dakika
Güncel

Bahçeli : Komplo Kuruyorlar, Önümüzü Kesmeyi Planlıyorlarmış, Vız Gelir (1)

Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu.

17.11.2015 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "Bu uğurda üstlendiğimiz tarihi sorumluluğun hep birlikte farkındayız. A'dan Z'ye tüm dava arkadaşlarımın aynı şevk ve heyecanla mücadeleyi sürdüreceğine inanıyorum. Komplo kuruyorlar, önümüzü kesmeyi planlıyorlarmış, vız gelir. Bilmiyorlar ki, inanmış Milliyetçi-Ülkücü bir kalbin karşında hiçbir şeytani dürtü, hiçbir saray saldırısı, hiçbir küresel senaryo duramamış, duramayacaktır" dedi.

"VAZGEÇECEĞİMİZİ BEKLİYORLARDI, YANLIŞA DÜŞTÜLER"

Bahçeli, "Her türlü engellemeye, her türlü zorlama ve karşı propagandaya rağmen TBMM'nin 26. Dönemi'nde de birlikteyiz. Bizim yılacağımızı düşünenlere en güzel cevap bu kutlu çatının altına yüreğiyle gelen, oyunları boza boza burada anıtlaşan 40 yiğit Türk milliyetçisidir. Partimizin 26. Dönem 1. Yasama Yılı'nın bu ilk grup toplantısına başlarken sizleri, ekranları başında bizi izleyen aziz vatandaşlarımı, yurt dışında yaşayan kardeşlerimi, Türk ve İslam'ın yaşandığı tüm coğrafyaları sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Dosta ve düşmana bozkurt gibi dikilen ve duruş gösteren cefakar, fedakar tüm dava arkadaşlarıma, teşkilatlarımızın tüm mümtaz yöneticilerine bu vesileyle şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca horlanan, aşağılanmak istenen Güney Azerbaycan'daki soydaşlarımızın yanında olduğumuzu, onları bağrımıza bastığımızı buradan duyuruyorum. Milliyetçi Hareket Partisi nerede diyenlere, bizim ne yaptığımızı sorgulayanlara tam da buraya bakmalarını tavsiye ediyor, bu teslim olmayan milli ruha dikkat kesilmelerini temenni ediyorum. Allah'a hamd olsun yıkılmadık, ayaktayız. Kaldı ki yıkılacak herhangi bir şey de görmüyoruz. Allah'a hamd olsun onurlu ve omurgalı yürüyüşümüze birbirini takip eden kararlı adımlarla devam ediyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi milli gönüllerde, cesur yüreklerdedir. Milliyetçi Hareket Partisi tertemiz vicdanlardan kar tanesi gibi yağan dualarda, çağlayan gibi akan dileklerdedir. Düşeceğimizi sanıyorlardı, yanıldılar. Vazgeçeceğimizi bekliyorlardı, yanlışa düştüler. Korkacağımızı, kaçacağımızı, iç kargaşaya kapılacağımızı planlıyorlardı, alayı birden havasını aldılar. Çünkü bizi tanımıyorlar, hissiyat ve irademizi anlamıyorlar, anlamak da istemiyorlar" dedi.

"HAKKIMIZI YEDİRMEDİK, HAK BİLDİĞİMİZ YOLDAN DÖNMEDİK"

Bahçeli, "Milliyetçi Hareket'e operasyon düzenleyen, buna yarım akıllarıyla yardım ve yataklık yapan kim varsa aldananlar arasında, fitne kafilesindedir. Bedeli ne olursa olsun, kara kampanya mucitlerine, karanlık ayak oyunlarına boyun eğmedik, eğmeye de hiç niyetimiz yoktur. Yalancıların, müfterilerin, münafık ve müşrik emellerin tezgahlarına tamam demeyiz, rıza göstermeyiz, geçit vermeyiz. Şu güne kadar, inanmadığımız hiçbir ilişki ve irtibatın içinde olmadık. Aklen ve kalben onay vermediğimiz hiçbir teklifin taraftarlığına heves etmedik. İlkelerimizle bağdaşmayan, ülkülerimizle barışık olmayan hiçbir düşünce, eylem, tercih ve siyasi angajmanın kıyısında köşesinde yer almadık. Sırf koltuk doldurmak, yalnızca makam ve mevki işgal etmek için taviz limanına demir atmadık. Önce ülkem ve milletim dedik. Önce Türk milletinin ve Türkiye'nin beka ve birliği için fedakarlık yaptık. Siyasetimizde istimara, inkara en ufak yer vermedik. Yalana bel bağlamadık, yozlaşma akıntısına kapılmadık. Bizim yerimiz doğrudur. Bizim yönümüz doğrudur. Bizim sözümüz doğrudur. Bizim tavrımız dosdoğrudur. Sektörleşen, sıradanlaşan, sel gibi yaygınlaşan rüşvet ve yolsuzluklara karşı ahlak ve adalet şadırvanının altında toplandık. Derinleşen riyakarlığa, genişleyen risk ve tehditlere karşı anıtlaşan milli vakarın tercümanı olduk. Haram lokmayı kursaklarına indirmiş, yalanı rehber edinmiş; sonra da dönüp dinden diyanetten bahsetmiş sahte Müslümanlara, kimliksiz din tacirlerine, taassup ve takiye odaklarına yüzümüzü döndük. Hıyaneti meslek edenlere karşı haysiyet ve sadakat kalkanıyla korunduk. Belki zorlandık, belki hırpalandık, belki de anormal saldırılara uğradık. Ama yine de hakkımızı yedirmedik, hak bildiğimiz yoldan dönmedik. Kimse meraklanmasın, mensubu olduğumuz bu millet çınarı gerekirse durularak, gerekirse arınarak, gerekirse de budanarak büyüyecek, güçlenecek, ülkü sevdasından ödün vermeden iktidara ulaşacaktır. Bu uğurda üstlendiğimiz tarihi sorumluluğun hep birlikte farkındayız. A'dan Z'ye tüm dava arkadaşlarımın aynı şevk ve heyecanla mücadeleyi sürdüreceğine inanıyorum. Komplo kuruyorlar, önümüzü kesmeyi planlıyorlarmış, vız gelir. Bilmiyorlar ki, inanmış Milliyetçi-Ülkücü bir kalbin karşında hiçbir şeytani dürtü, hiçbir saray saldırısı, hiçbir küresel senaryo duramamış, duramayacaktır. Bizim Allah'tan başka korkacağımız, kuldan başka utanacağımız hiçbir şey yoktur, olmamıştır, olmayacaktır" diye konuştu.

"ERDOĞAN 7 HAZİRAN SONUCUNU BEĞENMEDİ, SİNDİREMEDİ"

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü, "Türkiye 4 ay 23 günlük arayla iki milletvekilliği genel seçimi yaşamıştır. Siyasi tarihimizde ilk kez karşılaşılan bu durum herkesin gözü önünde, tüm çirkefliği ve çirkinliğiyle cereyan etmiştir. 7 Haziran'da sandıktan çıkan milli irade, Erdoğan'ın başını çektiği, Davutoğlu'nun aktif şekilde kuryelik yaptığı demokrasi muhalifleri tarafından yok sayılmıştır. Türk milleti 7 Haziran'da bütün siyasi aktör ve kurumlara bir mesaj vermişti. Aziz milletimiz seçimini yapmış, Türkiye'nin normalleşmesi, düzlüğe çıkması için üzerine düşen demokratik sorumluluğu yerine getirmişti. Fakat Erdoğan 7 Haziran sonucunu beğenmedi, sindiremedi, kabullenemedi. Bunun yanında AKP tek başına iktidarı kaybetmenin getirdiği korku ve kaygıyla kontrolden çıktı, Türkiye'yi baştan ayağa hiddet ve dehşet döngüsüne hapsetti. Çünkü 13 yıllık AKP iktidarlarının açtığı dipsiz kuyulardan, neden olduğu kayıp ve felaketlerden hesap sorulabilmesi için altın bir fırsat doğmuştu. Erdoğan'ın telaşı bundandı. Davutoğlu'nun uykularını kaçıran, yolsuzluk ve ihanet batağına saplanan ak görünümlü kara kadroların ürkmesi bu yüzdendi. Türk milleti, 7 Haziran'da Meclis'te grubu bulunan partilere koalisyon kurun buyruğunu iletmişti. Uzlaşmayı temenni etmiş, ağırlaşan sosyal ve ekonomik meselelerin köklü şekilde hallini arzulamıştı. Herkes gördü ve yaşadı ki, 9 Temmuz'da koalisyon hükümeti kurma görevini alan Davutoğlu nafile turlarla tekrar bir seçimin ağlarını ördü, şartlarını olgunlaştırdı. CHP bu oyuna adeta figüranlık yaptı. Nitekim Davutoğlu'nun Erdoğan'dan aldığı talimat da bu yöndeydi. AKP'nin bir hükümet kurma irade ve isteği hiç olmamıştır. Sonuç itibariyle 1 Kasım'da, 7 Haziran'ın tekrarı zorla, gözdağları eşliğinde yapılmıştır. ve AKP tek başına iktidara yetecek bir Meclis çoğunluğuna ulaşmıştır."

"BAŞARILI OLDUĞUMUZ İDDİASINDA DEĞİLİM ANCAK MAĞLUP DA OLMADIĞIMIZA YÜREKTEN İNANIYORUM"

Bahçeli, "Bildiğiniz gibi, 26.Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi'nin kesin sonuçları YSK tarafından 12 Kasım günü açıklanmıştır. Seçilen milletvekillerinin Anayasa gereğince yapılması gerekli yemin merasimi bugün gerçekleştirilecektir. Milliyetçi Hareket Partisi 7 Haziran'da yüzde 16,29 oy oranı, 7 milyon 520 bin oy sayısı ve 80 milletvekiliyle TBMM'de temsil edilme hakkını kazanmıştı. Ne var ki 1 Kasım'da beklentilerin altına düştüğümüz, oy ve milletvekili sayısında gerilediğimiz açık bir gerçektir. Yüzde 11,90 oy oranı, 5 milyon 694 bin 136 oy sayısı ve 40 milletvekiliyle 26. Dönem TBMM'nde elbette milletimizin verdiği muhalefet görevini en iyi şekilde yapacağız. Her şeyden önce türlü iftira ve yıkıcı propagandaya rağmen yanımızda kaya gibi duran, partimize desteklerini esirgemeyen aziz vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. 1 Kasım'da aldığımız neticenin bir başarı olduğu iddiasında değilim. Ancak mağlup da olmadığımıza yürekten inanıyorum. Elbette seçim sonuçlarını etraflıca inceliyor, analiz ediyor, milli iradenin kararına da saygı duyuyoruz. İyi niyetli, yapıcı, ön ve ufuk açıcı değerlendirme ve eleştirilere kulağımızı kapatmıyoruz. Hatta bunları faydalı görüyoruz. Daha iyisini yapmak, daha iyisini sağlamak, hedeflediğimiz başarıyı yakalayabilmek için kuyumcu titizliği ve soğukkanlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyor, 1 Kasım'ı tüm yönleriyle yorumluyoruz. Geçtiğimiz hafta sonu iki ayrı oturum halinde, Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ve İl Başkanlarımızla düzenlediğimiz toplantılarda seçim sonuçlarını masaya yatırdık. Şunu açıkça söylemek istiyorum ki, hem 7 Haziran'dan hem de 1 Kasım'dan partimizin çıkartacağı ders ve neticeler vardır" dedi.

"YÜZDE 49,5 OY ORANI, BİZİM BİLEMEDİĞİMİZ HANGİ İCRAAT VE POLİTİKALARIN MÜKAFATIDIR?"

'Milletimizin yanılmaz sağduyusuna güvendiğimiz kadar, verdiği siyasi mesajları da iyi tahlil etmek zorundayız' diyen Bahçeli, "Sonuç ve gerekçeler ne olursa olsun, kendimizi anlatmakta zorluk çektiğimiz bir kitlenin varlığı ortadadır. Fakat 1 Kasım'da yapılan 26.Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi'nin diğer seçimlere kıyasla önemli fark ve özellikleri vardır. Bir defa, 1 Kasım seçimi olağanüstü şartlarda yapılmıştır. Demokrasinin tüm kural ve ölçüleri çiğnenmiştir. Üzerinde ısrarla durmamız gereken öncelikli soru şudur: 7 Haziran'dan 1 Kasım'a kadar Milliyetçi Hareket Partisi ne yapmamıştır da 1 milyon 825 bin 870 vatandaşımızın desteğini kaybetmiştir? Cevabını aradığımız bir diğer soru da, AKP ne yapmıştır da 4 ay 23 günde 4 milyon 794 bin 515 ilave oy kazanmıştır? AKP'ye, CHP'ye, HDP'ye ve diğerlerine oy veren vatandaşlarımıza şüphe yoktur ki hürmet ediyoruz. 7 Haziran'da bizi destekleyen, 1 Kasım'da bizden kopan kardeşlerimizin tercih ve kararını da saygıyla karşılıyoruz. ve onların istemeye istemeye de olsa başka partilere oy verdiklerini düşünüyoruz. Ancak Türkiye'de ne değişmiştir? Yorulmuş, hantallaşmış, çürümüş, Türkiye'yi rezil etmiş AKP'nin tek başına iktidar olmasının sosyolojik ve siyasi dayanaklarını nasıl görmek ve anlamlandırmak lazımdır? Dünyanın neresinde, 4 ay 23 günde siyasi tutumlar bu kadar keskin ve radikal şekilde değişmiş veya dönüşmüştür? AKP'nin yüzde 49,5 oy oranı, bizim bilemediğimiz, göremediğimiz hangi icraat ve politikaların mükafatıdır? Türkiye huzur mu bulmuştur? Terör sonlanmış, asayiş ve güvenlik mi sağlanmıştır? İşsizlik bitirilmiş, yoksulluk önlenmiş, yolsuzlukların üzerine mi gidilmiştir? Allah için söyleyiniz, 4 ay 23 günde AKP neyi başarmıştır da tek başına iktidar olmaya hak kazanmıştır? 1 Kasım'daki sonuçlara Erdoğan'ından Davutoğlu'na kadar şaşırmayan, hayret etmeyen neredeyse kalmamıştır. Sipariş usulü çalışan anket şirketleri bile çuvallamış ve hepten kaybetmişlerdir. Peki bu işin sırrı nedir? Demokrasi kisvesi altındaki hain ve ahlaksız oyunun maksadı nelerdir? 1 Kasım'ı 13 yıllık hezimetin ödülü şeklinde mi, yoksa terör rejimiyle tehdit edilen, istikrarsızlıklarla gözü korkutulan, ekonomik baskılarla köşeye sıkıştırılan milli iradenin zoraki verdiği karar olarak mı ele almak gerekmektedir? İhaneti ayyuka çıkmış bir partinin taltif edilmesi, Türkiye'yi darboğaza sokmuş, iç ve dış politikası çökmüş bir iktidarın sandıkta tahkimi görülmüş, duyulmuş şey değildir. AKP ülkenin geleceğiyle oynarken, AKP Türklüğün sırtına hançeri saplarken, AKP Türk milletinin birlik ve kardeşlik duygularını yıkarken yine kazanmıştır" diye konuştu.

"HAİNLERİN PROVOKASYONLARI TÜM İĞRENÇLİĞİYLE GÖRÜLMÜŞTÜR"

Bahçeli, "20 Temmuzdan 1 Kasım'a kadar 104 askerimizi, 80 polisimizi, 5 korucumuzu şehit verdik. Anadolu'nun her hanesinden ağıtlar yükseldi. Bayrağa sarılı şehit tabutları anaların, babaların, gelinlerin, yavruların bağrını yaktı. 20 Temmuz'da Suruç'ta, 10 Ekim'de Ankara'da canlı bombalar 134 vatandaşımızın canını aldı. AKP'nin pazarlık ortağı PKK oluk gibi kan akıttı. Doğu ve Güneydoğu'nda sözde özerk yönetimler ilan edildi. İl ve ilçelerde hendekler kazıldı, mayınlar döşendi, bombalar tuzaklandı, askerimiz ve polisimiz canlı hedef haline getirildi. 7 Haziran'dan 1 Kasım'a kadar yaşanmadık rezalet kalmadı. 7 Haziran'dan 1 Kasım'a kadar Türkiye şiddet diline, nefret salgınına, hıyanet kapanına resmen, alenen hapsedilmiştir. Bakınız Diyarbakır Silvan'da 12 gün boyunca sokağa çıkma yasağı uygulanmıştır. Silvan'ı Kobani'ye çevirmeye çalışan, bu ilçemizi terör kuşatmasına alan hainlerin provokasyonları tüm iğrençliğiyle görülmüştür. Yasak biter bitmez geri çekilen Mehmetçiklerin, kaldırımlarda biriken terör yandaşlarının hakaret ve saldırılarına maruz kalması herkes gibi bizi de kahretmiştir. Türk askeri tutsak düşmemiş, esir kampına alınmamıştır. Hayırdır beyler, düşman vatanı ele geçirdi de, askerlerimizi taciz ve tahrike yeltendi de bu faciayı aziz millet mi bilmiyor? Mehmetçiklere sataşan, sövüp sayan PKK'lı kalabalıklar başka bir coğrafyada değil, bir Türk şehri olan Diyarbakır'dadır. Kahramanlarımızı bu aciz duruma düşürenlere, askerlerimizi işgalci gibi gösterenlere, dahası olan biten alçaklıkları sineye çeken köksüzlere yazıklar olsun, yedikleri içtikleri de haram olsun diyorum. Türkiye'nin savunma ve korunması için gece gündüz nöbet tutan Mehmetçiklerin aziz vatan topraklarında protesto edilmesi, manevi linçe uğramaları yaşadığımız en rezil hadiselerden birisidir. Hiçbir zaman da unutulmayacaktır" dedi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bahçeli : Komplo Kuruyorlar, Önümüzü Kesmeyi Planlıyorlarmış, Vız Gelir (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri Sporcuları Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda 10 Madalya Kazandı
    13:20 Kayseri Sporcuları Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda 10 Madalya Kazandı

    Samsun'da düzenlenen Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda Kayseri'yi temsil eden sporcular, 5 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, sporcuları makamında ağırlayarak başarılarını kutladı ve desteklerinin devam edeceğini belirtti.

  • Siirt Belediyesi Halk Otobüsleri Sarı ve Maviye Boyandı
    13:19 Siirt Belediyesi Halk Otobüsleri Sarı ve Maviye Boyandı

    Siirt Belediyesi, İl Özel İdarespor'un renkleri olan sarı ve maviye boyanan halk otobüslerini hizmete sundu. Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya, otobüslerin takım renklerine boyanmasının bütünlük ve ahenk sağlamak amacıyla yapıldığını belirtti. Ayrıca, taraftarlara formalar ve polarlar hediye edildi.

  • Yalova'da AK Parti teşkilatı tarafından iftar programı düzenlendi
    13:19 Yalova'da AK Parti teşkilatı tarafından iftar programı düzenlendi

    Yalova'nın Altınova ilçesinde, AK Parti teşkilatı tarafından Hürriyet Mahallesi'nde iftar programı düzenlendi. Programa AK Parti MKYK Üyesi ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Altınova İlçe Başkanı Metin Bülbül ve Altınova Belediye Başkan adayı Regaip Ahmet Özyiğit'in de aralarında olduğu yaklaşık 3 bin kişi katıldı. İftarın ardından dua edildi.

  • Kayseri Bilek Güreşi Sporcuları Türkiye Şampiyonasından 5 altın madalya ile döndü
    13:18 Kayseri Bilek Güreşi Sporcuları Türkiye Şampiyonasından 5 altın madalya ile döndü

    Samsun'da düzenlenen Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda Kayseri Bölgesi Bilek Güreşi Sporcuları, 5 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı. Sporcular, Gençlik ve Spor İl Müdürü tarafından kabul edildi ve başarılarından dolayı tebrik edildi.

