Baca Topu Projesi" Kapanış Töreni - Son Dakika
Yerel

Baca Topu Projesi" Kapanış Töreni

Baca Topu Projesi" Kapanış Töreni

Odunpazarı Belediyesi ve Odunpazarı Gençlik Spor Kulübünün birlikte yürüttüğü Baca Topu Projesi’nin kapanış töreni gerçekleşti.

14.07.2015 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odunpazarı Belediyesi ve Odunpazarı Gençlik Spor Kulübünün birlikte yürüttüğü Baca Topu Projesi'nin kapanış töreni gerçekleşti.

Emek Mahallesi Kapalı Pazar yerinde gerçekleşen törene Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Gençlik ve Spor Bakanlığı Temsilcisi Mithat Kutlu, öğrenciler ve velileri katıldı. Başkan Kurt, projenin gençler arasındaki iletişimi kuvvetleneceğini, el ve göz koordinasyonunu arttıracağını kaydederek "Gençlik ve Spor Bakanlığının bu tür yeniliklere destek olmakla iyi bir iş yaptığını düşünüyorum. Umarım bu proje ilerler. Biz Odunpazarı Belediyesi olarak her türlü gelişmeye açığız. Yararlı olan her türlü yeniliği destekliyoruz. Önemli olan sporcudur, önemli olan sporcunun hem sporda hem de sosyal hayatta başarılı olmasıdır. Sporcunun zeki çevik ve aynı zamanda ahlaklısını seven Atatürk'ün çocukları olarak sizlerde öyle olun istiyorum. O nedenle sizleri destekleyeceğiz. O nedenle bu projenin takipçisi olacağız. Sizlere başarılar diliyorum" dedi.

Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında hayata geçirilen proje, Gençlik ve Spor Bakanlığından destek alarak gerçekleştirildi. Türkiye'de örneği olmayan ilk ve yenilikçi olan Baca Topu Projesi, gençlerin hareketlenmesi, sporu sevmesi, özgüven sahibi bireyler olarak yetişmesine destek olan, toplamda 3,15 metre yüksekliğinde 3 adet ayrı renklerde çıkış tüneli bulunan bir oyundur. Baca Topu oyunu, basketbol oyun kurallarının geçerli olduğu, her bir ayrı renkteki çıkış tünelinin ayrı ayrı numara sayısının bulunduğu ve oyunun başında kaç dakika veya kaç sayı olarak müsabakanın oynanacağının belirlenmesiyle başlar. Takımlar atış yaptıktan sonra hangi renk tünelden çıkarsa orada yazan sayıyı kendi hanesine kaydeder ve oyun durmadan devam eder. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Baca Topu Projesi' Kapanış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement