Bahçeli: 127 Şedimizin Kanı AKP'nin Alnına Yapışmıştır - Son Dakika
Güncel

Bahçeli: 127 Şedimizin Kanı AKP'nin Alnına Yapışmıştır

Düzenlediği basın toplantısında hükümete ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert eleştiriler yönelten MHP Lideri, "127 şehidimizin kanı AKP'nin alnına yapışmıştır" dedi.

15.09.2015 14:13  Güncelleme: 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Lideri Devlet Bahçeli düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Hükümete ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sert ifadeler kullanan Bahçeli, "7 Haziran'dan bu yana, 71'i asker, 53'ü polis, 3'ü de korucu olmak üzere 127 şehidimizin kanı AKP'nin alnına yapışmıştır." dedi.

Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç'ı da hedef alan Bahçeli, "Bülent Arınç'ın koalisyon hükümeti teşkilinin engellenmesini kendi partisine faturalandırması ibretlik bir itiraftır. 'Sayın Öcalan demeyi ve PKK bayrakları açmayı suç olmaktan çıkardık' beyanatıyla, suçüstü yakalanan Arınç, şimdi eleştiri okları yöneltmekle, sorumluluktan sıyrılacağını mı zannetmektedir?" şeklinde konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları;

"Bir vincin hacı adaylarının üzerine devrilmesi sonucunda 107 kişinin vefat ettiği açıklanmıştır. Bizleri derinden üzen kazada 8 vatandaşımızın hayatını kaybettiği anlaşılmaktadır. Hayatlarını kaybeden din kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Ayrıca İsrail'in Mescid-i Aksa'ya düzenlediği saldırılarını kınadığımı belirtmek istiyorum.

"ALACAKARANLIK BİR DÖNEMDEYİZ"

Bugün karmaşık olayların çekim ve tesir alanındayız. Bugün milli birlik ve bütünlüğümüzün iç ve dış faaliyetlerle çevrelendiği, alacakaranlık bir dönemdeyiz. Artık inandırıcılığı buharlaşmış mesajlara yer ve ihtiyaç yoktur. Klişelerle sloganlarla şablon ve fuzuli ifadelerle gidilecek bir yer olmadığı gibi vakit kaybına da tahammül kalmamıştır. Türkiye'nin toplumsal huzuru baltalanmaktadır.

Dayanak ve kaynağı belli olan terörizm illeti milli varlığımız üzerinde oynanan oyunlar tertip etmekte, operasyonlar düzenlemektedir. Hükümet ise buna teşne olmakla kalmayıp meselenin vahametini anlamakta anormal zorluklar çekmektedir. PKK kurtarılmış bölge peşine düşmüşken, hükümet buna omuz vermiş, ön açmıştır. Cizre, Yüksekova, Nusaybin gibi ilçelerimizde yıllarına ağır ihmaliyle kanton teşebbüsü görürken hükümet uyumuş veya önemsememiştir. PKK hendekler kazıp, haraca bağlarken hükümet vizyonsuzluğun gayri milli tutumun kurbanı olmuştıur.

"CİZRE'YE KOBANİ AŞISI YAPMAK İSTEDİ"

Şahsıma provokatör küstahlığını gösteren yıkım ele başısı, hainliğin dibini boylarken PKK günden güne güç kazanmış, Cizre'ye de Kobani aşısı yapmak istemiştir. PKK beslemelerine, imzacı sözde aydınlara gün doğmuştur. Şehitlerin kanı, adı sanı yakınen bilinen yıkım kadrolarının eline bulaşmıştır. Erdoğan ve İmralı canisinin, terfi ettirip PKK'ya armağan ettiği ne kadar isim varsa, dahil oldukları melanet kadrosuyla tarihe kara bir leke olarak geçeceklerdir.

"KONGREYLE ZİNCİRLENEN DAVUTOĞLU..."

Kongreyle zincirlenen, acınacak duruma düşen Davutoğlu, müfteriliğe yenilerini katarken tavsiyemiz aynaya bakması ve gerekli tedbiri bizzat almasıdır. Partimizi hayırcı göstermeye çalışması kendisine yaramayacaktır. Kendi Merkez Karar Yönetme Kurulu listesini tanzim eden birinin bize kuru sıkı atması beyhude bir çırpınıştır. Davutoğlu ve arkasında duran efendisi sayesinde ülkemiz iktidarsızlığın elindedir. Bu sayede ortaya çıkan istikrarsızlık sarmalı vatanımızı çevrelemiştir. Koalisyon kurulmasına yanaşmayan, PKK'nın 10 maddesini bizim dört ilkemize tercih eden siyasi şarlatanların millete yalan söylemesi tutmayacaktır.

"AKP İLE PKK ARASINDA FARK KALMAMIŞTIR"

Brüksel'den Oslo'ya kadar ana aktör olan AKP, PKK ve HDP'nin BOP'un ara istasyonları olduğu iyice belirginleşmiştir. Dolmabahçe'de söz kesen bölücülük ortaklarının birbirlerini suçlaması yalnızca dönemsel bir kurnazlığın neticesidir. Yoksa AKP ile PKK arasında bir fark kalmamıştır. Hükümet kurulmasının önüne geçenler, bugünkü kabus günlerinin bir numaralı faili olacaktır.

"ARINÇ'IN KOALİSYONUN ENGELLENMESİNİ..."

Kaldı ki Bülent Arınç'ın koalisyon hükümeti teşkilinin engellenmesini kendi partisine faturalandırması ibretlik bir itiraftır. Her şey ortadadır. AKP'nin sahtekarlıkları kaymış, tüm boyutlarıyla düze çıkmıştır. Bir zamanlar uyarılarımızı kötümserlik şeklinde yorumlayanlar şimdilerde bizimle aynı çizgiye gelmişlerdir. Bugün teker teker çıkması bir kehanetin değil millet ve tarih şuuruna sahip olmanın üzücü de olması mükafatıdır.

"PANDORA'NIN KUTUSU AÇILDI"

Biz olacakları isabetle teşhis ettik ve 'AKP'yi doğru yolda değilsin' sözleriyle eleştirdik. Türklük ve Türkiye düşmanlarına kulağını kaptıran bu zihniyet, ne tesadüftür ki samimiyetle bile dinlemedi. Nitekim saklamaya imkan yoktur. Yaşadıklarımız son 13 yılın bakiyesidir. Pandora'nın kutusu açılmış, içinden cüsse kazanmış ihanet çıkmıştır.

"127 ŞEHİDİMİZİN KANI AKP'NİN ALNINA YAPIŞMIŞTIR"

7 Haziran'dan bu yana, 71'i asker, 53'ü polis, 3'ü de korucu olmak üzere 127 şehidimizin kanı AKP'nin alnına yapışmıştır. Recep Tayyip Erdoğan, Türk devletinin sinir uçlarıyla oynadıkça milli mukavemetin bir duvarı çökmüştür.

AKP'nin, kiralık cinayet örgütü olan PKK'dan medet umması, Türkiye'yi peşkeş çekmesi felaketlerin kapısını aralamıştır. İktidarın hiçbir ön görüsü gerçekleşmemiştir. Erdoğan ve fason Başbakan'ın hiçbir sözü adresini bulmamıştır. AKP isimli şer ve çıkar ittifakı, buna itirazlarımıza rağmen Türkiye'yi terörün harman yerinde saman gibi savrulmuştur. Türkiye çakılmayla son bulacak keskin bir inişe geçmiştir.

"TÜRKİYE UYUŞTURULMUŞTUR"

Türkiye milletlerle rekabetinde yenilenler kümesine düşmenin sınır hattına gerilemiştir. AKP'nin 13 yıllık iktidar süresinde her biri bir asra sığmayacak kadar önemli hadiselerle karşılaşılmıştır. Ülkemiz meçhule sürüklenen metruk bir tekneye dönmüştür. Türkiye dev uykudan uyandı yalanlarına bel bağlayanlar, ihanete muhafızlık yapmıştır. Sessiz devrim, büyük dönüşüm, onlar konuşur AKP yapar ezberleri, bozgunun şifreleri olarak sivrilmiştir. Türkiye din tacirlerinin elinde adeta uyuşturulmuştur.

"TÜRKİYE LİNÇ VE İŞKENCEYE TABİ TUTULMUŞTUR"

Milletimizin direnç noktaları, devletin dayandığı temel ilkeler AKP tarafından iftira ve küfür yağmuruna tutulmuştur. AKP'nin hevesle içinde yer aldığı birleşik husumet ve hakaret cephesi, Türkiye'yi linç ve işkenceye tabi tutmuştur.

"TÜRKİYE'YE DİZ ÇÖKTÜRMEK İSTEYENLER AKP'NİN ARKASINA GİRMİŞTİR"

Türkiye'ye diz çöktürmek isteyen ne kadar hain mihrak varsa AKP'nin arkasına girmiştir. Ne acı ki murdar iştahların ardı arkası kesilmemektedir. Türk milleti etnik liflerine, etnik moleküllere ayrılmanın son aşamasına getirilmiştir. Türkiye'nin beyni hükmü şahsiyeti öldürücü darbelere maruz kalmıştır. Olan bitenler kahredicidir.

"TÜRKİYE'Yİ PKK'NIN NİŞANGAHI OLARAK SEÇMİŞLERDİR"

Haram ve ihanet kadroları Türkiye'yi PKK'nın nişangahı olarak seçmişlerdir. Erdoğan'ın demokratik açılım adını verdiği yıkım, çözüm süreci olarak ilan ettiği ihanet süreci, en sonunda iç savaş şartlarını doğurmuştur. Recep Tayyip Erdoğan 27 Nisan 2013'de ne diyordu: 'Şu anda biten, şu anda sona eren sadece 30 yıllık terör değil. çok daha uzun yıllara yayılmış sorunlar manzumesidir'

"MANGALDA KÜL BIRAKMAYAN ŞAHIS ŞİMDİ NE YAPACAK"

İki yıl önce mangalda kül bırakmayan bu şahıs şimdi ne yapacak? Ufuksuzluğunun bedelini nasıl ödeyecektir? Erdoğan çözülme süreci propagandasını yaparken 'Türkiye için karanlık dönem kapanıyor' diyordu. Makus talihin değiştiğini iddia ediyordu. Cudi'de çiçek toplanacak, Dicle ve Fırat'ın sularında korkusuzca serinlenecektir.

"TÜRK MİLLETİ NASIL KANDIRILDI"

Vuranlar, çalanlar, kıyanlar, katledenler amacına kavuştular. Sormak gerekiyor ki Türk milleti nasıl kandırıldı? MHP'nin savrulduğunu söyleyen Erdoğan asıl kendi ahlakındaki savrulmanın hangi noktalara vardığını ne zaman görecektir?

"20 TEMMUZ'DAN BU YANA 127 ŞEHİDİN SORUMLUSU KİMDİR?"

Dünüyle çelişen, şahsıyla ters düşen bir omurgasızlığın izahı nasıl yapılacaktır? Erdoğan bir ara 'MHP'nin hiçbir kaygısı gerçekçi değil' diyordu. Tek derdimizin şehit cenazesi olduğunu utanmadan ileri sürüyordu. 20 Temmuz'dan bu tarafa geçen 2 aylık sürede 127 şehidin sorumlusu kimdir? Dökülen kanların azmettiricisi hangi alçaklardır? Katiller ortadadır da, bunların arkasında duran, vatana bombalarla yığınak yapmalarına göz yuman işbirlikçiler nerededir? 'PKK ile görüşen arkadaşı ben gönderdim' diyen Erdoğan nasıl temize çıkacaktır?

"ARINÇ, ELEŞTİRİ OKLARI YÖNELTMEKLE..."

Davutoğlu günahlarından nasıl arınacaktır? 'Sayın Öcalan demeyi ve PKK bayrakları açmayı suç olmaktan çıkardık' beyanatıyla, suçüstü yakalanan Arınç, şimdi eleştiri okları yöneltmekle, sorumluluktan sıyrılacağını mı zannetmektedir?

"AKP LEJYONERLERİ NEREDESİNİZ?"

'Öcalan Türkiye'nin önünü açıyor' diyen AKP lejyonerleri neredesiniz? "Öcalan'ın olayları okuma tecrübesi var" ifadeleriyle AKP'ye sızmış PKK dönmeleri hangi deliktedir?

"TÜRK MİLLETİ HANGİ ERDOĞAN'A İTİBAR ETMELİDİR?"

Türk milleti bu iki uç noktada duran hangi Erdoğan'a itibar, hangisine itimat etmelidir? Bu tarihi kırılmanın hesabı mahşeri vicdan tarafından sorulmayacak mıdır? Silahlar susacak, teröristler sınır dışına çıkacaktı. Analar ağlamayacak, ekonomi büyüyecek, barış gelecekti. Çocuklar babasız kalmayacaktı. 'Gerekirse baldıran zehrini içeriz' diyordu. Çözüm sürecinden taviz yok kararlılığındaydı. Bu yola canını koyduğuna vurgu yapıyordu. Açılımdan vazgeçmenin bu ülkeye ihanet olacağını bizzat Erdoğan söylüyordu. Geçtiğimiz Temmuz ayının son gününde, maalesef karşılığını bulmadı, milli birliğimize kast edenlerle sürdürmek mümkün değil dedi. Erdoğan, açılımdan vazgeçmekle ihanete kendisi düşmüştür. Cumhurbaşkanı her sözüyle kendisini yalanlamış, geçmişini yok saymıştır.

"CUDİ'DEN YEDİVERENLER DERLENECEKTİ"

Lütfen hatırlayınız. Çözüm süreci planlandığı gibi gelişiyordu, Erdoğan 2013 Mart ayında böyle demişti. Kanunlar çıkarılıyor, paketler hazırlanıyordu. Teröristler silahlarını bırakacaktı, iddiaları buydu. Zap suyu gibi coşulacak, Dicle gibi barışa akılacaktı. Munzur dağlarından kardelenler, Cudi'den yediverenler derlenecekti. Annelere ölüm haberleri yerine çiçekler verilecekti. Şimdi annelere acı haberler peş peşe veriliyor. Annelerin gözyaşları sel olup ummanlara akıyor. Recep Tayyip Erdoğan özetle öteden beri bunları söyleyerek milletimize hayal satmıştı. Türk milleti aldatıldı. Terörün hain ellerine belgeli delilli şekilde bırakıldı.

"MİLLETİ SIRTINDAN HANÇERLEMİŞLERDİ"

Bu Türkiye için açık açık gelen, göre göre ağlarını ören büyük bir bozgundur. Çözümün çöküş olduğu kapatılsa da akıbetin kanlı olduğu saklanamadı. Sürecin silahlanma, taviz süreci olduğu hep gizlense de gerçekler belliydi. Oslo'da ismi bizde saklı İngiliz büyükelçisinin arabuluculuğunda, PKK'lıların affı, İmralı canisinin özgürlüğü sözü verilirken, Erdoğan'ın ruhunu Kandil ele geçirilmişti. Oslo'daki AKP memurları, PKK'nın şehirlerimizi bombalarla doldurmasını itiraf etmişler, milleti sırtından hançerlemişlerdi.

"ERDOĞAN BİZE İTİRAF ATIYORDU"

AKP'nin kirli ve kokmuş sicili, aziz milletimizin malumudur. Biz bu yürek burkan, geliyorum diyen gelişmeleri çok önceden okuduk. Şahsım PKK'nın sözde çözüm ve barış sürecinde güçleneceğini söylerken, Erdoğan bize iftira atıyordu. Çözüm süreci bu kıvam ve dozda giderse, çok büyük sosyal sorunlar doğuracak ve Türk milleti bölücüler tarafından tahrip edilecektir derken, AKP sözcüleri MHP'ye hücum ediyordu. Biz PKK'nın silah bırakması, Akdeniz'in kuruması kadar imkansız derken havuz medyası iftira atıyordu.

"TERÖR EYLEMLERİNİN BİR NUMARALI SORUMLUSU ERDOĞAN"

'PKK bırakınız geri çekilmeyi iyi konuşlanıyor' dedim, şehitleri istismar etmekle suçlandım. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' dedim, 'edepsiz' dediler. 'PKK bombaları şehirlere taşıyor' dedim, 'ecdada bak' dediler. Kimin zemin kaybettiği artık nettir. Kaybeden sadece AKP değil Türkiye'dir. AKP aziz milletimizi üç beş teröristin insafına terk etmiştir. Terör eylemlerinin bir numaralı sorumlusu Erdoğan, AKP PKK hükümetidir.

"PATLAYAN BOMBALARIN HEPSİNDE AKP'NİN İZNİ VARDIR"

Biz haklıysak, AKP haksızsa bunun milletimiz tarafından sandıkta gösterilmesi en demokratik beklenti olacaktır. Türkiye'ye çevrilen silahların, patlayan bombaların hepsinde AKP'nin izni, dahli ve parmağı vardır. PKK güdümlü füzelere ulaşırken, Saray'da keyifler süren vebal altındadır. PKK talim yaparken, ayakkabı kutusu dolduranlar suçludur.

"PKK BOMBALARI NEREDEN TEMİN ETMEKTEDİR?"

Bu silahları kimler vermektedir? PKK bombaları nereden, hangi silah baronlarından temin etmektedir? Özellikle ABD,0 Almanya ve Fransa'nın PYD'ye verdiği silahlar bilinmekte midir? İsrail'e tepki için BM'yi arayan ama kendi ülkesini teröre bırakan Erdoğan bunların farkında mıdır?

"HİÇBİR SÖZDE DEVLET ADAMININ 'KANDIRMIŞLAR' DEME LÜKSÜ YOKTUR"

Hiçbir hükümet üyesi ve sözde devlet adamının, "Ben masumum bilmiyordum, fark edemedim, kandırmışlar, pardon" deme lüksü yoktur. Çözüm süreci denen kanlı ve terör süreci Erdoğan ve Davutoğlu'yla beraber alayının başını yakacaktır.

Türk milleti haklı olarak terörü lanetlemektedir. Bunda bir beis yoktur. Şu işe bakınız ki, dünkü akillerin bir bölümü teröre karşı toplanma çağrıları yapmaktadır. Kürt-Türk çatışması için zemin ve zaman kollayan mihraklar yine devrededir. El ovuşturan insan müsveddeleri, devlet içine yuvalanmış çeteler, çakma ocaklar, kapalı devre çalışan oluşumlar sokakları hareketlendirmek için kavga tetikçiliği yapmaktadır.

"GAZETE VE PARTİ BİNALARI KUNDAKLANMAKTADIR"

Bursa Yenişehir, Bolu Mudurnu, Antalya Alanya ve Manavgat, Kırşehir, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere bir çok ilimizde kaygı verici cepheler gelişmektedir. Sırf Doğu'dan geldikleri için tarım ve inşaat işçileri hedef yapılmaktadır. Gazete ve parti binaları kundaklanmaktadır. Saray'ın arkasında bağlı duran, kendilerine Osmanlı Ocakları diyen, aslında ecdadımızın ruhunu zedeleyen Bizans'ın varisi güruh nifak saçmaktadır.

"KAÇAK SARAY'DAKİ KAOS PLANLARI SAHAYA İNDİRİLMEKTE"

Bu tekfur kalıntılarının nifak ve bozgunculukları tüm netliğiyle meydanlardadır. Kaçak Saray'daki kaos planları sahaya indirilmektedir. Kitleler galeyana getirilmektedir.

"BİR AVUÇ SATILMIŞ MHP'YE ÇELME TAKMANIN PEŞİNDE"

Bu maksatla da MHP üzerinde oyunlar oynanmaktadır. Ticari ve siyasi kartvizitlerinde eski ülkücü yazan bir avuç satılmış, Erdoğan'ın yanında dizilerek MHP'ye çelme takmanın peşindedir.

"KANUNSUZ HİÇBİR EYLEMİN İÇİNDE..."

Kanunsuz hiçbir eylemin içinde bir tek milliyetçi ülkücü bulunmamış, bulunmayacaktır. Hiçbir partilimiz gözü dönmüşlerin içinde yer almamış, almayacaktır. Biz terörü lanetlerken, taşkınlıklardan özellikle uzak durduk. Ölçüsüz saldırıların taraf ve faili katiyen olmadık.

"BOZKURT İŞARETİ YAPIP GAZETELERE SALDIRANLARIN BİZİMLE BAĞLANTISI YOKTUR"

Bozkurt işareti yapıp gazetelere saldıranların bizimle bağ ve bağlantısı kesinlikle yoktur. Suçlu aranıyorsa, maşa olarak kullanılan şuursuz kalabalıklara bakılması isabetli olacaktır.

"PKK VE KÜRT KARDEŞLERİMİZİ AYNI GÖRMEK TAM BİR CİNAYETTİR"

Kürt kökenli kardeşlerimiz milletimizin ayrılmaz mensubudur. PKK ve Kürt kardeşlerimizi bir ve aynı görmek tam bir cinayettir. Terörün varmak istediği esasen budur.

"YALAN VE ALDATMA DÜZENEKLERİ KARDEŞLİĞİMİZİ BOZAMAYACAK"

Psikolojik harekatlar, casusluk manevraları, yalan ve aldatma düzenekleri bizim ne kardeşliğimizi bozabilecek ne de milli birliğin surlarında delik açabilecektir. Türkiye'nin yılmaz bekçileri, kriz ve kargaşa mucitlerinin oyunlarını ters yüz etmek için her zamankinden daha hazırlıklıyız. İç savaş çarkına katılan Türkiye allah muhafaza ikiye bölünebilecektir. Kenara itilmiş toplumsal dengenin yeniden inşaası eğer mümkün olmazsa ülkemiz kim vurduya gidecektir.

"TÜRKİYE BİZİMDİR, HERKES TÜRKİYE'DİR"

Türk milleti güvensizlik dalgasını aşmak için mutlaka tavır göstermektedir. Leş arayan, ganimet avına çıkan, Saray müfrezelerini püskürtmek ancak sandık yoluyla olabilecektir. Bizim kimseden korkumuz yoktur. Bizim ikram edecek bir vatanımız yoktur. Bizim vazgeçecek, geride bırakacak, unutacak bir tek insanımız bile olmayacaktır. Türkiye bizimdir, herkes Türkiye'dir.

"SURUÇ KATLİAMININ ESRAR PERDESİ ÇÖZÜLEMEDİ"

Türk milleti büyük ve anıtlaşmış beşeri bir cevherin adıdır. İktidar uğruna devleti yozlaştıranlara, koltuk için terörü kullananlara, 78 milyon Türk vatandaşının bir cevabı olmalıdır. Bakınız Suruç katliamının esrar perdesi çözülememiştir? Terör saldırılarının hangi amaçla tırmandığı henüz gizemini korumaktadır? İktidarı elinde tutan işbirlikçiler Türkiye üzerinde kumar oynamaktadır? İktidarın ve düne kadar masada poz verdiği kanlı örgütün zorbalıktan başka dayanakları kalmamıştır. Topluma söyleyecek bir şeyi olmayanlar, sadece şiddet sadece vandallık üreteceklerdir. Miadı çoktan dolan AKP, yabancı güçlerin elinde ölüm mekanizmasına dönen PKK, bunların arasında gün be gün eriyen Kandil matruşkası HDP kurgunun üçlü havarisidir.

"DURUM KRİTİK"

Ya Türk milleti bir ve bütün halinde kalacak ya da kışkırtılan etnik kimlikler aziz vatanımıza cehennemi yaşatacaktır. Durum bu kadar kritiktir. MHP olarak ilk günden itibaren karşı çıktığımız AKP - PKK terör şirketinin tuzak olduğunu vurguladığımız andan bugünlere geldik. Terörist ele başlarıyla yapılan Oslo görüşmeleri, İmralı canisiyle pazarlıklar, meydanların PKK'ya bırakılması gibi sayısız namertlikler aziz milletimizin gözü önünde gerçekleşmiştir.

"AKP'LİLERİN HALA VAKİTLERİ VAR"

Milletimize büyük kayıplara neden olan ve bundan sonra da olacağı anlaşan PKK saldırılarındaki sorumluluklarını itiraf etmek için işbirlikçi AKP'lilerin hala vakitleri vardır. Böylesi bir yüzleşme, onları yargılanma süreçlerinde, vatan hainliği yaftasından bir nebze olsun kurtarabilecektir.

"ÇÖZÜM; SEÇİMLE İKTİDARI DEĞİŞTİRMEKTE"

Bu yüksek ahlak ve karakter her türlü şükranın üstündedir. Ancak hükümet ihmaliyle yaşanan bu devlet tablosunun çözümü, sokaklarda hak ve öç aramakta değil, seçimle iktidarı değiştirmekte yatmaktadır.

Vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti çok daha büyük badirelerden alnının akıyla çıkmıştır. Türklük Anadolu'da kurucu kadroların attığı temeller üzerinde cumhuriyetimizin etrafında bir devlet yapılanmasına karar vermiş, çağdaş ve kudretli bir devlet olabilmiştir. Milletimiz güvenlik ve esenliğini koruması için devlet erkini yetkilendirmiştir. Bu milli irade, anayasamıza yansımış ve hukuki anlamını bulmuştur.

"BU PKK TUZAKLARINA DÜŞMEK DEMEKTİR"

Kendisine anayasal yetki ve sorumluluk verilmiş, istihbarat ve savunma kuruluşları ayakta dururken, vatandaşlarımızın kendilerini onların yerine koyarak terörizmle mücadeleye soyunmaları kabul edilemeyecek bir yanlıştır. Bu PKK'nın tuzaklarına düşmek demektir. Milletimiz hükümetin terörle mücadele iradesini kaybettiğine artık kesin karar getirmiştir. Kendince, öfkesini ve tepkisini daha fazla tutamaz hale gelmiştir.

Ekranları başında bizi izleyen muhterem vatandaşlarım, terörle mücadele kararı yönetimi ve yürütülmesi dağınık ordunun, polisin diplomasinin değil topyekûn siyasi iktidardadır. AKP kadrolarının tarihi tökezlemelerine rağmen Türk milletinde her türlü terörü önleyecek kuvvet vardır. Olmayan şey bu kudreti terörizme karşı kullanacak siyasal iradedir. Bu zillete daha fazla katlanmak istemiyorsak, bağımsız bir siyasi iradeyi, bir yandan teröristlerle görüşüp, diğer taraftan birlikleri kışlaya hapsetmeyen ilkeli kadroları, milli ve ahlaklı hükümeti işbaşına getirmek mecburiyet haline gelmiştir."

Bahçeli: 127 Şedimizin Kanı AKP\'nin Alnına Yapışmıştır

Son Dakika Güncel Bahçeli: 127 Şedimizin Kanı AKP'nin Alnına Yapışmıştır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (102)

  • zaaaaa bahçeli: mhp ye oy veren arkadaşlar bu ülkeyi gerçekten seviyorsanız buna oy vermeyin allah aşkına memleket hayrına neyi var bu adamın uzlaşmasız birisi bu adam sorumlulık almaktan korkuyor barajı geçimde ne olursa olsun diyen bir adam oylarınızı heba etmeyin pkknın elini güçlendirmeyin oyları akpye verin ülkede iyi kötü istikrar olsun 218 10 Yanıtla
  • alanyali: terörün bitmesini istemeyen sensin çünkü akp terörüde bittirirse sana konuşacak malzeme kalmayacak salak adam... 126 8 Yanıtla
  • murat: Tek gerçek akparti gerisi ihanet şebekesi 90 7 Yanıtla
  • ANTEPLİ : HELAL SANA DEVLET BEY. SONUNA KADAR ARKANDATIZ AİLECE. İLKESİNDEN TAVİZ VERMEYEN VE MEMLEKETİ SATMAYAN TEK ADAM SEN KALDIN. 6 73 Yanıtla
  • Deniz: Akp kadar basina tas dussun bahceli apoyu asaydinda zamaninda simdi konusaydin biktik senden yaaaaa 64 15 Yanıtla
  • MHP li: Ne saçmalıyon bi git ya gitte kurtulalım senden 69 9 Yanıtla
  • HAKAN: SENİN HİÇ Mİ SUÇUN YOK 67 10 Yanıtla
  • vatan: Çakma Saray kabadayısı... 68 5 Yanıtla
  • USA: Çok merak ediyorum, şehitlerimiz olmasaydı Bahçeli denen mahlukat kimin kanından beslenirdi! 58 15 Yanıtla
  • hadi ordan: allah aşkına sus be boş konuşmalarından gına geldi pkk diyorsun vatan elden gidiyor diyorsun eee bu asker bu polis savaşmadanmı şehit olmadanmı vatan topraklarını koruyacak bu neyin kafası ozaman yönetimi sen eline al hiç asker polis ölmeden vatanı koru ben sana ölene kadar köle olurum vır vır vır konuşup duruyorsun ancak kafa ütülüyor senin bu anlaşılmaz tavrın yüzünden akpye oy vericem allahın kuru gürültücüsü 60 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Eskişehir'de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu: Çok Sayıda Obje Ele Geçirildi
    17:32 Eskişehir'de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu: Çok Sayıda Obje Ele Geçirildi

    Eskişehir'de jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Afyonkarahisar'dan Seyitgazi ilçesine tarihi eserleri satmak için gelen şüpheli şahısların araçlarında ve üzerlerinde yapılan aramada çok sayıda obje ele geçirildi. 2 şahıs hakkında adli işlem uygulandı.

  • Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor
    17:31 Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor

    Türkiye Terziler, Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu ve Eskişehir Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ali Sefa Şen, yerel seçimler sonrası kemer sıkma politikalarında artış yaşanmasını beklediklerini söyledi. Şen, enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesi gerektiğini ifade etti ve seçimlerden sonra fiyat artışları olacağını tahmin ettiklerini belirtti.

  • Bursa'da villada çıkan yangında bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi ağır yaralandı
    17:31 Bursa'da villada çıkan yangında bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi ağır yaralandı

    Bursa'da bir villada çıkan yangında Mustafa Şentürk hayatını kaybederken, Ali Vurgun ağır yaralandı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, evin ateşe verildiği ihtimalini değerlendiriyor. İncelemeler sonucunda villanın bodrum katında yanmış bir ceset bulundu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Muğla'da Boşanma Aşamasındaki Eşini Silahla Öldüren Zanlı Tutuklandı
    17:29 Muğla'da Boşanma Aşamasındaki Eşini Silahla Öldüren Zanlı Tutuklandı

    Muğla'nın Ortaca ilçesinde boşanma aşamasındaki eşini sokakta silahla vurarak öldüren zanlı, tutuklandı. Vedat G., Terzialiler Mahallesi'nde karşılaştığı eşi Neşe G. ile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine silahını çekerek ateş etmişti. Neşe G. olay yerinde hayatını kaybederken, Vedat G. polisin ikna çabaları sonucu silahını bırakarak gözaltına alındı.

  • Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde trafik kazası: 1'i ağır 5 kişi yaralandı
    17:27 Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde trafik kazası: 1'i ağır 5 kişi yaralandı

    Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, S.D. idaresindeki 37 HD 864 plakalı otomobil, Yolçatı mevkisinde şarampole devrildikten sonra elektrik direğine çarptı. Kazada, sürücü ile araçta bulunan 4 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerince Karakoçan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, gençleri cami ve gençlik merkezleriyle buluşturmak için çaba harcıyor
    17:26 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, gençleri cami ve gençlik merkezleriyle buluşturmak için çaba harcıyor

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Beylikdüzü'nde gerçekleştirdiği açılışlarda gençleri cami ve gençlik merkezleriyle buluşturmanın önemine vurgu yaptı. Erbaş, gençlerin geleceğin en büyük zenginliği olduğunu belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak ülkenin her şehrinde gençleri desteklemek için çalıştıklarını ifade etti. Açılışlarda yapılan konuşmalarda gençlerin camilere ve gençlik merkezlerine yönlendirilmesi, değerlerin öğrenilmesi ve vatan sevgisinin geliştirilmesi vurgulandı.


Advertisement