Bahçeli'den Kürtlere "Oy Kullanın" Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Bahçeli'den Kürtlere "Oy Kullanın" Çağrısı

MHP Lideri Bahçeli "Türk Milletine Tarihi Görev Çağrısı" başlıklı konuşmasının CD'sinde Kürt vatandaşlara çağrı yaparak İhsanoğlu'na destek vermelerini istedi.

23.07.2014 12:07  Güncelleme: 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanı seçimi ve Türkiye'nin geleceğine ilişkin görüş ve önerilerinin yer aldığı "Türk Milletine Tarihi Görev Çağrısı" başlıklı konuşmasının CD'sini ve metnini, siyasi partilere, sivil toplum örgütlerine, parti teşkilatına, televizyon ve gazetelerin genel yayın yönetmenlerine gönderdi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçimine ilişkin Bahçeli'nin yaptığı değerlendirmeler, stüdyo ortamında kayda geçirilerek CD'ye aktarıldı ve metne döküldü. Bahçeli'nin bu konuşmasının videosunun yer aldığı CD ile metin, AK Parti ve HDP dışındaki siyasi partilere, sivil toplum örgütlerine, MHP'nin il ve ilçe teşkilatlarına, televizyon ve gazetelerin genel yayın yönetmenlerine gönderdi.

"CUMHURİYET TARİHİNİN EN ACIMASIZ ZULMÜ"

"Türk Milletine Tarihi Görev Çağrısı" başlığıyla gönderilen konuşmaya göre Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ağır tehditlerle boğuştuğunu belirterek, kardeşlik bağlarının baskı, şantaj ve hasmane muamelelerle yüz yüze olduğunu ifade etti. Milli kimliğin "bölücü ve yıkıcıların ortaklaşa tertip ettikleri linç kampanyasıyla karşı karşıya olduğunu" öne süren Bahçeli, "Türkiyemiz, 91 yıllık cumhuriyet tarihinin en acımasız zulmü, en kesif saldırısı, en vicdansız yönetimiyle yoğun bakıma alınmak ve bitkisel hayata girmek üzeredir. Türkiye Cumhuriyeti ülkesi ve milletiyle bölünmenin eşiğinde, emperyalist komplo ve koronun kıskacındadır" görüşünü savundu.

"TEHLİKELER ÇOK CİDDİ"

AK Parti ile geçen son 12 yılda vatandaşların "bezgin, yılgın ve yorgun düştüğünü" iddia eden Bahçeli, şöyle devam etti: "Türkiye'nin acınası ve hepimizi kaygılandıran kötü gidişatına tarafsız kalma, sessiz durma imkan ve ihtimali yoktur. Bundan sonra 'ya zillet ya izzet' kazanacaktır. Bundan sonra 'ya yurdum ya yokum' arasında seçim yapılacaktır. Bundan sonra 'ya rezalet ya da adalet' tam hakimiyet kuracaktır. Şu günkü ortam ve süreçte, günü ve vaziyeti kurtarma namına kenara çekilip olan biteni uzaktan izleme ataleti veya suya sabuna dokunmadan, risk almadan gelişmeleri kendi haline bırakma acizliği tehlikeleri daha da katlayacaktır. Mensubiyetinden iftihar ettiğimiz aziz milletimize çok açık çağrımız, vatanına, bayrağına, kimliğine, tarihine, geçmişine ve geleceğine sahip çıkması yönündedir. Çağrımız, milli ve üniter devlet yapımıza, toprak bütünlüğümüze, milli birliğimize destek verilmesidir. Çağrımız, ahlakın, hukukun, vicdanın, dürüstlüğün, huzur ve kardeşliğin yanında toplanılmasıdır. Boşa geçecek bir günümüz bile yoktur. Tehlikeler çok ciddi, tehditler çok yakındır. Türkiye'nin meseleleri, kaldırılamayacak derecede fazlalaşmıştır. Deyim yerindeyse Türkiye düşmanları ikinci defa Polatlı'ya kadar gelmiş, milli bünyeyi ele geçirmek, milli varlıkları gasp etmek maksadıyla AKP'yle ihanet sedirine yerleşmişlerdir. AKP'nin Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan zıvanadan çıkmakla kalmamış; akıl, gönül, kalp ve milli değerlerle arasını tamamıyla açmış, bölücü çevrelerin, küresel mihrakların kuryesi, kutup başı ve iktidardaki adamı olarak sivrilmiştir."

"ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI OLURSA.."

Cumhurbaşkanı seçimi öncesi milletin her ferdinin "hassas, objektif, içten, herhangi bir telkin ve algı operasyonlarına kapılmadan bir iç muhasebe yapması" gerektiğini ifade eden Bahçeli, şunları söyledi: "Zaman ideolojik kalıplarla, inat ve siyasi dürtülerle hareket etme zamanı değildir. Zaman duygusal yaklaşımlara ve yandaş tercihlere teslim olma zamanı da değildir. Vicdanlı ve namuslu her vatandaşım, Türkiye'nin milli ve tarihi haklarını korumakla, gözetmekle ve yarınlara taşımakla mükellef olduğunun bilincinde olmalıdır. Aday Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması halinde Cumhuriyet ölümcül yara alacak, Türk tarihi makas değiştirecek, millet bölücülüğün kafesine hapsedilecektir. Aday Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması, Sevr taraftarlarının 94 yıl sonra Çankaya çıkması demektir. Aday Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması, İzmir'de denize dökülenlerin hesap sormak üzere tekrar ayağa kalkması, Çanakkale'de püskürtülenlerin bir kez daha şanslarını denemeleri demektir. Ve aday Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması, PKK'nın, HDP'nin, Türkmen katillerinin, Müslüman canına kast edenlerin, Türk hasımlarının, Barzani'nin, IŞİD'in, BOP'un, Haçlı emellerinin, El-Kaide'nin, Boko Haram'ın, Taliban'ın, yolsuzluk çetelerinin Çankaya'yı mesken tutması anlamına gelecektir. Türk milleti, böyle bir bozguna elbette izin vermemelidir, inancım odur ki vermeyecektir."

"49 VATANDAŞIMIZ 10 AĞUSTOS ÖNCESİ SERBEST KALACAK"

Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyanın kan ve kavgaya havale edildiğini öne süren Bahçeli, Ortadoğu'da insanlığın kaybolduğunu, vicdanın rafa kalktığını, uzlaşma, barış ve kardeşliğin kaybettiğini bildirdi. Başbakan Erdoğan nedeniyle Türkiye'nin bölgesinde yapayalnız hale düştüğünü iddia eden Bahçeli, şu değerlendirmeyi yaptı: "Aday Erdoğan ve hükümeti, terör örgütlerinin yanında saf tutmuş, insan kafası kesen, insan eti yiyen yamyamlarla aynı kareye girmiş, ihtiyaçlarını karşılamıştır. IŞİD'in Musul'daki Türk Başkonsolosluğunu basarak 49 vatandaşımızı tutsak almasını sineye çekmiş, korkakça hareket etmiştir. Türkmen kentlerini yok eden, camileri, türbeleri yıkan, yakan ve taş üstünde taş bırakmayan IŞİD'e 'inanıyorsanız, Müslümansanız' diye yalvaran Erdoğan, şahsiyetini teröristlerin seviyesine indirmiş, Türkiye'nin haysiyetiyle oynamıştır. Şu an, Musul Nova Otel'de tutulan 49 vatandaşımız, muhtemelen 10 Ağustos öncesi serbest bırakılacak ve aday Erdoğan, cumhurbaşkanı seçimine sayılı günler kala yeni bir yapay kahramanlık hikayesiyle takdim edilecektir."

"KÜRT KÖKENLİ KARDEŞLERİM SANDIĞA GİTMELİ"

Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkmasının Abdullah Öcalan'ı mutlu edeceğini ileri süren Bahçeli, "Aziz milletim bilmelidir ki sözde Kürt sorunu ve Türkiyelilik, bölücülüğün saklandığı kılıftır. Lozan'ın delinmesi, kuruluş ilkelerinin imhası, milli yemin ve ülkülerin çiğnenmesi için PKK taleplerinin demokrasi ve özgürlük paravanına gizlenmesi gerekli ve şart görülmüştür" görüşünü dile getirdi. Kürt kökenli vatandaşların oyuna gelmemesi gerektiğini anlatan Bahçeli, şu ifadeleri kullandı: "Kürt kökenli kardeşlerim, tarihi bir görevin arifesindedir. Kan tüccarlarına haddini bildirmek için bütün Kürt kökenli kardeşlerim sandığa gitmeli, nimet bildikleri, aziz kabul ettikleri, değer verdikleri, ekmek gibi gördükleri Türkiye için oy kullanmalıdırlar. Ne Erbil ne Washington ne Brüksel ne İmralı ne Kandil ne HDP ne de Erdoğan, Kürt kökenli kardeşlerimizi bizim kadar sevemeyecek, bizim kadar bağrına basamayacaktır. Yüzyılların mirasını, yüzyıllar içinde kemikleşmiş kardeşlik hissiyatını kimse bozamayacaktır. Kürt kökenli kardeşlerim Türkiye'nin tökezlemesini bekleyen kalleş unsurların, casusların, ajanların ve kiralık maşaların oyunlarını bozmalıdır."

"ÇAĞRIMIZ 77 MİLYONUN TÜMÜNEDİR"

Bahçeli, 29 Ekim 1923'ün "yeni Türkiye'nin miladı" olduğunu belirterek şunları kaydetti: "Bu eskimeyecek yeniyi, PKK'nın adamı olan aday Erdoğan ve çıkar çeteleri, değiştiremeyecektir. Milletimizin bütünüyle benimsediği ortak değerlerin adı ve tanımı olan mahşeri vicdan, aday Erdoğan'ı hezeyanlarıyla, hakaretleriyle, hain hayal ve hedefleriyle sandığa gömecektir. Milli dayanışma ve teşkilatlanmanın 10 Ağustos'u güneş gibi aydınlatacağına güveniyor, Türk milletinin çağrımıza kulak vereceğine yürekten inanıyorum. Türk milleti, cumhurbaşkanı seçiminde 1919 ruhuyla hareket edecek, pisliği, kirliliği gül suyuyla yıkarcasına temizleyip Türkiye'yi sahipsiz bırakmayacaktır. Washington imalatı, düne kadar Pensilvanya hafiyesi ve hayranı, peşmerge kuklası, Kandil oyuncacağı olan AKP'nin cumhurbaşkanı adayı Erdoğan 10 Ağustos'ta milli iradeyle kızağa çekilmelidir. Çağrımız, milletimizin her ferdinedir. Çağrımız, 77 milyonun tümünedir. Çağrımız, kalbi vatan aşkıyla atan, gönlü bayrak sevdasıyla yanıp tutuşan herkesedir. Çağrımız, güzel ülkemin güzel insanlarınadır. Çağrımız, Türk siyasetinin güzide partilerine, sivil toplum kuruluşlarına, ekonomik ve sosyal hayatın saygın temsilcilerinedir. Geçmişte nasıl başarmışsak, geçmişte nasıl kötülüğü ve kötü niyetlileri def etmişsek yine yaparız, yine başarırız. Türk milleti, isterse Türkiyemiz tüm yüklerinden, tüm engellerinden, tüm bağlarından kurtulacaktır. Var olmak, tam bağımsız şekilde, ekonomik refahı, toplumsal dengeyi ve sosyal barışı temin ederek büyük ve kudretli ülke haline gelebilmek için aramızda yeşeren ayrık otlarının kökünü kurutmalıyız. Hep birlikte Türkiye'de buluşmalıyız. Hep beraber, Türk milletinin muazzam varlığında kucaklaşmalıyız. 10 Ağustos bunun için tarihi fırsattır. Her zaman olduğu gibi söz ve karar egemenliğin yegane sahibi aziz milletimizindir."

Bahçeli\'den Kürtlere "Oy Kullanın" Çağrısı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bahçeli'den Kürtlere 'Oy Kullanın' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (93)

  • HADİ: Kurban olun RTE ye. . . ne kadar uğraşırsanız uğraşın. . . . sen de gitcen artık bahçeli bitirdin partini 20 20 Yanıtla
  • mardinli: sana oy vereceğime allah belamı versin bundan daha büyüğü varmı yüzsüz ırkçı insan sen bizden nasılda oy istersin 24 10 Yanıtla
  • vanlı Mazlum: Bende bir Kürt olarak bu adamı kutluyorum. Mhp nin başında başka biri olsaydı çok kötü şeyler olabilirdi. Bu adam Ülkücü gençlerini sokağa dökmeyip, sükunet içerisinde tutmayı başarmıştır. 13 20 Yanıtla Vanlı Mazlum: Terörsüz be nesiz. Marketleri yağmalayyın , sağa sola taş atın , ortalığı yıkın dökün sonra bizde hiç sorun yok hep polis yapi. 0 0 AK: her bahsına girerim sen vanlı falan değilsın her biji AKP 0 0 vanlı mazlum: Gardaş siz hepiniz Hakkariden Şırnaktan Batman ve Sirtten gelmediniz mi Van'a ? 10 yıl öncesine kadar Van'da Apo nun bahsi geçmezdi. Şimdi Van beni bağrından mı kovacak. Medeniyet sahibi olun ve yerleştiğiniz şehirlerin insanlarına saygınız olsun. . Yoksa kimin kim defedeceği belli olmaz 0 0
  • tolaz: yorum yazmaya bile deymezsin bahçeli kürtler oyunu deil kılını bile vermez sana boşa salya akıtma 18 13 Yanıtla
  • ZURNA: TAMAM EMRİN OLUR BAHÇELİ. . SELAHADDİN DEMİRTAŞA OY VERMEKTEN VAZGEÇTİM. . EKMELE OY VERİCEM. . :)))) OLUM BİZİM İÇİN EKMEL, ERDOĞAN VEYA BAHÇELİ HEPİNİZ AYNI TAS AYNI HAMAMSINIZ. . . 13 17 Yanıtla
  • ASİ ŞIRNAK LI: EVET SANDIĞA GİDECEZ AMA SUNU BİL Kİ KURTLERİN TEK OYUNU ALAMAZSIN BIZ KURTLER OYUMUZU SAYIN SELAHHATTİN DEMIRTAŞ A VERIRIZ 16 14 Yanıtla
  • batmanlı: Sana Oy Vereceğime Kendimi 2O Ci Kattan Atarım . Zaten Kürtlerin En Sevmediği Parti mhp ve Sen. Oylar SELAHATTİN DEMİRTAŞA 14 15 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Isparta'da Narkotik Operasyonunda 56 Şüpheliye Adli İşlem
    17:56 Isparta'da Narkotik Operasyonunda 56 Şüpheliye Adli İşlem

    Isparta'da Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından gerçekleştirilen 'Narkoçelik' operasyonunda 56 şüpheliye adli işlem yapıldı. Operasyon sonucunda 8 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyon kapsamında bin 652 kullanımlık muhtelif uyuşturucu veya uyarıcı madde ele geçirildi.

  • Türkiye'nin BM Viyana Daimi Temsilciliği tarafından Uluslararası Sıfır Atık Günü programı düzenlendi
    17:56 Türkiye'nin BM Viyana Daimi Temsilciliği tarafından Uluslararası Sıfır Atık Günü programı düzenlendi

    Avusturya'daki BM Viyana Ofisi'nde, Türkiye'nin BM Viyana Daimi Temsilciliğinin girişimiyle 'Uluslararası Sıfır Atık Günü' dolayısıyla program düzenlendi. Programa, sıfır atık konusunun farklı boyutları ele alındı ve Emine Erdoğan'ın video mesajı paylaşıldı. Türkiye'deki sıfır atık projesi hakkında sunum yapıldı ve AB, Sudan ve Brezilya daimi temsilcileri de katıldı.

  • Ahmet Davutoğlu Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    17:53 Ahmet Davutoğlu Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü. Davutoğlu, çeşitli temaslarda bulunduğu kentte, seçim otobüsünden vatandaşları selamladı. 1 Nisan'dan itibaren Türkiye'nin siyasi haritasının yeniden şekilleneceğini savunan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, milli iradeyi milli beka sorunu olarak görmek demokrasiyi anlamamaktır dedi.

  • Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı
    17:53 Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı

    Ruanda'nın başkenti Kigali'de toplu taşımacılığın yenilenmesini sağlayan Çin yapımı elektrikli otobüsler, çevre dostu ve konforlu sürüş deneyimi sağlayarak bölge halkının kalbini kazandı. Kenya merkezli BasiGo şirketi, Ruanda'da bu elektrikli otobüslerin popülerliğinin artmasıyla siparişlerde büyük artış yaşadı. Şirket, önümüzdeki 12 ay içinde 100 otobüs, iki yıl içinde ise 200 otobüs çıkarmayı hedefliyor.

  • Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi
    17:53 Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi

    Kayseri'de otomobilin tıra çarptığı ve Wushu Kung Fu Avrupa şampiyonu Buket Kaya'nın hayatını kaybettiği kazada tutuklanan sürücü tahliye oldu. Kazada hayatını kaybeden Kaya'nın önce otomobili sürdüğü ancak daha sonra kendini kötü hissettiği için şoför koltuğuna başkasının oturduğu ortaya çıktı.

  • Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarına devam ediyor
    17:53 Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarına devam ediyor

    Bursaspor, TFF 2. Lig'in 33. haftasında deplasmanda konuk olacağı Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarını sürdürdü. Yeşil-beyazlı futbolcuların hırslı görüntüsü dikkat çekti.

  • AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp, Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü'ne katıldı
    17:52 AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp, Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü'ne katıldı

    AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, Odunpazarı Belediye Başkan adayı Özkan Alp ve partililerle birlikte Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü gerçekleştirdi. Hatipoğlu, Han ilçesinde vatandaşlarla buluştu ve daha sonra 71 Evler Mahallesi'nde yürüyüşe katıldı. Yürüyüş sırasında Hatipoğlu, kentimizin tamamında yapacakları zafer turunun bir provası olduğunu belirterek, Eskişehir'i kalkındırmak için çıktıkları yolda desteklerini esirgemeyen tüm hemşehrilerine teşekkür etti.

  • İskenderun'da evde 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, şüpheli gözaltına alındı
    17:51 İskenderun'da evde 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, şüpheli gözaltına alındı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, evinde 4 ruhsatsız tabanca ele geçirilen şüpheli gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheli O.B'nin ikametinde arama yaptı. Adresteki incelemede 4 ruhsatsız tabanca ve 23 fişek bulundu. Gözaltına alınan zanlı, emniyete götürüldü.

  • Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçi toprağa verildi
    17:51 Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçi toprağa verildi

    Trabzon'un Hayrat ilçesinde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçilerden biri olan Mehmet Sultan Allahverdi, memleketi Rize'nin İyidere ilçesinde defnedildi.


Advertisement