Babacan - Kurtulmuş İkilisi Piyasayı Endişelendirdi - Son Dakika
Güncel

Babacan - Kurtulmuş İkilisi Piyasayı Endişelendirdi

Babacan - Kurtulmuş İkilisi Piyasayı Endişelendirdi

Yeni kabinede, Başbakan yardımcısı Ali Babacan'ın yanı sıra Numan Kurtulmuş'un da aynı görevi üstlenmesi piyasada endişe yarattı.

29.08.2014 18:35  Güncelleme: 20:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlığı'nı Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı yeni kabinede, Başbakan yardımcısı Ali Babacan'ın yanı sıra Numan Kurtulmuş'un da aynı görevi üstlenmesi piyasalarda tedirginlik oluşturdu.

"ÇİFT BAŞLILIK ENDİŞESİ"

Piyasa analistleri, Babacan ve Kurtulmuş'un eşit görevlerde olmasının, ekonomi yönetiminde "çift başlılık" yaratabileceği endişesiyle, kar realizasyonu kaygılarının da eklenmesiyle piyasada küçük çaplı satışlara neden oldu.

DOLAR YÜKSELDİ

Kabinenin açıklanmasından önce 2.1550 liraya kadar gerileyen dolar, ekonomi yönetimine ilişkin kaygıların belirginleşmesiyle 2.1655 liraya kadar yükseldi. Kapanış saatlerinde dolar 2.1635 ve euro da 2.8450 lira dolayında işlem görürken, yarı yarıya dolar ve eurodan oluşan döviz sepeti de 2.5042 değerine yükseldi.

BANKA HİSSELERİNDE SATIŞLAR ARTTI

Yeni kabinede ekonomi yönetiminin beklendiği gibi görevini korumasının ardından kar realizasyonu ile karşılaşan hisse senetleri günü yüzde 0.65 ekside kapatırken, seans sonuna doğru banka hisselerinde satışlar arttı.

Güne 81,009 puan ile artıda başlayan Borsa İstanbul Endeksi beklentilerin altında kalan Temmuz ayı dış ticaret açığı verisi sonrası 81,600 puanın üzerine çıktıktan sonra, yeni hükümetin açıklanmasının ardından eksiye geçti. Borsa İstanbul Endeksi 80,312.94 puandan kapanırken, banka hisseleri yüzde 1.53 geriledi.







## 6428807##



Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Babacan - Kurtulmuş İkilisi Piyasayı Endişelendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • iyi bal var: ben de düşünüyordum bu numanı nerden tanıyorum diye hatırladığım kadarı ile akp için çaldı sattı lafları ediyordu değil mi ne tatlı geldi de buraya kendini attı demek ki iyi bal var 14 6 Yanıtla
  • mersin33: kimse endişelenmein hamdolsun piyaalarımız artık bir lafla inip çıkmyr. . . . . muş. . . . . . ? 10 6 Yanıtla
  • İHL Lİ MÜDÜR: Kurtulmuş denen adam 5 sene önce söylediğin sözleri hatırla. Söz ağızdan çıkar. Hangi şey ile transfer oldun. 9 5 Yanıtla
  • ergün: akplimunati pardon illuminati hizmetlisi şahıslar 7 3 Yanıtla
  • alerji: akp de makamlarin hic bir onemi yok soylemi vardir yani sen cumhurbaskani yada basbakan yada herhangi bir bakan olabilirsin bunun hic bir onemi yok son sozu rte soyler 2 1 Yanıtla

Advertisement