Aziz Yıldırım, Bakanlık Çıkışı Küfür Ettiği İçin Savcılık Harekete Geçti - Son Dakika
Spor

Aziz Yıldırım, Bakanlık Çıkışı Küfür Ettiği İçin Savcılık Harekete Geçti

Aziz Yıldırım, Bakanlık Çıkışı Küfür Ettiği İçin Savcılık Harekete Geçti

Aziz Yıldırım'ın, Bakan Nabi Avcı'yla görüştükten sonra makamdan ayrılırken, "a...k... böyle bakanlığın, devletin a...k..." dediği için savcılık harekete geçti.

06.05.2015 07:51  Güncelleme: 08:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, F.Bahçe Başkanı için Adalet Bakanlığı'na başvurarak, TCK'nın 301. maddesinden soruşturma izni istediği öğrenildi.

Yıldırım'ın, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı ziyaretinden sonra bakanlık makamından ayrılırken, "a...k... böyle bakanlığın, devletin a...k..." dediği iddia edildi.

"DEVLETİ AŞAĞILADI"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'la ilgili Adalet Bakanlığı'na başvurarak, "Türkiye Cumhuriyeti devletini ve hükümetini alenen aşağılamak" suçunu düzenleyen TCK'nın 301. maddesinden soruşturma izni talep ettiği ortaya çıktı.

"KÜFÜR ETTİ" İDDİASI

Savcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım, Genel Sekreter Mahmut Uslu, asbaşkanlar Mithat Yenigün, Nihat Özbağı ve Şekip Mosturoğlu, 29 Nisan'da Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı makamında ziyaret etti. Yaklaşık yarım saat süren görüşmede, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün geçmişte yapılan anlaşma çerçevesinde tüm sorumluluklarını yerine getirmesine rağmen halen kulübe devredilmeyen Şükrü Saracoğlu Stadı'nın hemen yanındaki Kenan Evren Lisesi arazisi konuşuldu. Olumsuz geçen görüşmenin ardından Yıldırım'ın Bakan Avcı'nın makamından ayrılırken, "a.k. böyle bakanlığın", "devletin a... koydular" şeklinde sözler sarfettiği iddia edildi.

Yıldırım'ın söylediklerini duydukları söylenen bazı bakanlık görevlilerinin bu durumu tutanak altına aldığı öğrenildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın da, tutanakla birlikte Yıldırım hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu anlaşıldı.

İZİN BEKLENİYOR

Ankara Basın Savcısı Mehmet Taştan'ın da, Yıldırım hakkında TCK'nın 301. maddesinden soruşturma yürütebilmek için bakanlıktan izin istediği bildirildi. Adalet Bakanı Kenan İpek'in izin verdiği takdirde Yıldırım hakkında 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılabileceği gibi kovuşturmaya yer olmadığına da karar verilebilecek.

301'E İZİN NEDEN GETİRİLDİ?

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliği yolunda en önemli engellerden birisi olarak gösterilen TCK'nın 301. maddesi, her türlü düşünce ve ifade özgürlüğünü kullananlar hakkında savcıların sıklıkla soruşturma ve dava açmaları nedeniyle 2008 yılında değiştirildi. Değişiklikle, savcıların TCK'nın 301. maddesinden soruşturma açabilmesi Adalet Bakanı'nın iznine bağlandı. Suçun soruşturulması izne bağlanınca bu maddeden açılan soruşturma ve dava sayısında da büyük oranda azalma sağlandı.

PROTOKOLE UYULMADI

Milli Eğitim Bakanlığı, F.Bahçe Kulübü'nün, eski Kenan Evren Anadolu Lisesi arsa ve binalarının kulübe devrine ilişkin protokolde öngörülen eğitim birimlerini süresi içinde ve mevzuata uygun formda inşa edip teslim etmediğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Bakanlık ile F.Bahçe arasında Eski Kenan Evren Anadolu Lisesi arsa ve binalarının, yapılacak tesisler karşılığında F.Bahçe Kulübü'ne devrine dair 11 Kasım 2002'de bir protokol düzenlendiği hatırlatıldı.

Söz konusu protokol gereği F.Bahçe Kulübü tarafından taahhüt edilen okul bina ve eklentilerinin taahhüt süresinde ve öngörüldüğü koşullarda yapımı gerçekleştirilmediğinden protokolün 2009 ve 2011 yıllarında ek protokollerle revize edildiği ifade edildi.

Protokoller kapsamında F.Bahçe Kulübü'nce, Sancaktepe'de 24, Üsküdar'da 32 derslikli İlkokul, Ataşehir'de 40 derslikli Anadolu Lisesi, Ataşehir Mevlana Anadolu Lisesi bahçesine spor ve konferans salonu yapılmasının öngörüldüğü bildirildi.

Açıklamada "F.Bahçe Kulübü'nün öngörülen eğitim birimlerini süresi içinde ve mevzuata uygun formda inşa edip teslim etmediği görülmüştür. Eğitim ünitelerinin toplam maliyeti 18 milyon 480 bin 200 liradır. Buna karşılık Bakanlığımıza ait olup edimlerin tamamlanması durumunda F.Bahçe Kulübü'ne tahsis edilmesi talep edilen taşınmazların değerleri ise toplam 345 milyon 726 bin 200 liradır" denildi. (Kaynak: Skorer)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Aziz Yıldırım, Bakanlık Çıkışı Küfür Ettiği İçin Savcılık Harekete Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (45)

  • fenerbahçeli: eskiden ülkeyi bunlar yönetirdi (zenginler) istedikleri gibi at koştururlardı, küfürde etseler görmezden gelinirdi. şimdi öyle değil Devlet Ağırlığını koyuyor. kim olursa olsun. olması gerekende bu, Eğer küfür ettiyse Cezasını çeksin. 15 22 Yanıtla
  • fb: agzına saglık herşeyi hakediyor bu haramzade kefereler 17 16 Yanıtla
  • hango: HELAL OLSUN AZİZ BASKAN 8 22 Yanıtla
  • Faruk: Sayin Aziz baskan bunlarin sozune inanmakla hayatinin hatasini yapmistir . Oyle degerli bir yeri ancak turgev yada yandas birilerine peskes cekerler omurleri yeterse tabiki 25 2 Yanıtla
  • Kadir yıldırım: Helal olsun Başkan'ım milyonların KORKUDAN söyleyemediklerini söylemişsin 10 16 Yanıtla
  • dhg: büyüksün başkannnn taraftarın yanında 7 18 Yanıtla
  • fb: agzına saglık herşeyi hakediyor bu haramzade kefereler 12 13 Yanıtla
  • fb: agzına saglık herşeyi hakediyor bu haramzade kefereler 12 11 Yanıtla
  • capyvisne: Az bile söylemiş yedirme FB hakkını arkandayız aziz baskan 8 15 Yanıtla
  • adımı yazdım: aziz haklı beyler dağılın 2 21 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Türkiye Masa Tenisi Süper Lig 6. Etap Müsabakaları Van'da Başladı
    15:08 Türkiye Masa Tenisi Süper Lig 6. Etap Müsabakaları Van'da Başladı

    Türkiye Masa Tenisi Federasyonu tarafından düzenlenen Süper Lig 6. etap müsabakaları Van'da başladı. Edremit ilçesindeki Nur Tatar Spor Salonu'nda gerçekleşen müsabakalara 18 ilden 60 sporcu katılıyor. Van'ın masa tenisi sporunda önemli bir yere sahip olduğunu belirten federasyon başkanı, Van'ın hem şehir hem de tesis açısından önemli bir konumda olduğunu vurguladı. Van Gençlik ve Spor İl Müdürü ise masa tenisi sporunu önemsediklerini ve üst düzey müsabakalara ev sahipliği yapmak istediklerini ifade etti.

  • Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun: Hedefimiz Avrupa Kupası'na katılmak
    14:47 Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun: Hedefimiz Avrupa Kupası'na katılmak

    Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, takımın hedefinin Avrupa kupalarına katılmak olduğunu belirtti. Uygun, UEFA Avrupa Ligi'ne katılma şanslarını yakaladıklarını ve kalan maçlarda alacakları puanlarla Avrupa yolunda ilerlemek istediklerini söyledi. Ayrıca, hakemlerin hakkaniyetli olmasını ve Türk futbolunda hakemlik sisteminin geliştirilmesini istediğini dile getirdi. Sivasspor taraftarları da antrenman öncesi takıma moral ziyareti yaparak desteklerini gösterdi.

  • Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası'nın 1. ayak yarışları yarın yapılacak
    14:24 Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası'nın 1. ayak yarışları yarın yapılacak

    Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası'nın 1. ayak yarışları Bilecik'te yapılacak. Yarışlar öncesi magazin startı etkinliği düzenlendi ve katılımcılar organizasyon hakkında bilgilendirildi. Bilecik Valisi Şefik Aygöl, yarışların gerçekleştirileceği parkurun 25 günde oluşturulduğunu belirtti. Türkiye'deki 12. enduro alanı olan parkurun kalıcı bir etkinlik alanı olarak kullanılması hedefleniyor. Yarışlara 195 kayıt yapıldı ve bu, son yılların rekor sayısı olarak kaydedildi.

  • Siirt'te Turizm Haftası'nda yamaç paraşütü heyecanı yaşandı
    14:18 Siirt'te Turizm Haftası'nda yamaç paraşütü heyecanı yaşandı

    Siirt'te Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Botan Vadisi Milli Parkı'nda yamaç paraşütü etkinliği düzenlendi. Siirt Gençlik ve Spor Kulübü pilotları ve Erasmus Değişim Programı kapsamında gelen gençlerin katıldığı etkinlikte, pilotlar yamaçtan havalanarak hedefe inmeye çalıştı. Siirt'in doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, pilotlar ve doğaseverler bir araya geldi.

  • MOTUL 2024 Türkiye Karting Şampiyonası'nın 1. Ayak Yarışları Başladı
    14:15 MOTUL 2024 Türkiye Karting Şampiyonası'nın 1. Ayak Yarışları Başladı

    Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenen MOTUL 2024 Türkiye Karting Şampiyonası'nın 1. ayak yarışları, Kocaeli'nin Körfez ilçesinde start aldı. Batı Kurumsal Karting Yarışı adıyla düzenlenen organizasyonda, 6-9 yaş micro, 7-12 yaş mini, 12-15 yaş arası junior, 14 yaş üzeri senior ve 30 yaş üzeri master kategorilerindeki ilk yarışlar gerçekleştiriliyor. Yarışlar yarın da devam edecek ve etkinlik ödül töreniyle sona erecek.

  • Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Engelsiz Spor Kulübü sporcularını ziyaret etti
    14:13 Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Engelsiz Spor Kulübü sporcularını ziyaret etti

    Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Engelsiz Spor Kulübü sporcularını ziyaret etti. Demirbaş, kulüp antrenörleri ve sporcuları kabul ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Demirbaş, sporculara her zaman destek olacaklarını belirtti ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Engelsiz Spor Kulübü Başkanı Ahmet Koçyiğit ise, Demirbaş'a verdiği destek için teşekkür etti.

  • Seydikemer Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen voleybol turnuvasında dereceye giren okullara ödülleri verildi
    14:10 Seydikemer Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen voleybol turnuvasında dereceye giren okullara ödülleri verildi

    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen voleybol turnuvasında Karaköy Ortaokulu şampiyon oldu. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Emre Ercan, gençlerin sporla iç içe olmalarının önemine vurgu yaparak öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti.


Advertisement