Ayvalık'ta Spor Toto Türkiye Yürüyüş Şampiyonası Heyecanı - Son Dakika
Spor

Ayvalık'ta Spor Toto Türkiye Yürüyüş Şampiyonası Heyecanı

Ayvalık\'ta Spor Toto Türkiye Yürüyüş Şampiyonası Heyecanı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen Spor Toto Yürüyüş Şampiyonası, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yapıldı.

28.03.2015 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen Spor Toto Yürüyüş Şampiyonası, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yapıldı.

Ayvalık'ın Küçükköy Mahallesi Sarımsaklı Mevkisi Atatürk Bulvarında özel olarak hazırlanan yürüyüş parkurunda yapılan şampiyonada 16 ilden erkeklerde 62, bayanlarda ise 68 sporcu mücadele etti. Toplam 130 sporcunun katıldığı şampiyonada, Türkiye'nin en güzel plajlarından biri olan Sarımsaklı da yapılan yarışma hem sporcular hem de izleyenlere büyük heyecan yaşattı. Yeni Türkiye rekorlarının kırıldığı ve en fazla sporcu katılımı ile gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonası unvanını elde eden şampiyona, büyük bayan ve büyük erkek sporcuların start almasıyla başladı.

Büyük bayanlar 20 kilometre, büyük erkekler ise 10 kilometre koştu. Daha sonra sırası ile yıldız kızlar 5 km, genç kız ve genç erkekler 10 km, yıldız erkekler 10 Km, 16 yaşaltı kızlar ve erkekler A kategorisi 3 kilometrelik, 16 yaşaltı kızlar ve erkekler B kategorisi sporcuları ise 2 kilometrelik parkurda mücadele etti.

Yarışmalara çevre sakinleri başta olmak üzere Ayvalık halkı yoğun ilgi gösterdi. Büyük kadınlar 20 km yürüyüş yarışmasında birinciliği Samsun ilinden Nergiz Adaş, ikinciliği Hatay ilinden Sabahat Akpınar, üçüncülüğü Samsun ilinden Gülşen Kılınç aldı.

Yarışlar sonunda düzenlenen ödül töreninde dereceye girenlere ödülleri Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Garnizon Komutanı Albay Aydın Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı RahmiGencer, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Cintımar, Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Cem Hamzaoğlu ve ilgililer tarafından verildi.

REKORTMENLER MEMNUN

Yıldız kızlarda 23,35'lik derecesi ile yeni Türkiye rekorunu kırarak birinci gelen Ayşe Tekdal, "Çok mutluyum. Başta antrenörüm, sonra ailem için yaptım bunu. Balkan Şampiyonası'nda da rekorumu yenilemek istiyorum. 23,47 ile Gamze Özgür'de olan eski Türkiye rekorunu burada kırdım" dedi.

41,30'luk derecesi ile gençlerde yeni Türkiye rekorunun sahibi olan Ayvalıklı sporcu Muratcan Karapınar, "Hedefim bu sene Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak ve 2016'da yapılacak olan Rio Olimpiyatları'na katılmak" diye konuştu.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Cintımar ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Önümüzdeki hafta Balkan Yürüyüş Şampiyonası ülkemizin bu güzel ilinin güzide ilçesi Ayvalık'ta yapılacak. Bu organizasyon öncesinde milli takımı seçip ve burada kampa alarak Balkan şampiyonasına kadar hazırlanıp daha sonrada Balkan şampiyonasında Ayvalık'ın merkezinde yaparak nasipse madalyaları kazanabilmek." - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Ayvalık'ta Spor Toto Türkiye Yürüyüş Şampiyonası Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak
    19:48 TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak

    TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerde, bilimde, eğitimde, sporda ve sanatta başarı elde etmiş çocukların yer alacağını açıkladı. Bu yılki kutlamalarda çocuklar, ödül töreni ve Genel Kurul'da konuşma yapma fırsatı bulacak. Ayrıca, Türk milletinin hikayesini anlatan bir ışık gösterisi ve uzay teması da etkinliklere dahil edilecek.

  • Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti
    19:40 Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti

    Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda temel eğitimlerini tamamlayan 289 sözleşmeli er için yemin töreni düzenlendi. Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, törende yaptığı konuşmada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türk milletinin hizmetinde olduğunu vurguladı. Ant içme törenlerinin milli birlik ve beraberliği güçlendirdiğini belirten Baş, sözleşmeli erlerin yemin etmesiyle tören sona erdi.

  • Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı
    19:35 Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı

    Türkiye Minikler Karate Şampiyonası, Şahinbey Belediyesi'nin ev sahipliğinde Gaziantep'te başladı. Şampiyonaya 1500 sporcu, sporcu ailesi, antrenör ve hakemler katıldı.

  • Mihalıççık Belediyesi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Şampiyonu
    19:05 Mihalıççık Belediyesi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Şampiyonu

    2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları sonucunda Mihalıççık Belediyesi şampiyon oldu ve Süper Lig'e yükselmeye hak kazandı.

  • Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday
    18:49 Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday

    Eski kulüp yöneticisi Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Becan, Fenerbahçe'nin değerlerinin her zaman birlik ve beraberliği ön planda tuttuğunu vurgulayarak, kamplaşma ve karşıtlıkların sona ermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulunun reforma ihtiyaç duyduğunu ve daha farklı bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı
    18:29 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, ziyaretçiler el işi ürünlerin yer aldığı stantları gezdi, spor etkinliklerine katıldı ve yöresel yemeklerin tadını çıkardı. Karnaval, 21 Nisan'a kadar devam edecek.


Advertisement