Aziz Yıldırım'dan Hulusi Belgü'ye: 100 Milyon Doları Getir - Son Dakika
Spor

Aziz Yıldırım'dan Hulusi Belgü'ye: 100 Milyon Doları Getir

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, başkan adayı Hulusi Belgü'ye yüklendi, "100 milyon dolar teminat mektubu getir, ben başkanlığı bırakacağım. Duydun mu oğlum?" dedi.

30.05.2015 15:22  Güncelleme: 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe'de başkan ve yönetim kurulunun belirleneceği, Seçimli Olağan Genel Kurul'unda Başkan Aziz Yıldırım kürsüde açıklamalarda bulundu.

"17 SENEDE FENER'E NELER VERDİM NELER"

"Ben 1990 yılında bu kulübe yönetici oldum." diyen Yıldırım, "Geldiğimiz zaman Fenerbahçe Spor Kulübü'nden hepimiz oturacak yer bulamıyorduk. Öyle bir mekanda yöneticilik yaptım. Ben 1991 yılında Futbol Şube Sorumlusu oldum. Soyunma odası yoktu iki tane duş vardı herkes sıra beklerdi. Zaman geçti Dereağzı'nda kulüp binası yapıldı ve modern bir yere geçmiş olduk. Boksörlerin antrenman yaptığı yer küf kokuyordu. Fenerbahçe'de şantiye binası gibi uzun mavi bir bina vardı. Oradan yemekhaneye çamurlar içinde yürürdük. Ben Fenerbahçe'yi böyle aldım. 17 sene sonra Fenerbahçe bu bakın ne durumda. Ben ve arkadaşlarım ömrümüzün sonuna kadar bu yaptıklarımızla övüneceğiz. Biz bunları Fenerbahçe'yi sevdiğimiz için yaptık. Biz o 25 milyon Fenerbahçeliler'den değiliz. Biz ayrıcalıklı Fenerbahçeli'yiz. Mehmet Ali Bey beni hastanede ziyarete geldi ben ona bu şike davası değil sakın Fenerbahçe'nin aleyhine bir şey yapmayın dedim. Ben eğer savcı son sözümü sorduğunda "Dar ağacında bile olsa son sözümüz Fenerbahçe" demeseydim bugün böyle olmazdı. Demokrasi diyorsunuz ama beni tehdit ediyorsunuz. Ben öyle bir babamın oğluyum ki damarımda kan başka akar." dedi.

"HESAP SORACAĞIM"

Sert sözlerine devam eden Yıldırım, "Pazartesi günü eğer Fenerbahçe başkanıysam herkesten hesap soracağım. Bundan sonra böyle. Ben herkese aday ol diyorum. Sen bana gelip ortak aday çıkaralım diyemezsin. Onu ancak ben derim. Kulüp zorda gelin ortak bir aday çıkaralım. Sen diyemezsin ama bunu bana." ifadelerini kullandı.

"ÜLKER SENEYE YOK"

Basketboldaki sponsorluğa değinen Aziz Yıldırım, "Bu kulüp devlete 358 milyon dolar verdi verdi. Bu salonu yaptık. Murat Ülker'den Allah razı olsun. Bana hapisteyken geldi, sen çıkmadan bu Ülker Sports Arena'yı açmayacağım dedi. Çok duygulandım. Murat Ülker 2 sene sonra bırakacağım dedi, ben rica ettim mahkeme biter diye tahmin ettim ama bitmedi. Bu sene Fenerbahçe'den Ülker ayrılacak sadece Fenerbahçe kalacak. Seneye Ülker yok. Yazınızda bahsesiyorsunuz ama seneye 25 milyon dolar lazım baskete, 50 milyon dolar lazım futbola. Ben muhalefete karşı değilim. Bana doğru yolu gösteriyorsa başımın üstünde yeri var. Sevgi yok diyorlar bana bakıyorum dışarıda herkes sarılıyor bana. Ben yalnız geziyorum. Korumam yok." dedi.

ALEX KONUSU

Çok tartışılan Alex konusuna açıklık getiren Yıldırım, "Alex'in 4 milyon dolar bonservisi vardı. Daum istiyordu ben menajerine söyledim. İstiyoruz dedim, hanımı hamile seneye gelsin bu sene olmaz dedi. Ertesi sene Alex alındı. İmza atıldı. Alex başladı, muazzam bir topçu. Sonra Aurelio'nun ailesi Brezilya'da sınıf olarak alt bir kategorideymiş. Alexi, Aurelio ile ailecek görüşmüyordu. Görüş dedim görüşmüyordu. Alex önce iyiydi sonra yaş da ilerledi, sıkıntılar başladı. Para, para, para.. Neyse onları da hallettik ama siz bağırdınız adama ben bağırmadım. Dışarı dediniz. Hepiniz Alex'i çok seviyorsunuz ben de seviyorum. Alex'in mukavelesi bitti, her gün evine gidiyoruz neyse önümüze bir mukavele geldi, Frankfurt ile anlaşmış, biz o mukavelenin de üsütüne çıktık. Anlaştık yine. Sonra Aykut geldi, antrenmanlarda baktı ben bununla yapamam. Dedim Aykut idare et, zoraki gidiyoruz. Sonra Kasımpaşa maçı, kardeşim aradı acele gel Aykut istifa ediyor. Gittim soyunma odasına ne oldu dedim anlattı Alex'i..Kuyt da orada Aykut'a sen niye gidiyorsun hoca, işini yapmayan kaptan Alex, o gider dedi. Sabah geldim Alex kadro dışı. Ne oldu dedim Aykut hoca kadro dışı bırakmış. Çağırdım konuşmaya tesislere geldi, ne oldu dedim Brezilya'ya gitmek istiyorum dedi. Ben de güle güle dedim. Ya Aykut hoca ya Alex'i gönderecektim. Ben kurumdan yana tavır aldım." diye konuştu.

"TRİBÜNLERİ AÇACAĞIM"

"Tribünleri açacağım herkese ne olursa olsun." diyen Aziz Yıldırım, "Esrar için uyuşturucu için ben karışmıyorum. Zaten devlet de bakmıyor. Küçük büyük yok. Bütün tribünlere açıyorum stadı. Kim kimi döverse, kim kimi hallederse artık. Ben karışmıyorum." dedi.

"ALİ KOÇ SÖZ VERDİ"

Ali Koç'tan övgüyle bahseden Yıldırım, "Benim 1 Milyon Üye projesindeki amacım kulübü Fenerbahçe'ye açmaktı. Başka niyetim olsa kulübü açmazdım. Benim tek sıkıntım mahkemedeki kararın bir an önce çıkması. Nasıl çıkacağı önemli değil. Adalet varsa lehimize çıkacktır ama burası Türkiye. Fenerbahçe'nin leke sürülmemsi benim için çok önemli. Bundan sonra başkan kim olacak. Benim derdim bu. Ali Koç ile konuştum. Ben bıraktığım gün aday olacak. Söz verdi, yemez sözünü. Çapulculara yer yok. O gün ben burada olacağım." dedi.

"100 MİLYON DOLAR TEMİNAT MEKTUBU GETİRİN BIRAKAYIM BAŞKANLIĞI"

"Şeref sözü veriyorum size. Bugün 100 milyon dolar teminat mektubu bırakın, Fenerbahçe'yi Avrupa Şampiyonu yapacaksanız ben bugün adaylıktan çekilirim. Siz oyuncuya borçları ödeyemezsiniz. Teklifim geçerli. 100 milyon dolar teminat mektubunu getirin adaylıktan çekileyim.

"HULUSİ DUYDUN MU OĞLUM"

Hulusi Belgü'ye sert sözlerle yüklenen Yıldırım, "Ali Koç'tan izin alarak söylüyorum, şeref sözü veriyorum. Siz o yazdıklarınızı yapın, 100 milyon dolar teminat mektubu getirin, 5 sene içinde de Avrupa şampiyonu yapın, ben bugün başkanlığı bırakacağım. Sen o paranın 5 kuruşunu veremezsin. Bu toplantı bile parayla yapılıyor, kolay mı? Hulusi bu dediklerimi duyuyor musun? 100 milyon doları getir." dedi.

GALATASARAY'IN 9 ŞAMPİYONLUĞU

3 Temmuz sürecinde hapiste olduğunu ifade eden Yıldırım, "Ben hapisteydim, ben idare etmedim. Hapiste kimse benden bir şey istemiyordu. Ben yapmadım ya 9 şampiyonluğu, 1998'de ben yapmadım takımı, geldik aldık takımı devam ettik. Ben kim olursa olsun tribünlerin altına saman koyup yumurta almadım. Ben hep erkekçe konuştum." dedi.

RİZE'DE KURŞUNLANMA MEVZUSU

Yıldırım, "Bizim dönemimizde hep Avrupa Şampiyonu olduk. Nevin Yanıt kızımız Avrupa Şampiyonu oldu. Masa Tenisi'den 2 şampiyonlu yaşadık Avrupa'da. Birçok başarımız var. Bu çocuklar Rize'de kurşunlandı. Bu çocuklar ölümü gördü. İkinci olmuşsa ne olmuş. Yabancılar gitmek için izin istedi benden. Siz hiç ölümü hissettiniz mi? Evinizin camına kurşun sıkılsa siz ne düşünürsünüz? Bunları bir düşünerek konuşun." ifadelerini kullandı.

Aziz Yıldırım\'dan Hulusi Belgü\'ye: 100 Milyon Doları Getir
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Aziz Yıldırım'dan Hulusi Belgü'ye: 100 Milyon Doları Getir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (50)

  • KÜRDÜM OYUM AKP YE: İDOLOJİYE VE IRKA DAYALI SİYASETE DEĞİL HİZMETE OY VERİRİM. OYUM AKP YE. 3 9 Yanıtla
  • ...: Bye bye Yıldırım. 8 3 Yanıtla
  • Aykut: Sen kaç milyon euro teminat mektubu bıvaktın acaba, sölesene millete rajon kesiyovsun! 8 2 Yanıtla
  • mehmet: MİYADIN DOLDU ARTIK ÇÖPE ATILMADAN ŞEREFİNLE GİT BAŞKAN 5 3 Yanıtla
  • İSMAİL: GALATASARAYLILAR SENİN GİTMENİ HİÇ İSTEMİYOR NEDENSE 6 2 Yanıtla
  • 1907 feneVbahçe: Defol git, halaaaa kpnuşuyorrr, sen kaç şira teminat verdin de geldin takımın başınaa AHOO 4 4 Yanıtla
  • Diktatör Aziz: Sen olmazan Fenerbahçe olmaz mı yani? 18 yldır aralıksız başkansın galatasaray 10 defa başkan değiştirdi sizden daha çok şampiyon oldu, sen de tayyip gibi istikrar diye diye yedin fenerin başını 5 3 Yanıtla
  • TURAN: KESİNLİKLE OYLAR ...AKPYE....ÇÜNKÜ CHP ALEVİLERİN,DİNSİZ SOLCULARİN,ERMENİLERİN,AYYAŞLARİN,CİBİLDAKLARİN,DHKPC LİLERİN PARTİSİDİR...HDP KÜRTLERİN, PKKLİLARİN,ERMENİLERİN,BAYRAK DUSMANLARİNİN,DİNSİZ ZERDÜŞTLÜLERİN,HAİN HDP ASKER POLİS DUSMANLARİNİN PARTİSİDİR..MHP NEDEN HAİNLERİ ELESTİRMİYOR...MHP Lİ KARDESLER UYANİK OLALİM OYLARİ BOLMEYELİM...AKP SAYESİNDE DEVLETİMİZ,ORDUMUZ,EKOMOMİMİZ,DİMDİK AYAKDA...ÖZGÜRLÜK VAR HERKES DİNİNİ ÖZGÜRCE YAŞIYOR.. SEKSEN YİLDA YAPİLMİYANLAR ON YİLDA YAPİLDİ...DAHA NELER YAPİLACAK İNŞALLAH.... VATAN,BAYRAK,EZAN İÇİN OYLAR KESİNLİKLE...AKP....... 2 5 Yanıtla
  • : TÜRK FUTBOLUNU KATLETTİ 4 3 Yanıtla
  • LEVENT: Yine duygusal,espirilî bi konuşma ve yine kalacak başımızda,yok abi bu adamdan kurtuluş yok... 4 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement