Bafra'da Gölde Kaybolan 4 Kişiyi Arama Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Bafra'da Gölde Kaybolan 4 Kişiyi Arama Çalışmaları Sürüyor

Bafra\'da Gölde Kaybolan 4 Kişiyi Arama Çalışmaları Sürüyor

Samsun'un Bafra ilçesindeki Gıcı Gölünde balıkçı teknesinin alabora olması sonucu kaybolan 4 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

12.01.2015 14:16  Güncelleme: 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un bafra İlçesi'ndeki Gıcı Gölü'nde balıkçı teknesinin alabora olması sonucu kaybolan 4 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Bölgeye gelen kayıpların yakınları, çalışmaları gözyaşlarıyla izledi. Cesetleri bulunan 3 kişinin cenazeleri ise otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından toprağa verilmek üzere ailelere teslim edilecek.

Samsun'un Bafra İlçesi Sarıköy mevkii Gıcı Gölü'ne dün sabah avlanmak için çıkan 7 kişinin bulunduğu 6 metre uzunluğundaki balıkçı teknesi, fırtına nedeniyle alabora oldu. Yakınlarından haber alamayan ailelerin ihbarda bulunması üzerine jandarma ekipleri, bölgede araştırma başlattı. Yapılan aramada, alabora olduğu belirlenen tekneden suya düşen 30 yaşındaki Dursun Namlı, 30 yaşındaki Niyazi Türkmen ve 37 yaşındaki Muharrem Türkmen'in cesetlerine ulaşıldı. Suda kaybolan 15 yaşındaki Bilgin Namlı, 20 yaşındaki Yunus Emre Erol, 38 yaşındaki Yunus Semiz ve 35 yaşındaki Mehmet Ali Semiz'e ise dün akşam saatlerine kadar yapılan tüm aramalara rağmen ulaşılamadı.

Çalışmalar hava şartları nedeniyle sürdürülemedi.

Bugün sabah erken saatlerden itibaren kayıp 4 kişiyi arama çalışmaları yeniden başlatıldı. 4 kişinin yakınları, bölgeye akın ederek gözyaşları içerisinde çalışmaları takip etti. Jandarma tarafından oluşturulan güvenlik noktasının dışında bekleyenlerden 60 yaşındaki Faik Aydın, "Kayıplardan birisi de benim torunum Yunus Emre Erol. Yaklaşık 2 ay sonra askere gidecekti. Biri yine akrabam. Ben torunumun gideceğini bilmiyordum. Ben de balıkçıyım. Bilsem bu havada gönderir miydim?  Göl kıyısına arabayı park etmişler. Gören bir kişi 'Gitmeyin fırtına var' demiş. 'Bir şey olmaz' deyip gitmişler. Uzaktaki kayıklarda olayı görmüşler. Ancak cesaret edip de gidememişler, kurtaramamışlar onları" dedi.

Kayıplardan Bilgin Namlı'nın babası Engin Namlı da oğlunun bulunması için yapılan arama çalışmalarını endişeyle izliyor. Oğlunun ortaokul öğrencisi olduğunu söyleyen baba Engin Namlı, "Yeğenim oğlumu da almış götürmüş. Bunlar balıkçı değil. Gezmek için gitmişler. Gece barakada kalmışlar, sabah da göle açılmışlar. Tekne dalga nedeniyle batmış. 200 metre açıkta batmış. Oğlumun bulunması için bekliyoruz" diye konuştu.

Dün cesedi bulunan Dursun Namlı'nın kardeşi Aziz Namlı da "Benden Cumartesi akşamı teknemin anahtarını istediler. Ben 'Hava soğuk gitmeyin' dedim, vermedim. 'Gitmeyeceğiz' dediler. Ondan sonra benden habersiz anahtarı alıp göle açılmışlar. Ben gece tekrar aradım onları 'Sakın çıkmayın, hava fırtınalı, dalgalı' dedim. Sabah saat 08.00'de ağabeyimi arayıp yine göle açılmamalarını söyledim. Bana açılmayacaklarını söyledi. Kısa bir süre sonra bir daha aradığımda ağabeyime ulaşamadım. Benimle konuştuktan hemen sonra göle açılmışlar. Açıldıktan yaklaşık 20 dakika sonrada tekne alabora olmuş. Ağabeyimin cesedini dün teknenin üzerinde bulduk. Donmuş halde. Diğer ikisi de batan teknenin içerisinde bulundu. 4 kişinin bulunması için aramalar sürüyor. Ağabeyimin av merakı yoktu, balıkçılığı da yoktu. Arkadaşlarıyla sözleşmişler. 'Pazar günü göle açılalım' demişler. Keşke elimizden bir şey gelse ama gelmiyor. Bir kızı, bir oğlu vardı. SASKİ'de çalışıyordu" dedi.

Şiddetli rüzgar ve soğuk hava nedeniyle arama çalışmaları ise güçlükle devam etti.

Botlarla göle açılan dalgıçlar, gölde yaptıkları arama çalışmaları sırasında şiddetli rüzgar nedeniyle zor anlar yaşadı.

Ankara'dan 15 kişilik Jandarma Arama ve Kurtarma ekibinin de arama çalışmalarına katılmak için Samsun'a gelecekleri belirtildi. Dalgıçların sıfırın altında 15 derece suda çalışma yapabilecekleri belirtildi. Ayrıca AFAD, itfaiye su altı arama ekibi, İl Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği'ne bağlı dalgıçların bölgedeki çalışması sürüyor.

Türk Kızılayı Samsun Şubesi tarafından da aramaların yapıldığı bölgeye kumanya ve çay ikramı yapılması için iki araç gönderildi. Kumanyalar kayıpların yakınlarına ve kurtarma çalışmalarına katılan ekiplere dağıtıldı.

Öte yandan dün olayda can veren Dursun Namlı, Niyazi Türkmen ve Muharrem Türkmen'in cenazeleri, Samsun Eğitim ve Araştırması Hastanesi morgundaki otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından toprağa verilmek üzere ailelerine teslim edilecek. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bafra'da Gölde Kaybolan 4 Kişiyi Arama Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement