Babacan : Hukuk Sistemimizin Bağımsız Bir Şekilde İşlemesi İçin Hareket Geçtik - Son Dakika
Güncel

Babacan : Hukuk Sistemimizin Bağımsız Bir Şekilde İşlemesi İçin Hareket Geçtik

Babacan : Hukuk Sistemimizin Bağımsız Bir Şekilde İşlemesi İçin Hareket Geçtik

İstanbul'da gerçekleştirilen 6. Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi'nin bugünkü oturumuna katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, konuklar için verilen öğle yemeğinin ardından Türkiye'nin ekonomik göstergeleriyle ilgili bir konuşma yaptı.

21.11.2014 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da gerçekleştirilen 6. Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi'nin bugünkü oturumuna katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, konuklar için verilen öğle yemeğinin ardından Türkiye'nin ekonomik göstergeleriyle ilgili bir konuşma yaptı. Türkiye'nin çok önemli bir değişim sürecinden geçtiğini söyleyen Babacan, "2002 yılından bu yana değişimler oluyor. Reformlar yapıyoruz. Demokratik sistemimiz iyi hale getirmek, için uğraşıyor, haklar özgürlükler, eğitim ve hukuk anlamında yenileniyoruz" dedi.

17 ARALIK SORUSU

Ekonomik durum ne olursa olsun politik standartların bir ülke için çok önemli olduğunun altını çizen Babacan, "Bir ülkenin değerlendirilmesinde demokrasinin kalitesine, hukukunun kalitesine bakmak gerekir. Biz sürekli olarak standartlarımızı yükseltmeye çaba gösteriyoruz" diye konuştu.

İki konu üzerinde çalıştıklarını bunlardan birinin eğitim, diğerinin de yargı olduğunu tekrarlayan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a soru cevap kısmında bu açıklaması hatırlatıldı. İngiliz bir katılımcı Babacan'a, "17 Aralık sürecinden sonra yaşananlar hukukta bir geri adım değil mi" diye sordu. Aynı katılımcı Babacan'a eğitim alanında İmam Hatip Liseleri'nin çoğalmasının kaliteyi etkileyip etkileyemeyeceği şeklinde bir soru da yöneltti.

SORULARI BİRİKTİRMİŞ

Soru soran kişiye adıyla hitap eden Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Bana uzun zamandır soru soramıyordu. Soruları biriktirmiş" diyerek espri yaptı. Türkiye'nin Aralık ayından bu yana yeni bir döneme girdiğini söyleyen Babacan, 17 Aralık operasyonunu gerçekleştirenlerin hukuk sistemi içinde koordineli bir şekilde hareket eden bir grup insan olduğunu söyledi.

BİR AĞDAN EMİR ALANLAR

Babacan, "Adil davranmayan bir grup insan, hukuk sistemi içindeki bazı hakimler ve savcılar, bir ağdan emir alacak olurlarsa, o zaman hukuk sistemine inanmak mümkün değil. Hukuk sistemimizi bu tip gruplardan arındırmak için çalışmalar başlattık. Hukuk sistemimizin bağımsız bir şekilde işlemesi için hareket geçtik. Bunu yaparken evrensel ilkeleri göze aldık " diye konuştu. Babacan eğitimi konusunda da Avrupa Komisyonuyla yakın çalışmalar yürüttüklerini belirterek," Zorunlu eğitim 12 yıla çıkarıldı. Bu önemli bir adım. Müfredatla ilgili değişiklik yapıldı. Öğretmenlerin daha iyi eğitim almasının sağlanması MEB tarafından yürütülüyor. Biz öğrencilerimizin karşısında opsiyonlar olmasına inanıyoruz. Biz neyin ideal oludunu biliyoruz" dedi. Babacan sözlerini, "Bizim siyasi partimizin adı Ak parti. Ak, beyaz lekesiz demek. Bu bizim varoluş sebeplerimizden biri. Daha iyi eğitimle, daha iyi bir yargıyla, daha iyi bir güven ortamı sağlayabilirini" şeklinde tamamladı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Babacan : Hukuk Sistemimizin Bağımsız Bir Şekilde İşlemesi İçin Hareket Geçtik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement