Bağlarlı Kadınlara Kadın Sağlığı Eğitimi Verildi - Son Dakika
Yerel

Bağlarlı Kadınlara Kadın Sağlığı Eğitimi Verildi

Bağlarlı Kadınlara Kadın Sağlığı Eğitimi Verildi

Kadın Sağlığı Eğitim Projesi çalışmaları kapsamında Bağlar İlçesi'ndeki kadınlara eğitim verildi.

08.05.2015 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un himayesinde, eşi Hülya Aksoy Koordinatörlüğünde, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadın Sağlığı Eğitim Projesi çalışmaları kapsamında Bağlar İlçesi'ndeki kadınlara eğitim verildi.

Bağlar İlçesi Gençlik Merkezi'nde yapılan toplantıda Hülya Aksoy, Bağlar Kaymakamı Dursun Balaban ve eşi Gülcan Balaban, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir ve Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. İnci Sobi Yavaş karşıladı. Karşılamanın ardından toplantı, Hülya Aksoy, Bağlar Kaymakamının eşi Gülcan Dursun, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. İnci Sobi Yavaş ve çok sayıda kadın davetlinin katılımıyla başladı.

Programda bir konuşma yapan Hülya Aksoy, "Öncellikle Bağlar Kaymakamımız ve eşlerine sizleri bizimle buluşturduğu için çok teşekkür ediyorum. Diyarbakır Kadın Sağlığı Eğitim Projesi kapsamında meme kanserinde erken teşhis çok önemli olduğu için kendi kendine meme muayenesini nasıl yapmanız gerektiğini hekim arkadaşlarımız sizlere burada anlatacaklar. Sizleri bir araya getirmişken aynı zamanda rahim ağzı kanseri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, menapoz, obezite, anne sütünün yararları ve özellikle hiçbir şekilde kabul edilemeyecek olan kadına yönelik şiddet ve şiddet görüldüğünde neler yapılması gerektiği, nerelere müracaat edilmesi gerektiği konusunda, sizleri çok fazla sıkmadan, temel bilgiler vermek üzere buradayız. Ben hep şunu söylüyorum; kadın ailenin temel direğidir. Kadın sağlıklı olmalı ki; eşine, çocuklarına, evine faydalı olsun. Biz kadınlar olarak biraz fedakarız ve kendimizi ihmal ederiz. Burada dinlediklerinizi lütfen kendiniz de uygulayın. Etrafınızda bilmeyen kadınlarla mutlaka paylaşın ki; farkındalık yaratmak üzere yürüttüğümüz bu çalışmalara sizler de katkıda bulunmuş olun. Mutlaka her ay kendi kendinize meme muayenesi yapın ve kendinizi ihmal etmeyin" dedi.

Hülya Aksoy'un konuşmasının ardından Halk Sağlığı Müdürlüğünden Dr. Handan Uysal Koç tarafından bir sunum yapıldı. Sunumda Meme Kanseri ve tanı yöntemleri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri ve tanı yöntemleri, kadın üreme sağlığı, normal doğum, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, anne sütü ve emzirme, menopoz, sağlıklı beslenme ve obeziteden korunma, sigara bağımlılığı ve sigaranın sağlığa zararları ile kadına yönelik şiddet konusunda bilgilendirme yapıldı.

Sunumun sonunda 'Kendi Kendine Meme Muayenesi' konusunda video gösterimi yapıldı. Kadınlar tarafında büyük ilgi görülen eğitimin sonunda soruların cevaplandırılması ile toplantı sona erdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Bağlarlı Kadınlara Kadın Sağlığı Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement