Bahçeli'den Davutoğlu'nun Tunceli Ziyaretine Sert Tepki - Son Dakika
Güncel

Bahçeli'den Davutoğlu'nun Tunceli Ziyaretine Sert Tepki

Başbakan Davutoğlu'nun Tunceli ziyaretini sert sözlerle eleştiren MHP Lideri Bahçeli "Davutoğlu, PKK'dan ve Öcalan canisinden ne zaman özür dileyecektir?" dedi.

24.11.2014 21:31  Güncelleme: 21:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Dün Tunceli'ye giderek terörist Rıza ve çetesinden özür dilemenin erdem olduğunu ifade eden Davutoğlu, PKK'dan ve Öcalan canisinden ne zaman özür dileyecektir? Geçmişin karanlık isimleri bir bir övülmektedir. Ancak öğretmenlerimizi kimlerin, hangi kansızların şehit ettiğini konuşan, kendisine mesele yapan yoktur" dedi.

"ÖĞRETMENLERİ SENEDE BİR ANMAK DOĞRU DEĞİL"

Bahçeli, Öğretmenler günü dolayısıyla parti genel merkezinde "Çözüm Süreci Şehitleri: Öğretmenlerimiz" adıyla düzenlenen törene katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan programda konuşan Bahçeli, öğretmenliği senede bir gün anmanın doğru olmadığını vurguladı.Bahçeli, öğretmenlerin aydınlanmış akılların mimarı olduğunu belirterek, "Bilgiye ve öğrenmeye aç zihinlerin mihrabıdır. Terbiye olmuş gönüllerin mihmandarıdır. Cehaletin demir perdesini kıran mizaçtır. Bir harf öğrenmeye duyulan minnettarlıktır. Eğitim ve öğretimin mihenk taşı, kendini bilmenin, gelmişi ve geçmişi tanımanın misyonudur" görüşünü bildirdi.

Eğitimdeki aksaklıkların ve öğretmenlerdeki bunalımların sosyal, ekonomik ve siyasal zeminde gecikmeksizin yankı bulacağına işaret eden Bahçeli, bugün yaşanan travmaların, kriz ve kargaşanın geri planında eğitim ve öğretimdeki açmazların belirleyici olduğunu savundu.

"ÖFKELERİNİ BİLEYE BİLEYE BU NOKTAYA GELDİLER"

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğitim sistemindeki zafiyetler öyle noktaya gelmiştir ki hainler arka arkaya üremiş, milli ve manevi değerleri istismar eden defolu yüzler anormal ölçüde çoğalmıştır. Müşterek doğrularımızı reddeden, milli kimliğimizi tahrip eden, tarihi ve kültürel kazanımlarımızı hazmetme zorlukları çeken güruh, yıllar içinde kinlerini büyüte büyüte, öfkelerini bileye bileye bu noktaya gelmiştir. Bir yanda 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sözünden gurur duyan bizler, diğer yanda bundan ürken ve rahatsız olan iktidardaki bozuk kafalar aynı eğitim sistemden süzülerek çıkmıştır."

"HANGİ BİRİSİNİ SÖYLEYEYİM"

Bahçeli, bugüne kadar, PKK'nın saldırılarında hayatını kaybedenlerin sadece güvenlik güçlerinden oluşmadığını belirterek, "Zor şartlar altında öğrencilerine bir kelime öğretebilmek için çırpınırken PKK saldırılarında hayatını kaybeden yüzlerce öğretmenimiz hala kalbimizde, hala aklımızdadır ve bugünkü toplantımız onların aziz anısına düzenlenmiştir. Görevi başındayken kaybettiğimiz öğretmenlerimizin acısı henüz dinmiş değildir. Hangi birisini söyleyelim, hangi birisinin isminden bahsedelim" diye konuştu.-

DAVUTOĞLU'NUN ZİYARETİNE SERT TEPKİ

"Şehit edilen öğretmenlerimizin hesabını kim verecek"-1987 yılından itibaren şehit edilen bazı öğretmenlerin adını anan Bahçeli, bütün şehitlere Allah'tan rahmet diledi.Bahçeli, kadın erkek, genç yaşlı demeden insanları katledenlerle pazarlık masalarına oturulmasının en başta şehitlere vefasızlık ve saygısızlık olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti: "Yüzlerce öğretmenimize kıyan alçaklar bugün sütten çıkmış ak kaşıktır. Tüm infazların emrini veren cani başına, İmralı Adası'nda sekreterya hizmeti sunulması ayrı bir zulmet, apayrı bir alçalmadır. PKK'nın hatırını kırmamak, bir dediğini iki etmemek için olağanüstü çaba harcayan hükümet, masum öğretmenlerimizi ne olarak görmektedir? Başbakan bize cevap versin: şehit edilen öğretmenlerimizin hesabını kim verecek, dökülen gözyaşlarını, katlanılan acıları kimler telafi edecektir? Dün Tunceli'ye giderek terörist Rıza ve çetesinden özür dilemenin erdem olduğunu ifade eden Davutoğlu, PKK'dan ve Öcalan canisinden ne zaman özür dileyecektir? Nasıl olsa özür dileme furyası modadır, hainlerden özür dilemek için AKP kuyruğa girmiştir. Geçmişin karanlık isimleri birbir övülmektedir. Ancak öğretmenlerimizi kimlerin, hangi kansızların şehit ettiğini konuşan, kendisine mesele yapan yoktur. Başbakan Davutoğlu yüreği varsa cevap vermelidir: Öğretmenlerimizin yanında, vatana bağlılığı, millete sadakati vazeden sayısız din görevlisinin PKK tarafından katledilmesinin hesabını kim verecektir?"

Bahçeli\'den Davutoğlu\'nun Tunceli Ziyaretine Sert Tepki
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bahçeli'den Davutoğlu'nun Tunceli Ziyaretine Sert Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • Amed: Bu adamin miladi doldu. Sepetleyin 7 20 Yanıtla
  • Ne mutlu insanım diyene: Herşeyden önemlisi artık şehit cenazesi,gerilla cenazesi olmaması az insan olalımda güzel şeyler yapmaya çalışanlara engel olmayalım. 11 16 Yanıtla
  • Amed: Boş konuşan tayfası adam ne yapsın . Kafada bir şey yok ki kendince konuşuyor işte zavallı ???? 13 13 Yanıtla
  • iso 14: Bu toprakları bölmek isteyen, devlete haince, kahbece isyan edenler şimdi el üstünde tutuluyor yazık şehitlerimize, yuh olsun böyle Özüre... 14 12 Yanıtla
  • HADİ ORDAN BAHÇELİ: MİLLİYETÇİYİM MİLLETİM DİYORSUNDA HANGİ MİLLETTEN BAHSEDİYORSUN BE BAHÇELİ TÜRKEŞTEN SONRA MHP SİYASİ PARTİ AYAĞI ALTINDA OCAKLARDA ÇETE VE MAFYA YETİŞTİRİR OLDUNUZ ÇEK SENET TAHSİLAT SİLAH KAVGA BASKIN BUNLAR MHP OCAKLARINDAN ÇIKMADIMI ÇOĞU SANATÇI ONDAN KORKTUM BUNDAN TIRSTIM MHP DEN YARDIM İSTEDİM DEMEDİMİ BU ÜLKEDE ADELETİ EMNİYETİ KENARA ATIP KENDİNİZ PARA KARŞILIĞI ZENGİNLERE FEDAİLİK YAPMADINIZMI SİZ ÜLKE YÖNETEMEZSİNİZ MİLLETE LİDERLİK EDEMEZSİNİZ SİZ MİLLETİ EZENLERSİNİZ GARİBANI EZENSİNİZ 12 10 Yanıtla
  • sinan cem: bahceli ve bu kafayı taşıyan tüm ırkcılara ; sizin bu kafanız tedavülden kalkalı cok oldu. oturun düşünün bir an önce kendinize bir care bulunuz yoksa biteceksiniz haberiniz olsun. . 14 8 Yanıtla
  • ......: Sayin Bahçeli bırakın bu ayakları Öcalanın idam cezasından kurtarmak için idamı kaldıran siz değilmiydiniz ne yaptınız bu ülkeye nerde bir çakılı taşınız var dikili bir ağacınız sivri burun ayakkabı giyerek bıyıkları aşağı salarak vatansever olunmuyor ey Bahçeli 15 5 Yanıtla
  • tax: Akp yi bu duruma bastan sen getirmedinmi milletle birsey gecmeyin be insanlari bukadarmi balik beyinli saniyorsun mhp yi birakta parti kimligini bulsun. 9 10 Yanıtla
  • ŞERİF: SEVİN SEVMEYİN AMA DEVLET BAHÇELİ DOĞRU SÖYLÜYOR 11 8 Yanıtla
  • Ersin: Bu ülkenin en büyük Kürt partisi AKP dir iddia ile söylüyorum hdp nin hayal bile edemeyeceği şeyleri yapıyor bu tempo ile 5 yıla kalmaz ülke bölünür hdp de şaşkın önce afalladılar sonra baktılar bir daha böyle fırsat ele geçmez dediler istedikce istiyorlar onlar istemekten yoruldu AKP vermekten yorulmadı AKP de kilit pozisyonlara bakın tamamı Kürt ama görebilene 12 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Trabzon'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kadıralak Yaylası'nda doğa gezisi düzenlendi
    16:49 Trabzon'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kadıralak Yaylası'nda doğa gezisi düzenlendi

    Trabzon'da faaliyet gösteren doğa ve spor dernekleri üyeleri, Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kadıralak Yaylası'na doğa gezisi düzenledi. Yaylada yürüyüş yapan katılımcılar, fotoğraf çekti. Tonya Kaymakamı Adem Eser, yaylanın tanıtımını yapmaya çalıştıklarını belirtirken, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan ise turizmin ekonominin büyük bir kısmını oluşturduğunu vurguladı.

  • Fatih'te Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze Saldırılarını Protesto Etti
    16:48 Fatih'te Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze Saldırılarını Protesto Etti

    Fatih'te bir araya gelen sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için "sessiz yürüyüş" gerçekleştirdi.

  • Kastamonu'da Fırtına Sebebiyle Binaların Çatıları Uçtu
    16:46 Kastamonu'da Fırtına Sebebiyle Binaların Çatıları Uçtu

    Kastamonu'da etkili olan fırtına sebebiyle bazı binaların çatıları uçtu. Bir binanın çatısının uçma anı ise vatandaşlar tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

  • Uşak'ta Fırtına: Ev ve Ahırların Çatısı Zarar Gördü
    16:43 Uşak'ta Fırtına: Ev ve Ahırların Çatısı Zarar Gördü

    Uşak'ta sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına nedeniyle Sivaslı ilçesi Cinoğlu köyü ile merkeze bağlı Fakılı köyünde evlerin çatısı uçtu. Eşme ilçesi Elvanlar Mahallesi'nde iki ahırın çatısı ile Banaz ilçesi Ulupınar köyünde de bir evin çatısı fırtına nedeniyle zarar gördü. Olaylarda can kaybı ya da yaralanma olmadığı belirtildi.

  • Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu
    16:39 Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu

    Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında Bandırmaspor ile Tuzlaspor arasında oynanan maçın ardından iki takımın teknik direktörleri basın toplantısında konuştu. Bandırmaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, hedeflerinden sapmadıklarını ve süper lige çıkmak istediklerini belirtirken, Tuzlaspor Kaleci Antrenörü Mazhar Sevgi ise oyuncularının iyi mücadele ettiğini ve daha fazla gol atabileceklerini ifade etti.

  • Denizli'de 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da kar etkili oldu
    16:38 Denizli'de 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da kar etkili oldu

    Denizli Kayak Merkezi'nin bulunduğu Tavas ilçesine bağlı Nikfer Mahallesi'ndeki 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da öğle saatlerinde kar yağışı başladı. Karla birlikte Bozdağ beyaza büründü ve bazı vatandaşlar kar görmek için bölgeye gelerek fotoğraf çektirdi.


Advertisement