Babasının Kalan Tuz Tesisini Ayağa Kaldırdı - Son Dakika
Güncel

Babasının Kalan Tuz Tesisini Ayağa Kaldırdı

Babasının Kalan Tuz Tesisini Ayağa Kaldırdı

Aydın'da tuz işleme tesisi işleten Mukaddes Akkaya, doğal ortamdan çıkarılan kaya tuzunun tansiyon ve astım hastalarına çok iyi geldiğini söyledi.

09.04.2015 11:55  Güncelleme: 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde 2 yıl önce vefat eden babasından kalan tuz işleme tesisinin başına geçen Mukaddes Akkaya, doğal ortamdan çıkarılan kaya tuzunun tansiyon ve astım hastalarına için çok iyi geldiğini, ayrıca hayvanlara da büyük faydası olduğunu söyledi.

Sandıklı Mahallesi'ndeki Yıldır Kaya Tuzu İşleme Tesisi'nin sahibi Ramazan Yıldır, iki yıl önce vefat etti. Aydın İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nde yıllarca şeflik yapan Mukaddes Akkaya, emekli olup 45 yıldır babasının işlettiği tesisin başına geçerek ayakta kalmasını sağladı.

Babasının vefatı ardından kısa bir süre kapalı kalan tesiste ilk olarak el değirmenleriyle yapılan tuz öğütme işini daha teknolojik makinelerle yapmaya başladıklarını belirten Akkaya, Çankırı'dan kaya tuzu getirmeye başladıklarını söyledi. Kaya tuzunun yanına deniz tuzu satışı bayiliğini de eklediklerini vurgulayan Akkaya, babasının ölümünün ardından müşterilerinden gelen talep üzerine bu işi devam ettirmekten mutlu olduğunu söyledi.

İki ağabeyi olduğunu ancak onların poşet imalat sektöründe faaliyet gösteren işletmeleri olduğunu kaydeden Mukaddes Akkaya, bu nedenle babasının işini yürütmenin kendisine kaldığını da söyledi.

'DOKTORLAR TAVSİYE DİYOR'

Kaya tuzunun sağlığa çok yararlı olduğunu kaydeden Akkaya şunları anlattı:

"Astım ve tansiyon hastaları kaya tuzunu odalarına koyduğu zaman çok iyi geldiği söylüyorlar. Bacaklarında romatizma olan ve ayak tabanı ağrıyanlar da içine kaya tuzu attıkları suda ayaklarını dinlendirerek şifa bulmaya çalışıyorlar. Yatak odalarına konulduğunda çok rahat bir uyku sağlıyor. Bu konuda elimizde bir belge olmasa da kaya tuzu verdiğimiz arkadaşlarımız, bize rahat uyuduklarını ve sabahları uyanmak istemediklerini söylüyorlar. Kendimin ve çocuklarımın yatak odalarında da kaya tuzu bulunduruyorum. Ayrıca hayvanlarda da kaya tuzu beslenmeleri ve tüylerinin dökülmemesine büyük faydası olduğu için, besicilik yapanlardan da yoğun talep alıyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Babasının Kalan Tuz Tesisini Ayağa Kaldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat ve Yozgat'a AFAD ekipleri gönderildi
    21:02 Tokat ve Yozgat'a AFAD ekipleri gönderildi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremin ardından Amasya'dan 12 AFAD personeli ve 3 araç, Tokat ve Yozgat illerine görevlendirildi. Tokat'a 2 idareci, 5 arama kurtarma teknisyeni ve 2 tam donanımlı araç, Yozgat'a ise 5 arama kurtarma teknisyeni ve 1 tam donanımlı araç sevk edildi. Amasya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden toplamda 12 personel ve 3 araç, depremin etkilediği illerde görev yapacak.

  • Diyarbakır'da 'Başyapıtların İzinde' adlı resim sergisi açıldı
    20:59 Diyarbakır'da 'Başyapıtların İzinde' adlı resim sergisi açıldı

    Diyarbakır Müzesi ve özel bir okulun ortaklığı ile Dünya Sanat Haftası kapsamında müze bahçesinde yaklaşık 50 eserin yer aldığı resim sergisi sanatseverlerle buluştu. Sergide, dünyaca ünlü ressamların yanı sıra öğrencilerin yaptığı resimler de sergilendi. Sergi, 18-21 Nisan tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

  • Tokat'taki deprem Kayseri'yi de salladı
    20:54 Tokat'taki deprem Kayseri'yi de salladı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, Kayseri'de de hissedildi. Deprem, saat 18.11'de Sulusaray ilçesinde kaydedildi ve 5.9 kilometre derinlikte gerçekleşti. Kayseri'de vatandaşlar güvenli alanlara geçmek için evlerini ve dükkanlarını boşalttı.

  • Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı
    20:50 Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı

    Beyoğlu'nda bulunan bir restoranda askeri üniforma ile müşterilere servis yapan şahsın Y.J. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Restoranın işletme sahibi ve müdürü ise serbest bırakıldı.


Advertisement