Bağlar'ın Köylerinde Yol Bakım ve Onarımı Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Bağlar'ın Köylerinde Yol Bakım ve Onarımı Sürüyor

Bağlar\'ın Köylerinde Yol Bakım ve Onarımı Sürüyor

Bağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Bağlar merkeze bağlı köylerde yol genişletme, bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor.

24.11.2015 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri köylerde altyapı ve üstyapı çalışmalarını sürdürürken, kış mevsimin gelmesiyle birlikte çalışmalarını yol yapımına yoğunlaştırdı. Ekipler, köy ve köy içi yollarını genişletme, bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Öğrencilerin rahat bir şekilde okula gidip-gelmesi için öncelikli olarak okulların yol bakım ve onarımı yapılırken, yolu olmayan okullarda da yeni yollar yapılıyor. Ayrıca köylerde taziye evi, cami ve mezarlıkların yol bakım ve onarımları da devam ediyor.

Stabilize malzeme dökülen yollarda, serpme ve sıkıştırma çalışmaları yapılıyor.
Kitapsız Okullar Velileri Çileden Çıkardı

Okullarda ücretsiz dağıtılan kitapların okulların açılmasının üzerinden 2 ay geçmesine rağmen bazı okullarda kimi öğrencilere ulaştırılmadığı ortaya çıktı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sürdürdüğü öğrencilere ücretsiz kitap dağıtımı planlama nedeniyle birçok okulda sorunlu devam ediyor. Okulların 28 Eylül'de açılmasının üzerinden neredeyse iki ay geçti. Ancak bazı öğrencilere kitaplar ulaşmadı. Kitap ulaşılamayan okullar arasında yer alan ve Diyarbakır'ın Anadolu Lisesi olan Ahmedi Hani Anadolu Meslek Lisesi, Orhan Asena Anadolu Lisesi, Ozan Neşet Ertaş Anadolu Lisesi ve bir çok okulda yaşanan kitap eksikliği velilerin tepkisine neden oluyor.

Çocuklarının iki aydan bu yana kitapsız bir şekilde eğitim gördüklerini dile getiren veliler gazetemizi telefon yağmuruna tuttu. Çocuklarının neredeyse yazılı sınavlarının geldiğini dile getirerek sitem eden öğrenci velileri, "Kitapsız dersleri işlemek ne kadar faydalı olabilir ki yetkililer bu duruma bir an önce çare bulmalılar, çocuklarımızın psikolojileri bozulmuş durumda. Bu çağda kitapsız okulda eğitim ne derece doğru şaşırmış kalmış durumdayız" diye açıklamalarda bulundular. Diyarbakır'da binalarının yıkım kararı alınan Sultan Şeyhmus Tatlıcı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'de valilik kararıyla Ahmedi Hani Anadolu Meslek Lisesi'ne taşınmasıyla okulda 340 kişilik olan öğrenci sayısı 1440 öğrenciye yükseldi. Eğitim ve öğretimin başlamasıyla okula kitapların gelmesiyle kitap eksikliği baş gösterdi. 1440 öğrencilik okula 340 öğrenciye göre gönderilen kitaplar veliler arasında da tepkiye neden oldu.

Okulun birçok sorununun bulunduğunu dile getiren veliler, "Okulumuz 40 derslikliydi 10 sınıftan oluşuyordu 34 kişilik mevcutlar ile 340 öğrenciyken birden 1440 öğrenciye çıkarıldı. Öğrendiğimiz kadarıyla Sultan Şeyhmus Tatlıcı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri de okullarının yıkım kararı nedeniyle bu okula gönderilmiş. Okul bir anda 1440 öğrenciye çıkarıldı. Kitaplar yetersiz, bu sebepten birde ikili öğretim yapılmak zorunda kalınıyor. Öğrencilerimizin psikolojisi bozuldu evlerinde bile derslerine çalışamaz oldular. Okulun şebeke suyu yetersiz kalıyor, yolları çamurdan geçilmiyor dışarıdaki toz duman sınıflara kadar geliyor. Bildiğimiz kadarıyla iki kişi olan temizlik personeli yetersiz kalıyor defalarca yetkili makamlara şikayet etti ancak ne yazık ki kimse ilgilenmiyor" diye konuştular.

Başbakanlık iletişim merkezi olan BİMER'e de şikayetlerini dile getirdiklerini belirten veliler, "BİMER'in yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığına, Diyarbakır Valiliğine, Kayapınar Kaymakamlığına, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, İlçe Milli Eğitim müdürlüğü gerek bizzat giderek gerekse de telefon açarak dilekçelerimizi bildirdik ancak hala cevap alamadık. Bugün 20.11.2015 Cuma günüdür halen kitaplar okula gelmemiştir. Lütfen birileri sesimizi duysun artık" diye sitemlerini dile getirdiler.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Bağlar'ın Köylerinde Yol Bakım ve Onarımı Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement