Bahçeli: Erdoğan'ın Seçimlere Girmeye Hakkı Yok - Son Dakika
Güncel

Bahçeli: Erdoğan'ın Seçimlere Girmeye Hakkı Yok

Bahçeli: Erdoğan\'ın Seçimlere Girmeye Hakkı Yok

– mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimine girmeye hakkı olmadığını belirttiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Yasayı hazırlarken milleti her konuda aldattığın gibi burada da aldatmışın.

13.07.2014 00:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimine girmeye hakkı olmadığını belirttiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Yasayı hazırlarken milleti her konuda aldattığın gibi burada da aldatmışın. Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz ediyoruz ve YSK, Başbakan olarak seçimlere girebilir diye karar alıyor. Bu cumhurbaşkanı adayı olan kişi baştan aşağı kendisini yalan üstüne inşa ediyor" dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, her yıl geleneksel olarak Akademililer Birliği tarafından TEM Otoyolu kenarında bulunan Highway Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen iftar programına katıldı. Alışveriş merkezinin girişinde çiçeklerle karşılanan Bahçeli'ye Boluspor forması ve atkısı hediye edildi. Bahçeli, genel başkan yardımcıları Mevlüt Karakaya, Sadir Durmaz ve partililerle birlikte alışveriş merkezini gezdikten sonra iftar programının yapılacağı balo salonuna geçti. Yemek sonrası salonu dolduran yaklaşık 500 kişiye seslenen Bahçeli, PKK'nın Kürdistan kurma hayalinden hiçbir zaman vazgeçmediğini belirterek, "PKK dediğimiz hain örgüt Marksist, Leninist temelli bağımsız bir Kürdistan kurmayı amaçlamıştır. Şimdi çözüm aldatmacası içerisinde gerçeği sorup kimse gerçeğin cevabını da almak istememektedir. PKK denilen lanet örgüt bağımsız bir Kürdistan olma hedefinden vazgeçmiş midir ki, bugünkü şartlarını demokratik açılım ve barış süreci diye milleti aldatıyoruz. Bu hedeften hiç vazgeçilmemiştir. Bunun silahlı propagandası 1984'de Eruh saldırısıyla başlamış, belli bir süre devam ettirilmiş önemli amaçlara ulaşılmış içinde güvenlik güçleri olmak üzere 40 bin kişi şehit edilmiş ve hayatlarını kaybetmişlerdir. Hala bu amacı güdenlerin bugünkü siyasi iktidar gerçekleri görmeden, milletimizle paylaşmadan gizli kapılar arkasında Oslo'dan başlayarak İmralı'ya, İmralı'dan Ankara'ya, Ankara'dan Kandil'e uzanan bir çizgi üzerinde Türkiye'de analar ağlamasın şehitlerimiz olmasın gibi herkesin kabullenebileceği sözlerle PKK'nın silahlı propaganda dönemini tamamlatıp onu siyasallaştırma sürecine çekip önce özerklik, sonra federasyon ve konfederasyon arkasından da dört parçalı büyük Kürdistan'ın ilk adımı olarak Kuzey Kürdistan'ı kurma niyetini saklıyor ve milletimizi hala aldatma ve kandırma içerisinde bulunduruyor" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANINI HALK SEÇMEZSE TÜRKİYE KARANLIK GÜNLERE SÜRÜKLENİR

Küresel güçlerin Cumhurbaşkanlığı seçiminde etkili olmaya çalıştıklarını vurgulayan Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanlığını sadece bu ülkede yaşayanlar değil bi çok ülke ve özellikle de küresel güçler çok araştırarak, yönlendirerek cumhurbaşkanlığı seçiminde etkili olmaya çalışıyor. Bağımsız ve bağlantısız sadece ve sadece millet iradesine dayalı bir yolla cumhurbaşkanını halk tarafından seçtiremediğimiz takdirde Türkiye çok daha karanlık günlere doğru istenildiği zaman acımasızca sürüklenebilir. Öyleyse bu seçimi önemsemeliyiz. Bu seçimde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin şımarmış, güç delisi haline gelmiş ve 'Ben ne yaparsam yapayım halkı her zaman yanıma alır, medya propagandasıyla kendimde olmak üzere istediğimi cumhurbaşkanı yapabilirim' düşüncesiyle cumhurbaşkanının kim olacağını kendi aralarında şekillendirmeden bunu olgunlaştırmaya çalışan bir davranışı da hep beraber takip etmekteyiz. Recep Tayyip Erdoğan mı olacak, Abdullah Gül'mü olacak? Sanki Türkiye'de hiçbir siyasi parti yok, hiçbir vatan evladı yok, Türkiye sanki AK Parti'ye mahkum olmuş, o kadar oy oranına ve Meclis'te 300'ü aşan bir milletvekili sayısına rağmen sanki cumhurbaşkanı için iki tane Adalet ve Kalkınma Parti'sinin yetiştirdiği insan var. Şu'mu olsun bu'mu olsun ile Türkiye'yi meşgul etmekteler. Bu oyunu bozmak lazım. Şimdi televizyonlara çıkmışlar vizyonlarını anlatırken gerçekleri anlatmıyorlar, hep saptırıyorlar. Medya gücüyle milletimizi aldatma süreci devam ediyor."

ERDOĞAN KENDİSİNİ YALAN ÜZERİNE İNŞA EDİYOR

Başbakan Erdoğan'ı sert bir dille eleştiren Bahçeli, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Bu cumhurbaşkanı adayı olan kişi baştan aşağı kendisini yalan üstüne inşa ediyor. Her konuda bu böyle. Cumhurbaşkanlığı seçiminde 'Abdullah Gül'ün önünü açmak bize mi düştü kardeşim' diyerek bir kara propaganda ve nifak yaymaya çalıştılar. Bazı arkadaşlarımız bunu MHP'nin kadro insanlarına doğru yöneltirken kendileri AK Parti ile çok iyi ilişkiler içerisine girdiler. Bu gerçekleri bilmek lazım. Başbakan olarak senin seçimlere girmeye hakkın yok. Yasayı hazırlarken milleti her konuda aldattığın gibi burada da aldatmışın. Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz ediyoruz ve YSK, Başbakan olarak seçimlere girebilir diye karar alıyor. Bu bir haksız rekabet değil mi? Her gün TOKİ ile valiliklerin bir takım faaliyetleriyle halkın huzuruna çıkıp milletin imkanlarını kendi menfaatine kullanan bir şahsiyet olarak cumhurbaşkanlığı seçiminde kendini ortaya koyarken, diğer iki aday üzerindeki bu öldüresiye rekabetten yararlanarak nasıl adaletli bir cumhurbaşkanı adayı olacaksın. Bundan sonra hiç kimse Başbakan Erdoğan dememeli. Çünkü başbakanlık vasfı kalmamıştır. Cumhurbaşkanı Ak Parti adayı demek lazım. Böyle bir adaletsizle seçim olabilir mi?"

TRT'YE SERT ELEŞTİRİ

TRT'nin Başbakan Erdoğan'ın propagandasını yaptığını belirten Bahçeli, "Devletin tüm imkanlarını kullanarak TRT gibi kamuya mal olmuş bir kuruluşun saatlerce Recep Tayyip Erdoğan propagandası yapması adaletsizlik üzerine adaletsizlik geliştirerek bir cumhurbaşkanlığını haksız yere birisine hediye etmek demektir. Yandaş ve yanaşma medya Alo Fatih'ler ile kendine çeki düzen verilmesine ses çıkarmayan bu zavallılar şimdi kalkmışlar vizyondan bahsediyorlar. Vizyonsuz birilerinin vizyonunu anlatması kadar bir alçaklık olamaz. Bu şahsiyeti cumhurbaşkanı olarak seçmek Türkiye üzerinde oynanan iç ve dış odaklı her türlü oyunu, bu şahsiyeti cumhurbaşkanı olarak seçmek iktidarın tüm imkanlarını seviyesizce ve alçakça kullananlara karşı bir cevap vermek için ve Türkiye'de yasaya dayalı, hukuka dayalı, adaletli bir yönetimin oluşmasına imkan vermek için Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanı olmasında yarar görmekteyiz" dedi.

Bahçeli, konuşmasının ardından alışveriş merkezinden ayrıldı. - Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bahçeli: Erdoğan'ın Seçimlere Girmeye Hakkı Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kırşehir İl Genel Meclisi Üyesi Adayları Projelerini Anlattı
    12:05 AK Parti Kırşehir İl Genel Meclisi Üyesi Adayları Projelerini Anlattı

    AK Parti Kırşehir İl Genel Meclisi üyesi adayları, kent merkezinde düzenlenen bir programda projelerini anlattı. AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal, iktidarları süresince köylere hizmet götürdüklerini ve yeni projelerle köylerin gelişimini sürdüreceklerini belirtti. Milletvekili Necmettin Erkan ise Kırşehir'e bir dizi proje ve hizmet kazandırdıklarını söyledi ve gelecek yıllarda daha fazla hizmet getirme yarışında olduklarını vurguladı. İl Genel Meclisi üyesi adayları da projeleri hakkında bilgi verdi.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetiyle bir araya geldi
    12:05 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetiyle bir araya geldi

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetiyle bir araya geldi. Kabulde, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake'in de yer aldığı belirtildi.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Aile Dostunun Ölüm Haberini Alarak Tokat Programlarını İptal Etti
    12:03 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Aile Dostunun Ölüm Haberini Alarak Tokat Programlarını İptal Etti

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tokat'ta bir dizi temaslarda bulunmak üzere iken, AK Parti Ankara Gölbaşı İlçe Başkanı olan aile dostunun ölüm haberini alarak programlarını yarıda keserek Ankara'ya hareket etti. Bakan Tekin, öğrencilere çanta hediye etti ve öğretmenler ile bir araya geldiği ziyaretlerini iptal ederek özel aracıyla Ankara'ya döndü. Aile dostu olan AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın beyin kanaması sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

  • İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu 71 Filistinli daha hayatını kaybetti
    12:01 İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu 71 Filistinli daha hayatını kaybetti

    İsrail'in son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 71 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesi ile 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybı 32 bin 623'e yükseldi. İsrail'in saldırılarına öldürülen gazeteci sayısı ise 137 oldu.

  • Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsveç'te düzenlenecek barış zirvesine katılım şartlarını açıkladı
    12:01 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsveç'te düzenlenecek barış zirvesine katılım şartlarını açıkladı

    Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsveç'te düzenlenmesi planlanan barış zirvesinin Rusya'nın katılımı olmadan ve bazı temelleri değiştirilmeden başarılı olamayacağını belirtti. Lavrov, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'in 'barış formülü' temelinde müzakere yapmaya hazır olduklarını ancak bazı kabul edilemez kavramlara dayanan Ukrayna'nın barış planının anlamsız olduğunu ifade etti.

  • Edirne'de gümrük kaçağı elektronik eşyalar ele geçirildi
    12:01 Edirne'de gümrük kaçağı elektronik eşyalar ele geçirildi

    Edirne'de yapılan bir aramada, gümrük kaçağı 17 oyun konsolu ve 2 robot süpürge ele geçirildi. Sürücü hakkında adli tahkikat başlatıldı. Ayrıca, çalınan motosiklet polis uygulamasında yakalandı. Keşan'da ise ziynet eşyası çalınan kişi polise başvurdu ve uyuşturucu hap ele geçirildi.

  • DSİ, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli'de tarım arazilerini sulamaya kavuşturacak
    12:01 DSİ, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli'de tarım arazilerini sulamaya kavuşturacak

    Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli ilçesinde 247 bin 500 dekar tarım arazisinin borulu şebeke sulamaya kavuşacağını bildirdi. Proje sayesinde yaklaşık 25 bin kişiye istihdam olanağı ile yıllık 635 milyon lira gelir artışı sağlanacak.

  • Beyşehir Gölü hayalet ağlardan temizleniyor
    11:59 Beyşehir Gölü hayalet ağlardan temizleniyor

    Türkiye'nin önemli tatlı su balığı üretim merkezlerinden Beyşehir Gölü, yürütülen çalışmalarla hayalet ağlardan da temizleniyor. Gölde yapılan denetimlerle terk edilmiş veya bırakılmış olan hayalet ağlar temizlenerek göl zemininin kirletilmesi ve kaçak avcılığın önüne geçilmeye çalışılıyor. Ayrıca, göldeki su ürünleri çeşitliliğini artırmak amacıyla balıklandırma çalışmaları da sürdürülüyor.

  • Elazığ'da Kız Meslek Lisesi Öğrencileri Beslenme Desteği Projesiyle Anaokulu Öğrencilerine Hizmet Veriyor
    11:59 Elazığ'da Kız Meslek Lisesi Öğrencileri Beslenme Desteği Projesiyle Anaokulu Öğrencilerine Hizmet Veriyor

    Elazığ'da bulunan kız meslek lisesi öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Beslenme Desteği Projesi kapsamında 1400 anaokulu öğrencisine günlük kahvaltı ve yemek hizmeti sunuyor. Öğrenciler, alan şefi ve usta öğreticilerin eşliğinde, hijyenik ortamda hazırlanan yemekleri okullara ulaştırarak mesleki becerilerini geliştiriyor. Proje sayesinde öğrenciler, hem eğitim harçlıklarını çıkarıyor hem de mesleki açıdan daha donanımlı hale geliyor. Ayrıca, projenin hijyen açısından gerekli tüm kontrolleri yapılarak sağlıklı besinlerin sunulduğu belirtiliyor.


Advertisement