"Bağımlılık" Semineri Büyük İlgi Gördü - Son Dakika
Güncel

"Bağımlılık" Semineri Büyük İlgi Gördü

Altındağ Kültür Merkezi'nde uyuşturucu ve korunma yolları anlatıldı

21.10.2014 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bornova Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak kullanımına açılan Altındağ Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ilk faaliyet "Bağımlılık" semineri oldu. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'nın, şarkısının eğlence mekanlarında çalınmaması yönünde, işletme sahiplerine tavsiyede bulunduğu uyuşturucunun (Bonzai) zararlarının da anlatıldığı seminere ilgi oldukça fazlaydı

Bornova Belediyesi'nin eğitim, seminer, kurs, tiyatro, konser ile gösteri gibi sosyal ve kültürel faaliyetler için hizmete açtığı Altındağ Atatürk Kültür Merkezi, anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Merkez'de vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen seminerde bağımlılık yaratan uyuşturucu maddeler ve korunma yolları anlatıldı.

Bornova Belediyesi ile İZSİAD (İzmir Sanayici ve İş Adamları Derneği) işbirliğiyle düzenlenen seminerde Uzman Klinik Psikolog Özge Küçükkurt, uyuşturucu bağımlılığın tam anlamıyla tedavisinin olmadığını, çünkü kullanılan bu zararlı maddelerin beynin kimyasını bozduğunu dile getirdi. Bütün uyuşturucu türlerinin zararlı olduğuna, ancak Bonzai'nin ani ölümlere yol açtığına dikkat çeken Küçükkurt "Bonzai aslında bir bitki. İnsanlar bu bitkiyi yetiştirirken yapraklarına bir sürü kimyasal madde yüklüyor. Zehir içeren sentetik bir maddeye dönüşerek ani ölümlere yo açabiliyor" dedi.

Bu çocuklar hepimizin

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İZSİAD ve ilçe belediyeleri işbirliğinde
bir ilke imza atarak farkındalık yaratmak istediklerini söyledi. Atila, "Bornova'da, İzmir'de yaşayan tüm çocuklar bizim. Onların bağımlılık yaratan zararlı maddelerden uzak durarak, sportif, sosyal, kültürel faaliyetler ile ilgilenmeleri ve eğitimlerini sağlıklı bir şekilde sürdürmeleri için hep beraber mücadele veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz" dedi.

Başkan Atila, Yeşilova ve Çamdibi semtlerinin yer aldığı Bonzai şarkısının eğlence mekanlarında çalınmaması yönünde, işletme sahipleriyle birlikte aldıkları tavsiye kararının olumlu tepki görmesinden duyduğu memnuyeti de dile getirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Bağımlılık' Semineri Büyük İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement