Baba- Oğla Erdoğan'a Hakaret Davası - Son Dakika
Güncel

Baba- Oğla Erdoğan'a Hakaret Davası

Baba- Oğla Erdoğan\'a Hakaret Davası

Antalya'da dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak lise öğrencisi 17 yaşındaki H.U.C.'nin öğretmen babası Hüseyin C. hakkında da başka bir eylemde aynı suçu işlediği gerekçesiyle dava açıldı.

20.09.2014 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak lise öğrencisi 17 yaşındaki H.U.C.'nin öğretmen babası Hüseyin C. hakkında da başka bir eylemde aynı suçu işlediği gerekçesiyle dava açıldı.

İlk olayda, Serik Lisesi'nde öğretmen ve aynı zamanda Eğitim Sen'in Serik temsilcisi de olan 49 yaşındaki Hüseyin C., 12 Mart 2014 tarihinde KESK ve DİSK öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe katıldı. Aydın Kanza Parkı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren eylemde, Hüseyin C. hakkında Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin bildirimi üzerine Antalya Cumhuriyet Savcılığı'nca soruşturma açıldı. Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, Hüseyin C.'nin, Berkin Elvan'ın vefatı nedeniyle düzenlenen gösterilerde eline megafonu alarak, dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içerikli slogan attığı öne sürüldü. Hüseyin C. hakkında hazırlanan iddianame doğrultusunda Antalya 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 'Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı aleni hakaret' suçundan 14 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İlk duruşma 10 Kasım günü görülecek.

FARKLI EYLEMDE OĞLU DA AYNI KONUDA SUÇLANDI

Antalya'daki Gezi olayları sırasında bir grup öğrenci, 24 Ocak 2014 Cuma günü Recep Tayyip Erdoğan için temsili karne şeklinde hazırlanan pankartla eylem yaptı. Karne eylemine katılan Akdeniz Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi G.A. ile Konyaaltı Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi K.D.Y. hakkında takipsizlik kararı verildi. İki öğrenci hakkındaki soruşturmanın henüz sonuçlanmadığı geçen 5 Haziran'da ise Liseli Genç Umut adlı grup öğrencileri, bu soruşturmayı protesto etti. Bu protestoya katılan 6 lise öğrencisi hakkında 'Ampul Tayyip' ve hakaret sloganları nedeniyle 'Türk Milleti, Cumhuriyeti ve TBMM'ni alenen aşağılama' ve 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet' suçlamalarıyla soruşturma açıldı. Soruşturmada eylemin 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet' suçu oluşturmadığına karar verildi. 'Ampul Tayyip' sloganı 'Türk Milleti, Cumhuriyeti ve TBMM'ni alenen aşağılama' suçu sayılmazken, öğrencilerden H.U.C.'nin Tayyip Erdoğan'ı hedef alan bir sloganı ise suç sayıldı. H.U.C. de babası gibi 4 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle 4 Aralık 2014 günü Antalya 2'nci Çocuk Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

YASA DIŞI DELİL SUÇLAMASI

Hüseyin C.'nin davasına ilişkin dosyasındaki delilleri değerlendiren avukatları, iki polis tarafından olayın 1 gün sonrası tarihli hazırlanan tutanakta 'Şu şu sloganlar atıldı' diye yazıldığı ve isim belirtilmediğini kaydetti. Dava avukatları, gösteri sırasında polisin görüntü çekmek için savcıdan izin alması gerektiğini belirterek, "Savcıyı arayıp, 'burada yasa dışı slogan atılıyor' diye izin alması ve olay anında tutanağını hazırlaması gerekirdi. Ancak hazırlanan tutanaktaki izin tarihi, olayın tam 8 gün sonrasına ait. 20 Mart günü görüntü çekmek için savcıdan izin alınmış. Dolayısıyla tutanak yasal değil. AİHM'ye göre özel hayatın gizliliğini ihlale girer. Anayasa ve TCK'ya göre de yasadışı elde edilen delil hükme esas alınamaz" dedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Baba- Oğla Erdoğan'a Hakaret Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Niğde'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    12:56 Niğde'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Niğde'de 31 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Seçimi öncesi son tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla Seçim Güvenliği Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, 31 Mart yerel seçimlerinde Niğde genelinde 645 jandarma ve bin 2 polis memuru görevlendirildi. Seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tedbirler görüşüldü.

  • Sanatçı Okan Bayülgen:
    12:55 Sanatçı Okan Bayülgen: "Buradan İngiltere'ye giden de topraklarımıza gelen de aynı 'öteki' kaderi paylaşıyor"

    Oyuncu, yönetmen, fotoğrafçı ve komedyen Okan Bayülgen, "Buradan İngiltere'ye giden ya da güneyimizden, güney doğumuzdan bizim topraklarımıza gelenler, aslında ortak bir kaderi paylaşıyor 'öteki' olarak. Biz göç alıyor, sığınmacı alıyoruz, onlara öteki muamelesi yapıyoruz.

  • Isparta'da Yeni Otogar 15 Nisan'da Hizmete Açılıyor
    12:55 Isparta'da Yeni Otogar 15 Nisan'da Hizmete Açılıyor

    Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yaklaşan asker sevkiyatı ve Ramazan Bayramı dolayısıyla yeni otogarın 15 Nisan'da hizmete açılacağını duyurdu. Başdeğirmen, esnaf ve otobüs firması temsilcilerinin taleplerini olumlu karşıladıklarını belirtti.

  • Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Demre'de vatandaşlarla buluştu
    12:55 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Demre'de vatandaşlarla buluştu

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Demre'de vatandaşlarla buluştu. Akşam geç saatlerinde gerçekleşmesine rağmen meydana sığmayan coşkulu kalabalık, Başkan Muhittin Böcek'e yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Başkan Böcek, Demre'de yapılması gereken çalışmaları ve projeleri anlattı.

  • Rusya Soruşturma Komitesi, Crocus City Hall saldırısındaki teröristlerle Ukraynalı milliyetçiler arasında bağlantı olduğunu açıkladı
    12:54 Rusya Soruşturma Komitesi, Crocus City Hall saldırısındaki teröristlerle Ukraynalı milliyetçiler arasında bağlantı olduğunu açıkladı

    Rusya Soruşturma Komitesi, Moskova'nın banliyösündeki Crocus City Hall binasına düzenlenen saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, gözaltına alınan teröristlerin Ukraynalı milliyetçilerle bağlantısı olduğuna dair kanıtlara ulaşıldığını belirtti. Komite, teröristlerin Ukrayna'dan büyük miktarlarda para ve kripto para aldığını ve bunları suça hazırlık aşamasında kullandığını teyit etti.

  • Kayseri'de yerel seçimlere hazırız
    12:54 Kayseri'de yerel seçimlere hazırız

    Türkiye'de 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere hazırlıklar tamamlandı. Kayseri'de ise 1 milyon 39 bin 710 kişi oy kullanacak.

  • Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Çaybaşı Mahallesi'nde düzenlenen iftarda birlik ve beraberlik vurgusu yaptı
    12:54 Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Çaybaşı Mahallesi'nde düzenlenen iftarda birlik ve beraberlik vurgusu yaptı

    Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Çaybaşı Mahallesi'nde düzenlenen iftarda birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, ayrışmaları aşabileceklerini ve güçlü olduklarını belirtti. İftara çölyak hastaları için glütensiz yemekler de ikram edildi.

  • Fatih'te silahla bacağından vurulan kişinin 110 bin doları gasbeden 3 şüpheli tutuklandı
    12:53 Fatih'te silahla bacağından vurulan kişinin 110 bin doları gasbeden 3 şüpheli tutuklandı

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, motosikletle geldikleri otoparkta tekstil işiyle uğraşan M.A.Y'yi bacağından vurduktan sonra yayında bulunan 110 bin dolarını alıp kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma yürüttü. Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen ve saha çalışması yapan ekipler, olayda kullanılan motosikletin plakasını tespit etti. Motosikletin Eyüpsultan'dan çalındığını saptanırken, olayı gerçekleştiren şüphelilerin adres ve kimlikleri belirlendi. Polis ekipleri, İstanbul ve Sakarya'da düzenledikleri eş zamanlı operasyonda 5 şüpheliyi yakaladı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 3'ü tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • KKTC Üniversitesi Bölüm Başkanı Interpol Tarafından Aranıyor
    12:52 KKTC Üniversitesi Bölüm Başkanı Interpol Tarafından Aranıyor

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) bir üniversitede bölüm başkanı olan Prof. Dr. Fadi Al-Turjman'ın Interpol tarafından 'cinsel saldırı' ve 'öldürmeye teşebbüs' suçlarından arandığı ortaya çıktı. KKTC Bakanlar Kurulu, Al-Turjman'ın kamu düzenini, yönetsel düzeni, genel ahlakı tehlikeye sokacak biçimde davranması nedeniyle yasaklı göçmen ilan edilmesi kararı aldı.

  • Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Erişkin Aşı Polikliniği Hizmete Girdi
    12:51 Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Erişkin Aşı Polikliniği Hizmete Girdi

    Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde açılan Erişkin Aşı Polikliniği, yetişkin yaş grubundaki hastalara bağışıklama danışmanlığı ve aşı hizmeti sunmayı amaçlamaktadır. Poliklinikte gebeler, diyabet, kanser, diyaliz, kronik kalp, akciğer, karaciğer ve böbrek hastalığı ile 65 yaş ve üzerindeki yaşlılar, bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaç kullananlar ve organ nakli hastaları için aşı programları oluşturulacak. Aşılar, aşı takip sisteminden kontrol edildikten sonra poliklinikte yapılacak ve hastalara aşı kartları verilerek randevuları oluşturulacak. Ayrıca, risk altında olan meslek grupları ve Hepatit A ve B hastaları da aşılarını yaptırabilecek.


Advertisement