Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev MİT Müsteşarı Fidan'ı Kabul Etti - Son Dakika
Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev MİT Müsteşarı Fidan'ı Kabul Etti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, aralarında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da bulunduğu Türk Dili Konuşan Ülkeler İstihbarat Birimleri 18. toplantısına katılan yetkilileri kabul etti.

09.10.2015 12:16  Güncelleme: 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Azebaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Azerbaycan'da görüştü. Geçtiğimiz günlerde de Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Aliyev'le görüşmek için Bakü'ye gelmişti.

TÜRK DİLİ KONUŞAN ÜLKELER İSTİHBARAT BİRİMLERİ KATILDI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk Dili Konuşan Ülkeler İstihbarat Birimleri 18. toplantısına katılan yetkilileri kabul etti. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmeye MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Azerbaycan Milli Güvenlik Bakanı Eldar Mahmudov yanı sıra Kazakistan ve Kırgızistanlı yetkililer katıldı. Toplantıda Azerbaycan, Türkiye, Kazakistan ve Kırgızistan'ın güvenlik ve istihbarat kurumlarının heyetleri de yer aldı.

"AZERBAYCAN ÖRNEK BİR POLİTİKA İZLİYOR"

Toplantıda konuşma yapan Hakan Fidan, Aliyev'e heyetini kabul ettiği için teşekkür ederek, "Konuşmanız gerçekten bizim için yol gösterici ilham vericiydi. Bakü'ye her gelişimizde şaşırıyoruz ne kadar geliştiğini gördüğümüz için. Sizin liderliğinizde ekonomi ve siyaset alanında bölgeye yaptığı katkı her türlü takdirin üstündedir diye düşünüyoruz. Gerçekten bölgemizde örnek bir politika izlemekte Azerbaycan. Hem kendi topraklarının bir kısmının işgal altında olup hem de bu kadar seviyeli ve kaliteli politika izlemek her ülkenin yapacağı husus değil. Şüphesiz ki Azerbaycan'ın uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını destekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım sizin de ifade ettiğiniz gibi her ülkenin çok çeşitli güvenlik sorunları var. Ama ortak sorunlar beraber çalışacağımız sorunlara baktığımız zaman bunların başında terörle mücadele gelmektedir. Sonra da sınırı aşan suçlar, başta organize suçlar gelmekte. Özellikle radikalizm konusunda bu masa etrafında bulunan ülkelerin bir önceki yıla nazaran daha iyi bir seviyeye geldiğini size ifade etmekten mutluluk duyduğumu söylemek isterim. Ama bu çalışmaları daha da ileri götürmemiz gerekiyor. Bugün yapacağımız sizin ev sahipliğinizdeki toplantıda bu konuda daha iyi kararlar alacağımıza eminim" dedi.

BİR SONRAKİ TOPLANTI KAZAKİSTAN'DA

Toplantının sonunda Türk Dili Konuşan Ülkeler İstihbarat Birimleri 18. toplantısının sonuçlarına ilişkin nihai belge imzalandı ve konferansın bir sonraki toplantısının önümüzdeki yıl Kazakistan'da yapılması kararlaştırıldı.

HULUSİ AKAR DA GİTMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere 4 gün önce de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Aliyev'le görüşmek için Azerbaycan'a gitmişti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev MİT Müsteşarı Fidan\'ı Kabul Etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev MİT Müsteşarı Fidan'ı Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • tarafsız türk: bu azeriler hiç sevmem 6 29 Yanıtla
  • tercan. : birleşin arkadasım birlesin artık ! 20 2 Yanıtla
  • ülkücü : Elçibey Ölmedi !!! 5 0 Yanıtla
  • EMEKLİLER İKİ MAAŞ İKRAMİYEYİ KAÇIRMAYALIM [ CHP ]: aiyev buna birşey söyleme ermenistana satar 2 2 Yanıtla
  • ADİL: AZERBAYCAN LİDERİ MİLLETİ İÇİN NASIL HIRSIZSA BİZİMKİLER NASIL ACABA DOLANDIRICIMI 0 2 Yanıtla
  • ATATÜRKÇÜ: ooo türk devletleri 13 senede yeni akıllarına geldi arap yalakalıgından ellerine bişi geçmedi hatta suriyede bataga battık eyyy millet türkün türkten başka dostu yoktur ilk defa kardeş ülkeye sıgındı akp arkası sıkışınca yaşasın türk devletleri 0 1 Yanıtla Adanalı: 18. toplantı yazıyor, yeni toplanmıyorlar. 0 0
  • ERDOĞAN: Yiğidim ses verdi bizim de yüzümüze renk geldi yolun açık olsun yürekli insan 0 0 Yanıtla
  • Brezilya'da 33 Katlı Bir Binada Yangın Çıktı
    16:26 Brezilya'da 33 Katlı Bir Binada Yangın Çıktı

    Brezilya'nın Recife kentinde inşaat halindeki 33 katlı bir binada çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangının binanın en üst katında başladığı ve tüm binayı sardığı belirtilirken, çevredeki binaların alevlerin yayılma riski nedeniyle tahliye edildiği bildirildi. Yangının kısa devre nedeniyle çıktığı düşünülüyor.

  • Tom Cruise'un eski eşinin röportajı ilişkiyi sonlandırdı
    16:15 Tom Cruise'un eski eşinin röportajı ilişkiyi sonlandırdı

    Tom Cruise'un sosyetik Rus sevgilisi Elsina Khayrova ile ilişkisi sona ermesine rağmen, eski eşi Dmitry Tsetkov'un verdiği röportajın ilişkiyi sonlandırdığı iddia ediliyor. Cruise'un ekibi röportajın yayılmasından rahatsızlık duyuyor ve Cruise'un çekimlerde olduğu için eski eşinin olumsuz açıklamalarıyla uğraşmak istemediğini belirtiyor. Khayrova'nın ilişkinin tekrar alevlenmesi konusunda umutlu olduğu söyleniyor.

  • İngiltere'de bağışlanan cesetler kozmetik eğitimde kullanılıyor
    15:48 İngiltere'de bağışlanan cesetler kozmetik eğitimde kullanılıyor

    İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS), bağışlanan cesetlerin başlarının kesilerek, doktorlara ve diş hekimlerine kozmetik işlemleri öğretmek için kullanıldığını ortaya çıkardı. Bu uygulama, bağışçıların son isteklerinin saygı görmemesiyle eleştiriliyor ve etik kuralların ihlal edilmesine yol açıyor.

  • Şuşa, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti 2024 olarak seçildi
    15:23 Şuşa, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti 2024 olarak seçildi

    İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) ile Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokolle, Azerbaycan'ın Şuşa şehri 2024 yılı için 'İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti' olarak belirlendi. Protokol kapsamında, bilim, kültür, spor, girişimcilik, eğitim gibi alanlarda çeşitli etkinlikler düzenlenecek ve Şuşa'nın mücadelesi dünya gençliğine tanıtılacak.


Advertisement