Aytaç'tan 'Özgür Basın' Vurgusu - Son Dakika
Yerel

Aytaç'tan 'Özgür Basın' Vurgusu

Aytaç\'tan \'Özgür Basın\' Vurgusu

Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, “Basın, yasama, yürütme ve yargı organlarından sonra demokrasilerdeki 4’üncü büyük güçtür.

09.01.2015 19:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, "Basın, yasama, yürütme ve yargı organlarından sonra demokrasilerdeki 4'üncü büyük güçtür. Demokrasinin temel taşlarından biri özgür basındır" dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Manisa Gazeteciler Cemiyeti yoğun bir ziyaretçi trafiği yaşadı. Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Yaşar Çoşkun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla Manisa Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek gazetecilerin gününü kutladılar.

Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, kamuoyunu bilgilendiren gazetecilerin çağın en önemli en zor ve en güzel işini yaptıklarını söyleyerek, "Gazeteciliği çok önemsiyorum. Basın ve gazeteciler olmamış olsaydı, demokrasiden söz etmek de mümkün olmazdı. Ulusal basın önemlidir fakat mahalli, yerel basın bence daha da önemlidir. Çünkü bir olayı en tarafsız ve detayı en fazla şekilde veren de mahalli basınımız oluyor. O yüzden mahalli basının gerçek anlamda destek görmesi ve yaşatılması lazım. Bu anlamda gazeteci arkadaşlara ve cemiyet başkanımız sayın Ertuğrul Aytaç'a hem teşekkürlerimi hem de takdirlerimi sunuyorum" dedi.

Başkan Aytaç, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ı da ağırladı. Gazetecilik mesleğinin zor olduğuna dikkat çeken Özdağ, "Basın olmazsa olmazımızdır. Bu kutlu mesleği yapan gazetecilerimizin günlerini kutluyorum" dedi. Özdağ'ın ardından Manisa TSO Başkanı Yaşar Çoşkun, Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek pasta sürprizi yaptı. Ziyarette Başkan Yaşar Çoşkun'a, Başkan Yardımcısı Adnan Erbil, Genel Sekreter Fatih Özsümer ve yönetim kurulu üyeleri Mehmet Balas Kılıç, Tolga Tunç Çalışkan'da eşlik etti.

Gün içerisinde Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa TSO Başkanı Yaşar Çoşkun ve yönetimini ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, ziyaretçilerin hepsine tek tek teşekkür etti.

Çalışan gazetecilerin bayramı olarak başlayıp çalışan gazetecilerin günü olarak kutlanmaya devam eden 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ne ilişkin açıklama yapan Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, "Basın, yasama, yürütme ve yargı organlarından sonra demokrasilerdeki 4'üncü büyük güçtür. Demokrasinin temel taşlarından birisi özgür basındır. Basın çalışanları demokratik değerlere bağlı kalarak topluma hizmet ederler. Manisa'da yerel medyanın güçlenmesinde bizim de çalışmalarımız oldu. Bugün Manisa'da 9 tane yerel gazete ile vatandaşlara bilgi verilmektedir. Umarım gelecekte Manisa basını ve gazetecileri daha iyi şartlarda daha iyi şekilde hizmet ederler" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aytaç'tan 'Özgür Basın' Vurgusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement