Aziz Torun: (Asansör Faciası) 10 Gün Önce Ben de Aynı Asansörü Kullandım (2) - Son Dakika
Güncel

Aziz Torun: (Asansör Faciası) 10 Gün Önce Ben de Aynı Asansörü Kullandım (2)

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Aziz Torun düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtlarken, "10 gün evvel ben de o asansöre bindim" dedi.

07.09.2014 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Torunlar  Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Aziz Torun düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtlarken, "10 gün evvel ben de o asansöre bindim" dedi.

"HASSASİYET GÖSTERMENİZİ İSTİYORUM"

Olaya ilişkin yanlış bilgilendirmeler olduğunu belirten Torun, "Bugün sizin karşısına çıkmamızın nedeni de biz işimizin sahibiyiz ve sorumluluğunu taşıyoruz. Yanlış bilgi ile ciddi bir şekilde, birtakım yanıltmalar oluyor. Şantiyenin önünde orada çalıştığını ifade eden, burada asansörlerin bakımının yapılmadığı ifadelerini kullanan kişilerin olduğunu gördük. Dolayısıyla yanlış bir bilgiye sahip olmamanız için biz direkt, bilgi aldığımız sürece sürekli sizi bilgilendireceğiz. Bizim dışımızda ve kamu yetkililerin dışında lütfen bu konuda yapılacak olan beyanlara ve ifadelere itibar etmemenizi sizlerden rica ediyorum. Çünkü çok kritik bir konu, can kaybı var. O nedenle sizlerin de bu hassasiyeti göstermenizi istiyorum" diye konuştu.

"İLGİLİ KİŞİLER GÖZALTINDA"

İşçilerin hafta içi saat 23.00'de hafta sonu ise 18.00'de çalıştığını belirten Torun, "Ama 18.00'den sonra bu taşeron işçilerin malzeme çıkardığı anlaşılıyor bu asansörle. Ama bu tamamen sınırlı sayıda ve malzemelerin hazırlık anlamında kullanıldığı bir sefer olduğu anlaşılıyor. Ama detaylı bilgiyi ilgili kişiler gözaltında ve ifade veriyorlar. Biz de bilgileri aldıkça sizlere aktaracağız. Bu saatte sizin

karşınıza çıkmamızın nedeni, biz şirketimizin faaliyetleri ile ilgili sorumluluğun bilincindeyiz ve sizi bilgi geldikçe her 2 saatte bir aydınlatıp, bilgilendireceğiz" şeklinde konuştu.

"BEN DE O ASANSÖRE BİNDİM"

Asansörün sürekli arıza yaptığı yönündeki iddialara ilişkin de açıklamalarda bulunan Aziz Torun, "Her gün sahada bu asansörü kiralamış olan

firmanın 2 elemanı sabahtan akşama kadar sahada bulunuyor. İhtiyaç duyulduğunda bunların arızasına müdahale ediliyor. 10 gün evvel ben de o asansöre bindim. Böyle bir şey olabilir mi? Halka açık bir şirketin, bu kadar iş güvenliğine önem veren, 20'nin üzerinde iş güvenliği elamanın görev yaptığı bir sahada asansörün bu kadar keyfi olarak bakımını yapmayacağız, arıza yapacak. Bu tamamen hakikat dışı ve maalesef bu kişiler şantiye civarında dolaşarak burada çalışıyormuş görüntüsü vererek, bu tür beyanlarda bulunduklarını tahmin ediyoruz. Onun için lütfen bizim ve ilgili kamu yetkililerin dışındaki beyanlara itibar etmeyin" dedi.

"BAKANLIK TARAFINDAN DENETLENEN BİR ŞANTİYEYİZ"

Asansör bakımının Geda-Major adlı uluslararası bir şirket tarafından her gün yapıldığını kaydeden Torun, "İş güvenliği ile ilgili denetimleri Nisan ayı içerisinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılmış. Bu denetimler kapsamında da denetlenen bir şantiyeyiz. Yasanın gerektirdiği bütün tedbirler eksiksiz alınıyor. Bu konuda Bakanlığın denetimi var ve Bakanlığın yetkili kıldığı şirketlerin denetimi ve aynı zamanda hizmetleri var. Onlar bu işi yürütüyorlar. Eksik neyse, ihtiyaç neyse yasalar doğrultusunda bunlar yerine getiriliyor. Yasanın emrettiği hükümler neyse bunlar harfiyen yerine getiriliyor" ifadelerini kullandı.

"ASIL SORUMLULARIN CEZALANDIRILMASININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Şantiyede 9 Nisan tarihinde bir işçinin hayatını kaybettiği ve 23 Ağustos tarihinde de bir yangının çıktığı sorusuna ise Aziz Torun, şu yanıtı verdi:

"Böyle bir şey için bu soruyu bu şekilde sormanızı ben kınıyorum. Çünkü bu konularda hassasiyet gösteren bir şirketiz. Ama 1500 civarında işçi çalışan bir şantiyede her ne kadar eğitimler verilse de bu konudaki çalışanların aynı hassasiyeti göstermediğini de bir vaka olarak biliyoruz. Bu önlemlere rağmen bu tür kazaların olduğu da sektörel bir vaka. Sadece bizim şantiyemiz de değil, TÜİK rakamlarına baktığımız zaman sektördeki bu tür kazaların maalesef gerçekleştiğini ama elbetti ki, bizim şantiyemizde olması ve bu nedenle de hukuki ve adli olarak gerekli soruşturma yapılıyor. Bunun sonucunda da kusurlular tespit edilip ve neyse bu sorumluluğun bedeli bunun da ödetilmesinin takipçisi olacağız. Denetimler sürekli yapılıyor, biz de bunları yerine getiriyoruz. Ama elbette ki can kaybı nedeniyle biz müsterihiz, gönlümüz rahat değil. Bunların asıl sorumluların belirlenerek cezalandırılması anlamında takipçisi olacağız."

"HERKES HER ŞEY İÇİN TWEET ATIYOR KARDEŞİM"

"Torunlar Gayrimenkul Ortaklığı'nın yaşanan olayda sorumluluğunun olmadığını mı anlamalıyız?" sorusunda "Hayır" diyen Aziz Torun, Tabip Odası'nın geçtiğimiz Mayıs ayında "8-10 işçi hayatını kaybedebilir" şeklinde tweet atmasına yönelik ise, "İşi tweet noktasına getirirsek herkes her şey için tweet atıyor kardeşim. Onun için, bizim için önemli olan Bakanlığın denetimi ve Bakanlığın bizim şantiyemizde belirlediği eksiklerin yerine getirilmesidir. Bizim için esas olan budur. Biz de bunları yerine getiriyoruz. Sorumluluk olarak elbette ki, bu sorumluluğun bilincinde olmamızdandır. En yetkili kişi olarak sizin karşınızda olmamız, şirketimiz ve şahıs olarak da bu sorumluluk konusundaki hassasiyetimizi ifade etmek içindir" dedi.

"BURADA CAN KAYBI VARKEN MAL DERDİNE DÜŞECEK ANLAYIŞTA DEĞİLİZ"

İşçilerin, iş kanunu hükümlerine göre bir ayda 185 çalıştığını kaydeden Aziz Torun, "Günlük iş kanuna göre çalışma saati 8 saattir biliyorsunuz. Ama bu ay üzerinden hesap edilir. 23.00'a kadar çalışmaları, çalışma iki vardiya olduğundandır. Çünkü bu şantiyenin belli bir zaman içerisinde bitirilmesiyle ilgili bir durum" diye konuştu. Yaşamını yitiren işçi sayısının 10 olarak kesinleştiğini ifade eden Torun, Ama bu da yine kanun kapsamında günlük 8 saat çalışma esasına göredir" dedi.

Torun, olayda hayatını kaybedenlerin sayısının 10 olarak kesinleştiğini belirterek, "Bu soruşturma tamamlanıp, gerek adli soruşturma gerek bizim yönetim olarak yaptığımız soruşturma tamamlandıktan sonra çalışmalar başlayacak. Takdir edersiniz ki, ortada bir can kaybı var. Dolayısıyla biz burada can kaybı varken, mal derdine düşecek anlayışta değiliz" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aziz Torun: (Asansör Faciası) 10 Gün Önce Ben de Aynı Asansörü Kullandım (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, Mahalle Muhtarlarıyla Toplantıda Buluştu
    19:52 Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, Mahalle Muhtarlarıyla Toplantıda Buluştu

    Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, yeni seçilen ve göreve devam eden mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek bilgilendirme ve istişare toplantısı düzenledi. Kaymakam Okumuş, muhtarlara devletin temsilcisi olduklarını hatırlatarak, herkese eşit mesafede yaklaşmalarını ve görevlerini en iyi şekilde yerine getirmelerini temenni etti.

  • (ANKARA) Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    19:42 (ANKARA) Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    19:42 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, AFAD ve ilgili kurumların saha tarama çalışmalarına başladığını duyurdu.

  • MHP Kütahya İl Başkanı: En yüksek oyu aldık
    19:40 MHP Kütahya İl Başkanı: En yüksek oyu aldık

    Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç, MHP'nin Kütahya'da en yüksek oyunu 2024 yerel seçimlerinde aldığını belirtti. Alıç, seçim sonuçlarının partinin uzun süren çalışmalarının bir sonucu olduğunu vurguladı.

  • Giresun'da Kuyumcu Soygunu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı
    19:38 Giresun'da Kuyumcu Soygunu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Giresun'un Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayında, 3 şüpheli gözaltına alındı. Soygunu gerçekleştiren iki kişi, altınlarla birlikte taksiyle kaçarken çarptıkları fiziksel engelli bir kadına hafif yaralanmalar verdi. Polis ve jandarma ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda şüpheliler yakalandı. Giresun Valisi, olayın faillerinin yakalandığını ve adli soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremde 5 ahır ve Yozgat'ta 2 katlı bir ev etkilendi
    19:33 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremde 5 ahır ve Yozgat'ta 2 katlı bir ev etkilendi

    AFAD, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremden sonra ilçedeki 5 ahırın ve Yozgat'ta 2 katlı bir evin etkilendiğini bildirdi. Ekipler saha tarama çalışmalarına devam ediyor.

  • İranlı Şüpheli, Taksiciyi Öldürdüğünü İtiraf Etti
    19:31 İranlı Şüpheli, Taksiciyi Öldürdüğünü İtiraf Etti

    İstanbul'da bir taksiciyi öldüren İranlı şüpheli, savcılıktaki ifadesinde olayın detaylarını anlattı. Şüpheli, tartışma sonucunda sinirlenerek taksicinin üzerine bıçakla saldırdığını ve daha sonra para çalmak için aracı kullanmaya devam ettiğini itiraf etti.


Advertisement