Azeri Milletvekili Pashayeva, Antalya Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Eti - Son Dakika
Güncel

Azeri Milletvekili Pashayeva, Antalya Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Eti

Azeri Milletvekili Pashayeva, Antalya Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Eti

Azerbaycan Milletvekili aynı zamanda Avrupa Parlamentosu Kadın Hakları Komisyonu Üyesi’de olan Ganira Pashayeva, bir dizi ziyaret ve konferans için geldiği Antalya’da Antalya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eti.

02.03.2015 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan Milletvekili aynı zamanda Avrupa Parlamentosu Kadın Hakları Komisyonu Üyesi'de olan Ganira Pashayeva, bir dizi ziyaret ve konferans için geldiği Antalya'da Antalya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eti.

Türk Ocakları Antalya Şubesi Başkanı Abdulah Uysal ile birlikte AGC binasına gelen Pashayeva, burada Cemiyet Başkanı Mevlüt Yeni Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Basın müzesini gezen Pashayeva'ya Mevlüt Yeni tarafından cemiyet rozeti takılıp, plaket takdim edildi. Konuşmasında Hocalı katliamını hatırlatan Pashayeva, Ermenistan'ın yaptığı katliamlara dikkat çekti. Basın mensuplarını sorularını da cevaplandıran Pashayeva, kadına şiddet konusunda erkeklere Dede Korkut Destanı'nı okumalarını tavsiye etti.

Ganira Pashayeva daha sonra gazetecilerle bir süre sohbet etti. Ermenistan'ın 23 yıl önce işgal ettiği topraklardan hala çekilmemesini eleştiren ve Ermenilerin 20 binden fazla insanı katlettiğini hatırlattı.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ise, Hocalı Katliamı ve Soykırımı'nı yakından takip ettiklerini söyleyerek, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki dostluk köprülerinin cemiyetler arası diyalogla daha da pekişeceğini söyledi. Başta Rusya olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesindeki cemiyetlerle yaptıkları protokol gereği kardeş olduklarını ve karşılıklı ziyaretler gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, "Azerbaycan'daki gazeteciler cemiyetleri ile de aynı ilişkilerin sürmesini istiyoruz. Bugünkü ziyaretinizin bu konuda bir başlangıç olmasını diliyorum. Azerbaycan'da belirleyeceğiniz saygın bir cemiyetle protokol imzalamak istiyoruz. Bu imza töreninde sizin de olmanızı istiyoruz. Bunun da en kısa zamanda gerçekleşmesini ümit ediyoruz" dedi.

Azerbaycan Milletvekili Ganira Pashayeva Rusya ile ikili ilişkileri bulunan Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin Azerbaycan ile ilişki içerisinde bulunmamasına çok üzüldüğünü söyledi. Bir gazeteci olarak buna öncülük etmek istediğini söyleyen Pashayeva, "En kısa zamanda siz ve yönetim kurulunuzu Azerbaycan Bakü'de ağırlamak istiyoruz. Bu konuda lütfen iletişimde bulunalım" diye konuştu.

"TÜRK ERKEKLERİNE DEDE KORKUT OKUMAK LAZIM"

Hem Türkiye hem de Azerbaycan'daki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Pashayeva, bir soru üzerine, "Hatta sadece 8 Mart değil, her gün kadınlar günü olarak kutlanmalı. Bizim Hüseyin Cavit isminde bir aydınımız vardı. Avrupa'da kadın harekatı yeni yeni başlarken bizim aydınımız bir şiir yazmıştı. Şiirinin bir parçasında "Kadın gülerse şu ıssız muhitimiz gülecek. Sürüklenen yok olan beşeriyet kadınla yükselecek" diyor. O yüzden biz kadınlarımızın toplumdaki rollerini arttırmakla beraber kadına şiddetin azalması içinde çok ciddi şekilde çalışmalıyız. Kadına karşı şiddetin artması bizi rahatsız ediyor. Kıyaslamaların tarafında değilim, şiddet varsa ve biz görüyorsak hepimiz buna ciddi şekilde mücadele etmeliyiz" dedi

Azerbaycan'daki sloganlarının "Eğitimli toplum eğitimli anneden geçer" olduğunu kaydeden Pashayeva, "O yüzden kadınların toplumdaki rollerini daha da arttırmak gerekir. Azerbaycan kadınlara ilk seçme ve seçilme hakkını vermiş ülkedir. Hatta Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) 1 yıl önce bu hakkı vermiştir. ABD 1918 yılıda bu hakkı verirken Azerbaycan 1918 yılında adına secme seçilme hakkını vermiş bir devletir. Galiba bizim Türk toplumuna Dede Korkut Destanı'nı tekrardan okutmak gerekir. Türk toplumunda kadınların yerini Dede Korkut destanlarında çok güzel anlatıyor. Cesaretli bir kadın modeli, devletin yürütülmesine kadar toplumda her yerde olacak bir kadın modeli. Bence gençlere Dede Korkut Destanı tekrardan okutulmalı. Kadının toplumdaki rolünün ne kadar önemli olduğunu görsünler. Toplumun bu konulara ciddi tepki vermesi gerekir" şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Azeri Milletvekili Pashayeva, Antalya Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Eti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement