Babanın Oğluna 'Mavi Kapak' Vasiyeti Ağlattı - Son Dakika
Güncel

Babanın Oğluna 'Mavi Kapak' Vasiyeti Ağlattı

Babanın Oğluna \'Mavi Kapak\' Vasiyeti Ağlattı

Engelliler için kapak toplayan Ahmet Güçlücan, ölmesi durumunda kapakları ilgili kuruma teslim etmesi için oğluna vasiyet etti. Oğlu kapakları teslim ederken ağladı.

04.03.2015 09:51  Güncelleme: 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Kilimli İlçesi Göbü Köyü'nde engelliler için kapak toplayan Ahmet Güçlücan, ölmesi durumunda kapakları ilgili kuruma teslim etmesi için oğluna vasiyet etti. Geçen yıl 2 Eylül'de 83 yaşında ölen Ahmet Güçlücan'ın vasiyetini yerine getiren oğlu Musa Güçlücan, yaklaşık 10 bin kapağı teslim ederken gözyaşlarını tutamadı.

TELEVİZYONDA GÖRDÜ ETKİLENDİ

Almanya'da yıllarca çalıştıktan sonra emekli olarak memleketi Zonguldak'a dönen 5 çocuk babası Ahmet Güçlücan, mavi kapak toplama kampanyası ile tekerlekli sandalyeye kavuşan bir engellinin sevincini televizyon programında görüp etkilendi.

OĞLUNA 'MAVİ KAPAK' VASİYETİ

Güçlücan, 2012'den itibaren sokaklarda gördüğü mavi kapakları çuvalda toplamaya başladı. Güçlücan, yaşının ilerlediğini düşünerek ölmesi durumunda kapakları ilgili kurumlara teslim etmesi için oğlu Musa Güçlücan'a vasiyette bulundu. Ahmet Güçlücan, geçen yıl 2 Eylül'de kalp yetmezliği sonucu yaşama veda etti.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE VASİYETİ YERİNE GETİRDİ

Göbü Köyü Muhtarı Musa Güçlücan, babasının vasiyetini yerine getirdi. Musa Güçlücan, babasının engellilere tekerlekli sandalye alınmasına katkı sağlamak amacıyla topladığı yaklaşık 10 bin mavi kapağı, Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi'ne ulaştırılmak üzere Çatalağzı Kızılay Şubesi yöneticilerine teslim etti. 2 çuval dolusu kapağı teslim ederken gözyaşlarını tutamayan Muhtar Güçlücan, şöyle konuştu:

"Babam 2 yıla yakın kapak topladı. Kapak toplamasındaki amaç engelli bir vatandaşa tekerlekli sandalye almaktı. Kendisi bu konuda çok hassastı. Daha önce kendi imkanlarıyla 3 kişiye Almanya'dan tekerlekli sandalye getirtti. Onun topladığı kapakları teslim ederek vasiyetini yerine getirdim. Kendisi sağlığında sayardı. En son '10 bin kapak oldu' demişti. Şişelere doldurur, camların önüne koyardı. İnşallah bu kapaklar sayesinde bir engelli vatandaşımız tekerlekli sandalyeye kavuşur."


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Babanın Oğluna 'Mavi Kapak' Vasiyeti Ağlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • zoro: her ne olursa olsun çok duyarlı bir davranış, helal olsun. . . ama birisi artık şunu açıklasın, bir sürü haber çıktı, mavi kapak toplama kampanyası dolandırıcılık dediler, büyük şirketlerin çevre bakanlığına ceza ödememesi için dolap dediler. . . nedir doğru bir noktayı koyun da biz de kukla gibi kapak toplamayalım holding patronları ceza yemesin veya daha çok kazansın diye. . . 6 0 Yanıtla
  • Necati cumali: Bu kapak hikayesine kanmayınenayi gibi toplatıyorlar insanlara parasını başkaları yiyor 1 1 Yanıtla

Advertisement