Ayvalık Uluslararası Çocuk Sanat Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Ayvalık Uluslararası Çocuk Sanat Etkinliği

Ayvalık Uluslararası Çocuk Sanat Etkinliği

Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Uluslarası Femin&Art Kadın Sanatçılar Derneği tarafından desteklenen 1. Uluslararası Çocuk Sanat Etkinliği 23 yabancı ülke ve Türkiye’den 8 il ve 4 ilçenin katılımıyla gerçekleştirildi.

29.11.2015 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Uluslarası Femin&Art Kadın Sanatçılar Derneği tarafından desteklenen 1. Uluslararası Çocuk Sanat Etkinliği 23 yabancı ülke ve Türkiye'den 8 il ve 4 ilçenin katılımıyla gerçekleştirildi.

Birinci Uluslararası Çocuk Sanat Etkinliği, 'Bir Avuç Renk Bir Avuç Yürek' sloganıyla yola çıkılan uluslararası etkinlikte çocuklar tüm dünyaya barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Etkinliğe Tataristan, Nalçık, Rusya, Irak, Bahreyn, Kazakistan, Azerbaycan, Filistin, Yunanistan, Japonya, Sibirya, Hollanda, Makedonya, Mısır, Almanya, K.K.T.C, Romanya, Fransa, Belçika, Lübnan, Tunus, İran ve Gürcistan eş zamanlı destek verirken, yurt içinden de Samsun, İstanbul, Bursa, Dalaman, Foça, İzmir, Çanakkale, Ankara, Ordu, Trabzon ile Pazar'dan katılım oldu.

Etkinlikte aynı zamanda Türkiye'nin en uzun ve en çok yerli ve yabancı katılım sağlanarak yapılan çocuk resmine imza atıldığını ifade eden Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, "Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, birçok projelere ve başarılara imza atıyoruz. Ancak; Bilim ve Sanat aynı anda yürütüldüğünde çok daha büyük başarılar elde edileceğine inanıyoruz. Şuna inanıyorum ki, çocuklarımızın çok daha büyük başarılara imza atmaları için onları kucaklayan sanatla birlikte bilimi de verirsek; onları hem mutlu hem de başarılı kılacağımıza inandık. Projemizin önce ulusal anlamda yapmayı düşünürken Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Genel Başkanı Şükran Yangın Üst ile istişaremizde dünya çocuklarıyla birlikte barış, sevgi, kardeşlik ve beraberlik mesajının verilmesini daha doğru bulduk. Çok kısa bir süre içerisinde gerçekleştirdiğimiz bu proje Ayvalık'tan tüm dünyaya bir mesaj oldu. İnşallah bu tür etkinliklerimizi çok daha kapsamlı yaparak Ayvalıklı çocuklarımıza hediye etmek istiyoruz. Etkinliğimize destek veren ve bu kadar güzel bir çalışmayı Ayvalıklı çocuklarımıza hediye eden tüm uluslararası ve ulusal katılımcılara ve özellikle Uluslarası Kadın Sanatçılar Derneği Genel Başkanı Şükran Yangın Üst'e teşekkür ederim" diye konuştu.

Etkinlik hakkında açıklama yapan Femin & Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Başkanı Şükran Yangın Üst, "Barışa en çok ihtiyacımız olan bu günlerde çocuklar ile birlikte farklı dillerden, farklı ülkelerden sesimizi sanatın sesinde birleştirerek renklerimiz ile barış, kardeşlik ve beraberlik diye haykıracağız. Dünyanın birçok ülkesinde çocuklar savaşın içinde, ailesini yurdunu kaybeden çocuklar, geleceğimiz olan çocuklar, onlar masum ve günahsız. Onlar barış içinde büyümeli. Dünyanın renkleri onlar "Dünyanın renkleri solmasın diyoruz!" Dünyanın rengarenk çiçekleri olan çocuklar ile bugün Bir Avuç Renk Bir Avuç Yürek temasıyla düzenlediğimiz Ayvalık 1. Uluslararası Çocuk Sanat Festivalini düzenleyen Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erken Bilen'e, Ayvalık Şube başkanımız Gamze Oruç Altınok'a ve sponsorlara teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün Türkiye'nin en büyük resmini çocuklarımızla birlikte yaptık. Trabzon genel merkezimiz, Foça, İstanbul, Bursa, Çanakkale ve Eskişehir Şubelerimizin dernek başkanları ve üyeleri ile birlikte Ayvalık'tayız. 12 şubemiz ve 23 ülkede temsilciliklerimiz ile eş zamanlı çocuklarımız ile resim yaparak; bu etkinliğe destek veriyorlar. Barıştan beyazı, dostluktan kırmızıyı, umuttan pembeyi, kardeşlikten sarıyı, sevgiden turuncuyu, beraberlikten yeşili, eşitlikten moru aldık paletimize, gökkuşağının renkleriyle barış, dostluk, kardeşlik, beraberlik ile boyayacağız. Tüm emeği geçen katılımcılara tekrar teşekkür ediyorum" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık Uluslararası Çocuk Sanat Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement