Bademler Köy Kooperatifi'nde Yılın İlk Yağı Sıkıldı - Son Dakika
Yerel

Bademler Köy Kooperatifi'nde Yılın İlk Yağı Sıkıldı

Bademler Köy Kooperatifi\'nde Yılın İlk Yağı Sıkıldı

Urla Bademler köyünde yer alan Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, yılın ilk zeytin sıkımını gerçekleştirdi.

06.11.2015 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Urla Bademler köyünde yer alan Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, yılın ilk zeytin sıkımını gerçekleştirdi. Zeytin çukuruna ilk hasadı Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek döktü.

Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, yılın ilk zeytin sıkımını gerçekleştirdi. Yaklaşık 4 dekar arazi üzerine kurulu günlük 10 ton kapasiteli taş kırım sulu pres yöntemli zeytinyağı fabrikasının zeytin sıkımı işlemini yapan kooperatifin ilk hasatına; eski milletvekili Türkan Miçooğulları, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi İşletme Müdürü Meltem Salman katıldı.

Hayırlı bir sezon olması temennisinde bulunan Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, "Burada yapılan iş sadece ilçeyi, İzmir'i ve bölgeyi değil tüm Türkiye'ye örnek olacak bir iş. Köy kooperatifinin kurumsal kimlik kazanarak üç gün sonra dağılmayıp kendini devam ettirerek, köylüye katma değer getirerek varlığını sürdürmesi çok önemli. Büyüyerek, refahı artırarak köylümüze ve çiftçimize daha fazla gelir getirerek devam etmelerini diliyoruz. Üretim bizi heyecanlandırıyor. Bu ülke için kim ortaya bir şey koyuyorsa, kim emek veriyorsa onunla birlikte olmak bizi heyecanlandırıyor" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bademler Köy Kooperatifi'nde Yılın İlk Yağı Sıkıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement