Ayşen Gruda: En Çok İstediğim Şey Erdoğan'ın Bir Kahkaha Atması - Son Dakika
Güncel

Ayşen Gruda: En Çok İstediğim Şey Erdoğan'ın Bir Kahkaha Atması

Ayşen Gruda: En Çok İstediğim Şey Erdoğan\'ın Bir Kahkaha Atması

Usta oyuncu Ayşen Gruda, "En çok istediğim şey Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir kahkaha atması. Bir kahkaha atsın bütün vücudu, sinir uçları rahatlayacak" dedi.

06.09.2015 12:29  Güncelleme: 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yılların oyuncusu Ayşen Gruda, "En çok istediğim şey ne biliyor musunuz? Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bir kahkaha atması. Ben ona kahkaha attırırım. Bir kahkaha atsın bütün vücudu, sinir uçları rahatlayacak. Bir kahkaha atsın veya bir kedi alsın." dedi.

Ayşen Gruda Türkiye'nin saygın sanat festivali Adana Altın Koza Film Festivali'nin onur ödülüne layık görüldü. Ödül alması sonrası Cumhuriyet'ten Ceren Çıplak'a konuşan Gruda, Türkiye gündeminden dolayı sinirlerinin laçka olduğunu söyledi.

Ceren Çıplak'ın Ayşen Gruda ile yaptığı söyleşiden ilgili kısımlar şöyle:

- Bugünün Türkiye'sini nasıl bir film anlatabilir?

Bir fikir var aslında. Bir anne var. O annenin bir oğlu IŞİD'de, biri PKK'da, diğeri de askerde. Kadının acısı düşünülmeli. Çok güncel.

GÜL ARADI MI?

- Bir röportajınızda siyasiler sanatçılarla ilgilenmeli mesajını vererek "Abdullah Gül beni aramalı" demişsiniz. Ne oldu aradı mı?

Yok hayır aramadılar. Aramasınlar da. Muhalefette olan üç partinin de ülkeyi çok sevdiğini düşünüyordum. Lakin öyle olmadığını anladım. Belki bir miktar CHP seviyordur.

- Bugün hangi siyasi liderin sizi aramasını istersiniz?

Kimse aramasın beni. Önce şu ülkeyi düzeltsinler. Vakit kaybetmemeleri lazım. Kim kanı durdurursa oyumu ona vereceğim.

BÜLENT ARINÇ'A: BİR ERKEK OLARAK SUS VE AĞLAMAYA DEVAM ET

"Bir kadın olarak sus' diyen Bülent Arınç'a aynı şeyi söylüyorum. Arınç'a: 'Bir erkek olarak sen sus! Ağlamaya devam et. Tam ağlanacak zaman zaten. Devam et ağlamana, otur oturduğun yerde' diyorum."

- Meslektaşınız Levent Üzümcü'nün Şehir Tiyatroları'ndan ihraç edilmesiyle ilgili neler söylemek istersiniz?

Levent Üzümcü'nün Şehir Tiyatrosu'nda binbir emeği var. Bir insanın iki dudağının arasından çıkan bir kelimeyle bir oyuncunun geleceğine nasıl karar verilir? Şehir Tiyatroları'nın özerk olması gerekir.

"SİNİRLERİM LAÇKA"

- Doğu'daki bazı illerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi, çatışmalar sürüyor, nasıl bir duygu içindesiniz?

Bu durum beni çok üzüyor. Ülke bir bütündür. Asla ben İstanbul'dayım banane demedim hiçbir şeye. Artvin'deki olay da beni üzüyor. Biz kendi içimize bir bakalım. Halk olarak içimize bir bakalım. Sen niye ağaçları kesiyorsun? Derelerin yolunu değiştirip ev yapıyorsun? Nedir bu merakın dünya malı dünyada kalır. Bırak ağacı, ağaç çok önemli bir şey.

Sinirlerim tüm bu olup bitenlerden dolayı laçka. "Eledim eledim" diye bir türkü vardır ya her dinlediğimde ağlıyorum. Bir evlat kolay mı büyüyor? Bir annenin yürek yakan feryadını duyuyoruz. O sesi ben çıkaramam.

"POLİTİKACI ÜLKESİNİ DE HALKINI DA SEVMELİ"

- Nasıl bir politikacı profili aklınıza yatıyor?

Politikacı dediğimiz insan önce kendini sevmeli ama sevme işini fazla abartmadan... Ülkesini de, halkını da sevmeli. Ayrım yapmadan ırk ayrımı gözetmeksizin. Atatürk bunu yaptı. Atatürk, cephede askerleriyle savaşıyordu. Ölümlerden döndü. Oturup asker ölülerinin gelmesini seyretmiyordu. Ordunun içindeydi.

Turgut Özal ile Semra Özal çifti bol neşeli, kahkahalı bir çiftti... Bülent ve Rahşan Ecevit'te gülmeyi bilen insanlardı. Muammer Karaca örneğini vereyim. Menderes zamanında oynadıkları oyun "Aman Adnan Bey duymasın"da Adnan Menderes geliyor izlemeye, kahkalarla izliyor. Kendisini eleştiren bir oyun olmasına rağmen tebrik ediyor oyunu. O da sağ partidendi.

"EN ÇOK İSTEDİĞİM ŞEY ERDOĞAN'IN KAHKAHA ATMASI"

- Şu an politikacıların yüzünün güldüğüne dahi şahit olamıyoruz...

En çok istediğim şey ne biliyor musunuz? Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bir kahkaha atması. Ben ona kahkaha attırırım. Bir kahkaha atsın bütün vücudu, sinir uçları rahatlayacak. Bir kahkaha atsın veya bir kedi alsın. Yine Bülent Arınç'a ithafen de diyorum ki kadınlar hep gülmeli. Cehaleti ortadan kaldıracak olan budur .Kadınlarımızı eğitmeliyiz cümlesi değil.

- Kadınlar devlet kademelerinde daha fazla mı görev almalı?

Bunun örneklerini de gördük. Tansu Çiller vardı o da olmadı. Kadınların mı acaba şöyle bir kendine bakması lazım...

- O zaman Başbakan ya da Cumhurbaşkanı kim olmalı?

Ben olmalıyım. Ne olursa olsun derhal hükümeti kurarım. Bu kanı durdurmanın çareleri vardır, durdururum. Türkiye'yi bir yerine oturturum. Zor fakat zor olan doğru olandır. Bu vazifeyi üstlenen bir insan egolarından arınmalı. Biraz yontulmalı. (Kaynak: Cumhuriyet)

Son Dakika Güncel Ayşen Gruda: En Çok İstediğim Şey Erdoğan'ın Bir Kahkaha Atması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (138)

  • İğrenç: sana bakınca Tayyip Erdoğan emin ol kahkahaya boğulur meymenetsiz karı entel terörist 86 66 Yanıtla
  • Kutup yildizi: AYSEN HANIM .... KOLTUKLARINI KAYBETMEK UZERE OLAN DIKTATORLER NEREDE NE ZAMAN GULMUS KI BU DA GULSUN ? FUAT AVNI BIR TIVITINDE , SECIM SONUCLARINDAN SONRA AKSAMA KADAR SOKTAN OTURDUGU KOLTUKTAN KALKAMADI DEDI ! COK ISTEDIGI BASKANLIK HAYALLERI KUS GIBI UCTU GITTI ! 400 M.V. BUHAR OLDU ! BU DIKTATOR NASIL GULSUN SIMDI ......! ! ! 21 103 Yanıtla
  • Köylü: ülke yansa bunların umrundamı tipe bak seni böyle görse Cumhurbaşkanımız bırak kahkahayı Gülme krizine girer 55 61 Yanıtla
  • olmalı: Şimdi sanada bombardıman yapmaya başlar troller her günü kabus olan birinin yüzü nasıl gülsün 53 44 Yanıtla
  • Ebru: Ayşen Guruda ablayı anlamak için insan olmak gerekir ama yorumculara bakıyorum sanki insanlıktan çıkmış Araplaşmış bir soy olmuşlar. 58 38 Yanıtla
  • murat: adam şaklabanlıklara gülecek kadar basit bir adam değil .devlet yönetiyor .geleceğimizi planlıyor. 72 20 Yanıtla
  • peeeh: bunamış. 41 43 Yanıtla 44: Someone ne kadar yanmissin öyle.kudurmus it gibisin. 1 1
  • Cizira bota: Mahluku rezil ettiniz be Ayse Hanim 13 65 Yanıtla
  • Jiwan: Bukadar hain ve şehit varken adam nasıl kahkaha atsın ülke yönetiyor bakkal değil 54 17 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.


Advertisement