  • Antalya'da sahipsiz köpeklerden kaçarken kamyonun altında kalan 9 yaşındaki Mahra Melin Pınar, ölümünün 2. yılında anıldı
    13:17 Antalya'da sahipsiz köpeklerden kaçarken kamyonun altında kalan 9 yaşındaki Mahra Melin Pınar, ölümünün 2. yılında anıldı

    Antalya'da sahipsiz köpeklerden kaçarken kamyonun altında kalarak hayatını kaybeden 9 yaşındaki Mahra Melin Pınar'ın ölümünün 2. yılında mezarı başında anma töreni düzenlendi. Ailesi, arkadaşları ve öğretmenleri, Belek Mahallesi'ndeki mezarlıkta bir araya gelerek Mahra'yı anarak çiçek bıraktı ve dua etti. Baba Murat Pınar, kızının ölümünün üzerinden 2 yıl geçtiğini belirterek duygusal bir konuşma yaptı. Anne Derya Pınar ise kızının mezarında Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti. Mahra'nın arkadaşları ise mezarın başında gözyaşlarına hakim olamadı.

  • Edirne'de Çiftçilere Alternatif Üretim Modeli Geliştiriliyor
    13:16 Edirne'de Çiftçilere Alternatif Üretim Modeli Geliştiriliyor

    Edirne Valiliği himayesinde, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen proje kapsamında, çiftçilere alternatif üretim modeli geliştiriliyor. Lale, sümbül ve nergis gibi çiçek soğanlarının yetiştiriciliği Edirne'de yaygınlaştırılarak tarımsal çeşitlilik artırılacak. Proje, çiftçilere ek gelir sağlamakla kalmayıp aynı zamanda Edirne'nin tarımsal çeşitliliğini ve turizm potansiyelini de artırarak bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, projeleri ve yatırımları artırarak Kocasinan'ı daha ileri noktalara taşıyacak
    13:16 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, projeleri ve yatırımları artırarak Kocasinan'ı daha ileri noktalara taşıyacak

    Kocasinan Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan'ı hak ettiği şekilde daha ileri noktalara taşımak için yoğun gayret sarf ettiklerini belirterek, 'Kocasinan'da yaşamak ayrıcalıklıdır' dedirtene kadar projeleri ve yatırımları artırarak devam edeceklerini söyledi.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi
    13:16 Kayseri Büyükşehir Belediyesi Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi

    Türkiye'nin alanında en kapsamlı engelsiz yaşam merkezlerinden biri olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi, özel ihtiyaçlı bireylerin eğitim ve tedavi ihtiyaçlarına cevap verirken, engelsiz bir gelecek için de hizmet veriyor.

  • Amasya Üniversitesi'nde Müzik Etkileşimli Kitap Okuma Etkinliği Düzenlendi
    13:15 Amasya Üniversitesi'nde Müzik Etkileşimli Kitap Okuma Etkinliği Düzenlendi

    Amasya Üniversitesi Hüseyin Hüsamettin Yasar Merkez Kütüphanesi'nde 60. Kütüphane Haftası dolaysıyla, 'Müzik Etkileşimli Kitap Okuma' etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ali Bilici piyano, Dr. Öğretim Üyesi Burcu Akbulut Bilici ise yan flüt ile katıldı. Etkinlikte kitap okumanın önemi müzikle vurgulanarak, dinleyiciler müzik eşliğinde kitap okudu ve verimli bir okuma ortamı oluşturulması hedeflendi.

  • Yarım Asırlık Bir Aşk Hikayesi: Alzheimer Hastası Eşini Bir An Olsun Yalnız Bırakmıyor
    13:14 Yarım Asırlık Bir Aşk Hikayesi: Alzheimer Hastası Eşini Bir An Olsun Yalnız Bırakmıyor

    Gaziantep'te yaşayan Ahmet Kılavuz, eşi Sabiha Kılavuz'a konulan ileri seviye Alzheimer teşhisi sonrasında onu yalnız bırakmıyor. Çift, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Moral Evi'nde tedavi görerek eski güzel günlerini yeniden yaşıyor.

  • BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yüzde 1,97 Değer Kazandı
    13:13 BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yüzde 1,97 Değer Kazandı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,97 değer kazanarak 8.980,33 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 2,54, holding endeksi yüzde 1,87 değer kazandı. Ulaştırma sektörü yüzde 2,81 ile en çok kazanan, orman kağıt basım ise yüzde 1,15 ile en çok kaybeden sektör oldu. Analistler, küresel pay piyasalarında belirsizliklere rağmen pozitif bir seyir izlendiğini belirtti.


Advertisement