Aziz Babuşcu: "Tüm Partiler Paralel Örgüte Karşı Net Tavır Almalı" - Son Dakika
Politika

Aziz Babuşcu: "Tüm Partiler Paralel Örgüte Karşı Net Tavır Almalı"

Aziz Babuşcu: "Tüm Partiler Paralel Örgüte Karşı Net Tavır Almalı"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, paralel yapının, devletin kurumları ve kamu düzenini tehdit eden bir örgüt olduğunu belirterek, “Tüm partiler, tüm siyasiler paralel örgüte karşı net tavır almalı” dedi.

27.11.2014 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, paralel yapının, devletin kurumları ve kamu düzenini tehdit eden bir örgüt olduğunu belirterek, "Tüm partiler, tüm siyasiler paralel örgüte karşı net tavır almalı" dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, TRT Haber'de katıldığı programda paralel yapı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. "Paralel yapı, devletin kurumları ve kamu düzenini tehdit eden bir örgüt olarak karşımızda" diyen Babuşcu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bana göre bu konuda en önemli hususlardan biri; siyasetçilerin bu tehlikeyi yeterince görememesi ya da görmek istememesi. Siyaset kurumunun, bütün partiler açısından söylüyorum; ilkesel bir tutum alması gerekir. Siyasilerin, bazı denge hesapları, ilişki tutma anlayışları içerisinde itidalli davranma tutumu, siyaseten de ülke menfaatleri açısından da tasvip edilecek bir tutum değildir. Herkesin çok net bir tutum alması gerekir. Siyasetin bütün kurumlarının net bir tavır alması lazım. Paralel örgütle mücadele konusunda denge mantığıyla hareket eden siyasi çevreler var. Burada artık siyasi hesapların bir yana bırakılması gerekir."

"SIRADAN VATANDAŞIN ÖRGÜTE KARŞI TAVRI ÇOK DAHA NET"

Sıradan vatandaşın bu örgüte karşı tavrının siyasilere oranla daha net olduğunu belirten Babuşcu, "Bu örgütsel yapının halk düzeyindeki tabanı, en azından 17 ve 25 Aralık sürecinde gördüğü ve anladığı gidişatla ilgili kendi vicdani kanaatini oluşturdu. Onun için örgüt, siyaset alanındaki bloklaşma çabalarında bekledikleri sonucu elde edemedi. Vatandaşın sağduyusu galip geldi. Esas çözülmesi gereken; bu harekete aldatılmış olarak hizmet eden sıradan vatandaşın tavrının siyasetçilere göre çok daha net olması. Zaten tavır seçimlere de yansıdı" ifadelerini kullandı.

"DEVLET, BU YAPIYI HER YÖNÜYLE ORTAYA ÇIKARACAKTIR"

Aziz Babuşcu, paralel örgütün 30, 40 yıldır devletin bütün kurumlarına sızdığını ve kendisini çok iyi gizlemeyi öğrendiğini ifade ederek, "Devletin bütün kurumlarına sızmış örgütsel yapıları tasfiye etmek ve yargı sürecine taşımak çok kolay bir süreç değildir. Mutlaka biraz zaman alacaktır ama devlet, aklıyla, kurumlarıyla bu yapıyı her nereye sirayet ettiyse bulup çıkaracaktır. Bütün takiye ve yalanlara rağmen bu yapı her yönüyle ortaya çıkaracaktır. Bunda tereddüt yok" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA MİT CEVABI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "MİT, CHP'yi karıştırmak istiyor" iddiasına da yanıt veren Aziz Babuşcu, "Bu aslında bir siyasi liderin partisi içerisindeki otorite zafiyetine, yönetme kapasitesinin zayıflamasına bağlı sansasyonel bir açıklama olarak görülmeli. MİT'i itibarsızlaştırma çabaları bir taraftan yürüyor. 7 Şubat'ta başlayan, farklı operasyonlarla devam eden bir süreç. CHP de bir taraftan kendi partisi içerisinde otorite sağlamaya dönük bir gayretle MİT'i öne sürerken aynı zamanda MİT'in itibarsızlaştırılmasına yönelik başka bir misyonu yerine getiriyor. Ona bu görevi verenler aynı anda iki şeyi sağlamaya çalışıyorlar. Bana göre bir liderin düştüğü ciddi bir acziyettir bu" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Aziz Babuşcu: 'Tüm Partiler Paralel Örgüte Karşı Net Tavır Almalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Turizmi çeşitlendiriyoruz
    20:45 Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Turizmi çeşitlendiriyoruz

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da bir otelde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, turizmi çeşitlendirmek için kültür, tarih, sağlık, doğa, inanç, gastronomi, spor gibi alanlarla çalıştıklarını belirtti. Ersoy, ayrıca yerel yönetimlerin Antalya'nın turizm potansiyelini artırmak için daha başarılı çalışmalar yapması gerektiğini vurguladı.

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor
    20:45 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret ederek Malpraktis Yasası hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis'in Türkiye'de çözüldüğünü belirtti.

  • Antalya, Tüm Zamanların En Yüksek Ziyaretçi Sayısına Ulaştı
    20:35 Antalya, Tüm Zamanların En Yüksek Ziyaretçi Sayısına Ulaştı

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Antalya'da transfer yolcular dahil 16 milyonu aşkın ziyaretçiyle rekor kırarak tüm zamanların en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştık. İnşallah bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız" dedi.

  • Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur
    20:33 Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'daki iftar programında Mansur Yavaş'a yüklenerek, onun artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olduğunu söyledi. Akşener, seçimlerde hür ve müstakil bir şekilde yer alacaklarını vurgulayarak, ittifak siyasetine karşı durduklarını belirtti.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı
    20:31 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memleketi Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığının düzenlediği iftar programına katıldı. Göktaş, programda yaptığı konuşmada, ilçede sosyal belediyecilik projelerinin başarılı bir şekilde uygulandığını vurguladı. Ayrıca, Emirdağ'ın ve Afyonkarahisar'ın gelişmesi için destek istedi ve AK Parti belediyeciliğiyle birbirinden güzel projelerin hayata geçirileceğini belirtti.


Advertisement