Babası Kaçırılan Bakır Kralı'ndan 5 Milyon Euro Fidye İstemişler - Son Dakika
Ekonomi

Babası Kaçırılan Bakır Kralı'ndan 5 Milyon Euro Fidye İstemişler

Türkiye'nin en büyük bakır ihracatçılarından Cüneyt Ali Turgut'un babası Mehmet Turgut'un fidye için kaçırıldığı ortaya çıktı.

03.07.2015 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da 6 gün önce kaçırıldığı ortaya çıkan işadamı Mehmet Turgut'un hayatından endişe ediliyor. Fidyecilerin en son Marmaray durağında görülen işadamını serbest bırakmak için ailesinden 5 milyon Euro istediği öğrenildi. Emniyet, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yakından tanıdığı işadamını bulmak için özel ekip kurdu.

TAHTAKALE'Yİ TAHTAKALE YAPTI

Türkiye'nin en ünlü saat ithalatçısı ve 1970′li yıllardan itibaren Tahtakale'yi saat dünyasına dönüştüren Dost Saat'in sahibi Aksekili İşadamı Mehmet Turgut, 26 Haziran Cuma günü esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu. Turgut'un cep telefonunun kapalı sinyal vermesi endişeyi arttırdı. İleri yaşından dolayı Mehmet Turgut'un sağlık sorunuyla karşılaşmış olabileceğini düşünen ailesi, imkanlar dahilinde araştırma yaptı. Ancak, yürekleri ferahlatacak bir haber alınamadı. Her ihtimali değerlendiren aile, durumu İstanbul Emniyeti'ne bildirdi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Kayıp Şahıslar Büro Amirliği dedektiflerinin çalışması sürerken soruşturmanın seyrini değiştirecek önemli bir gelişme yaşandı. Elde edilen bilgilere göre, Mehmet Turgut'un telefonuyla aileye ulaşan bir kişi, 5 milyon Euro fidye istedi. Durumun polise bildirilmemesini isteyen meçhul kişi veya kişiler, daha sonra Turgut Ailesi'ni aramadı.

GİZLİLİK 5 GÜN SÜRDÜ

Büyük bir gizlilik içerisinde yürütülen soruşturma, Turgut Ailesi'ne yakın kişilerin bilgi paylaşımıyla açığa çıktı. Binlerce dakikalık şehir güvenlik kamera görüntülerini inceleyen dedektifler, sabah saatlerinde Florya Şenlikköy'deki evinden ayrılan Mehmet Turgut'un aracını Kazlıçeşme'deki bir otoparka bıraktığını belirlediler. Saat 16.40-16.45 aralığında parka gelen 2 kişi, Turgut'a ait aracı alarak sırra kadem bastı. Adeta seferber olan İstanbul Emniyeti'nin işadamı Mehmet Turgut'a ulaşmasının an meselesi olduğu bildirildi.

OĞULLARINA REHBER OLDU

Aslen Antalya Aksekili olan Mehmet Turgut, yaşının ilerlemesi sebebiyle işlerini kendisi gibi işadamı olan oğullarına devretti. Ancak Tahtakale'yle olan bağını kesmedi. Mehmet Turgut'un oğullarından Faruk Turgut kendisiyle birlikte saat sektöründe kalırken, diğer oğulları Cüneyt Ali Turgut ve Abdullah Turgut farklı bir alanda yol almayı tercih etti. 2001 krizinde farklı bir alana yönelmeyi uygun gören ve bunun üzerine araştırmalar yapan Cüneyt Ali Turgut, bakır tel üretim sektörüne demir attı. Kayseri'de üretim yapan Mega Metal'in sahibi "Bakır Kralı" Cüneyt Ali Turgut, 10 yılda 5 kez en büyük 500 ihracatçı arasına girdi. Mega Metal, Uluslararası Kalite Ödülü'ne de layık görüldü.

ÜNLÜ MARKALARI TAŞIDI!

Turgut Ailesi, önceki işi olan saatçiliği de hala sürdürüyor. 1970'li yıllarda Tahtakale'de Asri İş Hanı'nda saat ithalatçılığı yapan Antalya Aksekili Mehmet Turgut, bu alandaki faaliyetleri zamanla değişse de hala işe devam ediyor. Tahtakale'deki "Dost Saat" isimli şirketi aracılığıyla lisansını aldığı Dice Kayek, Jeep gibi ünlü markaların Uzakdoğu'da üretimini yapıp Türkiye'de satışını gerçekleştiriyor. Fransa'nın dünyaca ünlü markası Offshore Limited ve distribütörlüğünü yaptığı Alman Ingersoll markalarını da bünyesine katarak büyümesini sürdüren Dost Saat, 81 ilde 500'ün üzerinde bayisi ve Türkiye'nin önde gelen alışveriş merkezlerinde yer alan kioskları ile ürünlerini tüketicilere sunuyor. (Kaynak:Sözcü)

Babası Kaçırılan Bakır Kralı\'ndan 5 Milyon Euro Fidye İstemişler
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Babası Kaçırılan Bakır Kralı'ndan 5 Milyon Euro Fidye İstemişler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Kadir: Versin parayi o kadar parasi var hala haberlere sizdirmis ver parayi al babayi sonra haberlere cik polise git babasindn cok parayi seven adam nasil zengin olduklari belli 0 6 Yanıtla
  • Cengizz: Versin parayi kurtulsun 0 4 Yanıtla
  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile İstanbul'da bir araya gelecek
    20:22 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile İstanbul'da bir araya gelecek

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile yarın İstanbul'da bir araya gelecek. Görüşmede Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin hazırlıkları, ekonomik ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alınacak. Ticaret hacminde 15 milyar dolar hedefi bulunuyor ve Türk yatırımcılar tarafından Mısır'da 100 binden fazla kişi istihdam ediliyor. Ankara, iki ülkenin çıkarlarının giderek birleştiği görüşünde.

  • İBB Başkanı İmamoğlu, 2023 Faaliyet Raporunu Meclise Sundu
    18:38 İBB Başkanı İmamoğlu, 2023 Faaliyet Raporunu Meclise Sundu

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023 yılı faaliyet raporunu İBB Meclisine sundu. İmamoğlu, raporda yapılan yatırımları ve hizmetleri detaylı bir şekilde açıkladı. Ayrıca, İBB'nin iştirak şirketlerinin 2023 yılını karla kapattığını belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TAİK ve AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Üyelerini Kabul Etti
    18:33 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TAİK ve AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Üyelerini Kabul Etti

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ve Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Türkiye) Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Yılmaz, Türkiye ve ABD arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolara ulaşması hedefine yönelik istişarelerde bulunduklarını ve kamu-özel sektör işbirliğini güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti.

  • Shenzhen'in dış ticareti 1 trilyon yuanı aştı
    18:29 Shenzhen'in dış ticareti 1 trilyon yuanı aştı

    Çin'in güneyindeki Shenzhen metropolünden yerel yetkililer, şehrin dış ticaretinin bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 28,8 artışla 1,02 trilyon yuana (yaklaşık 140,8 milyar ABD doları) ulaştığını açıkladı. Shenzhen'in özel işletmelerinin dış ticareti ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 45,2 artışla 720,96 milyar yuana ulaştı ve şehrin toplam ticaret hacminin yüzde 70,7'sini oluşturdu.

  • Çin, Shanghai limanlarından araç ihracatını artırdı
    18:28 Çin, Shanghai limanlarından araç ihracatını artırdı

    Çin'in Shanghai limanları üzerinden 2024 yılının ilk çeyreğinde geçen yıla göre yüzde 30,7 artışla 529.000 araç ihraç edildi. Waigaoqiao liman bölgesindeki gümrüklerde ise bir önceki yıla göre yüzde 20'nin üzerinde bir artışla 280.000'den fazla araç ihraç edildi. Yangshan gümrüğü ise yeni enerjili araçların yüzde 70'inden fazlasını işlemden geçirdi.

  • Yalova'da yapılan yatırımlar değerlendirildi
    18:24 Yalova'da yapılan yatırımlar değerlendirildi

    Yalova Dr. Hülya Kaya başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda bir önceki dönemde kentte yapılan yatırımlar değerlendirildi.

  • Mersin Mezitli'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi
    18:23 Mersin Mezitli'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan kovanlarda üretilen narenciye balının sağımı için hasat etkinliği düzenlendi. Vali Ali Hamza Pehlivan'ın da katıldığı etkinlikte, Mersin'in Türkiye genelinde arı kovanı sayısıyla 4. sırada yer aldığı ve yıllık yaklaşık 115 bin ton bal üretiminin 3 bin 500 tonunun burada gerçekleştirildiği belirtildi.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor
    18:14 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor

    Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatnamesi kapsamında Ordu'da ana arı yetiştiriciliği kursu düzenleniyor. Eğitimde, koloni bireyleri tanıma, üretim yöntemleri, kalite kontrolü gibi konular ele alınacak. Başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek.


Advertisement