Bağımsız Gemlik Üniversitesi Yolda - Son Dakika
Yerel

Bağımsız Gemlik Üniversitesi Yolda

Bağımsız Gemlik Üniversitesi Yolda

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, bağımsız Gemlik Üniversitesini bütün ilçenin istemesi gerektiğini söyledi.

09.04.2014 17:20  Güncelleme: 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, bağımsız "Gemlik Üniversitesi"ni bütün ilçenin istemesi gerektiğini belirterek, "Hem isteyip, hem de gereklerini yerine getirirsek, U.Ü. Gemlik Kampusu bağımsız Gemlik Üniversitesi olur" dedi.

Gemlik Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Başaran ve yönetim kurulu üyelerini ağırlayan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, kız ve erkek öğrenci yurdu meselesini kısa sürede çözeceklerini müjdeledi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ile bir görüşme yapan Yılmaz, 280 dönümlük üniversite bölgesinin genişleme alanı içine 250 kişilik kız, 250 kişilik de erkek öğrenci yurdu yapılması için düğmeye bastı.

Milletvekili Şahin'in Kredi ve Yurtlar Kurumu müdürü ile önümüzdeki hafta Gemlik'e geleceğini açıklayan Yılmaz, derneğin öğrencilerin talebinin kısa sürede yerine getirilmesi için belediye olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını kaydetti.

Gemlik Belediyesi(nin özel sektör işbirliğiyle ilçeye kazandırdığı 6 yeni okul projesinin önemine işaret eden Yılmaz, bu sayının artırılması için de çalışmalara başladıklarını açıkladı. Üniversite yerleşkesi içindeki liselerin yeni okulların eğitim ve öğretimin hizmetine sunulmasının ardından yeni fakültelere devredilebileceğine vurgu yapan Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da önümüzdeki günlerde U.Ü. Gemlik Yerleşkesine gelerek bir dizi ziyarette bulunacağını söyledi.

Gemlik'in en büyük hedeflerinden birisinin bağımsız üniversite olması gerektiğini savunan Yılmaz, "Olmaması için hiçbir sebep yok. Genişlemeye müsait bir arazimiz söz konusu. Türkiye'nin coğrafik açıdan en güzel yerlerinden birisinde kurulu fakültelerimiz var. Gemlik olarak hep beraber isteyip, gereklerini de yerine getirirsek bağımsız Gemlik Üniversitesi olur" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bağımsız Gemlik Üniversitesi Yolda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement